Regulament
Bloguri
O asistentă a înregistrat de-a lungul timpului cele mai comune regrete ale persoanelor aflate pe patul de moarte, iar în top se află afirmația “Mi-aș fi dorit să nu muncesc atât de mult”. Care ar fi cel mai mare regret al tău daca aceasta ar fi ultima zi din viață?
Nimeni nu a menționat nimic care să aibă legatură cu sexul sau cu bungee jumping. Bronnie Ware este o asisitenta medicală din Australia, care și-a petrecut mulți ani din viață îngrijind persoanele aflate în ultimele 12 săptămâni de viață. Ea a postat tot ceea ce spuneau persoanele respective pe blogul personal care se numește Inspiration and Chai, care a atras atât de mult atenția încât femeia a decis să puna toate informațiile într-o carte.
Mai jos vă prezentăm top cinci regrete ale persoanelor aflate pe patul de moarte:
1. Îmi doresc să fi avut curajul să-mi trăiesc cu adevarat viața pentru mine, nu viața pe care alții o așteptau de la mine
“Acesta a fost cel mai comun regret. Atunci când oamenii își dau seama că viața lor este pe sfârșite și analizează ce au făcut în restul vieții, își dau seama că au ramas o mulțime de vise neîmplinite. Mulți oameni nu și-au îndeplinit nici jumătate din vise, iar acest lucru s-a datorat alegerilor făcut de-a lungul vieții . Sănătatea îți aduce cea mai mare liberate și cei mai mulți realizează acest lucru atunci când nu o mai au”.
2. Îmi doresc să nu fi lucrat atât de mult
“Acest regret l-am întâlnit la fiecare pacient bărbat pe care l-am îngrijit. Ei au ratat tinerețea copiilor, dar și compania partenerei. Toți bărbații pe care i-am îngrijit regretau enorm faptul că au petrecut foarte mult timp la serviciu muncind pentru diverse proiecte”.
3. Îmi doresc să fi avut curajul să-mi exprim sentimentele
“Multe persoane și-au suprimat sentimentele în așa fel încât să mențină liniștea și pacea cu alții. Un rezultat a fost acela că s-au complăcut într-o existență mediocră și nu au devenit niciodată ceea ce de fapt erau capabili să devină. Multe boli i-au afectat în urma acestor sentimente păstrate sub lacăt”.
4. Îmi doresc să fi păstrat legătura cu prietenii mei
“Adesea ei nu-și dau seama de beneficiile unui vechi prieten, asta până în ultima săptămână de viața. Mulți au devenit atât de prinși de viața lor încât au renunțat la prietenii de altă dată”.
5. Îmi doresc să mă fi lăsat să fiu mai fericit
“Aceast regret este surprinzător de comun. Mulți nu au realizat decât pe patul de moarte că fericirea este o alegere. Ei au fost toată viața închistați cu tabieturile și obiceiurile lor. Frica de schimbare i-a făcut să se prefacă fața de alții și în special față de ei”.

Sursa : internet
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am avut parte de fericire si de tristete, dupa care am mai avut parte de fericire si de tristete si as regreta ca nu o sa mai am parte de putina fericire si de tristete. big grin
matrimoniale - membru fara poza

Annemarrie

  • Publicat Acum peste 2 luni
oameni buni, va multumesc pentru frantura de cuget lasata pe aceasta pagina si va doresc numai bine si cugetul impacat.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
'' În cele din urmă, toate curg, toate sunt, toate trec. Trec iubirile, trec tristetile, trec durerile, trec fricile, trec nelinistile, trec toate acestea pe care le trăim pentru că...nu vrem, nu vrem ce pleacă, vrem ce n-avem, vrem ce nu ni se dă, vrem ce nu e al nostru. A accepta viata asa cum este e...un exercitiu tulburător! A accepta ce vine si ce pleacă, iubirea si ...neiubirea, pierderea si cîstigul, frumusetea si urâtenia, a le privi pe toate precum spectatorul care vede un film, a fi spectator în propria noastră existentă e un exercitiu spiritual, cu efecte surprinzătoare. Eliberăm emotii negative prin acceptare, dăm jos haine energetice nevăzute, haine grele, dependente, frustări si tensiuni, adică emotiile pe care le-am hrănit încercând să tinem viata în loc. Încercati acceptarea, stati în viată ca-ntr-o meditatie prelungită, cu ochii închisi! Zi de zi, acceptati tot ce se întâmplă, experimentati...curgerea firească a vietii si veti vedea că...ea devine ca râul, curge firesc si voi curgeti împreună cu ea, dusi de curenti.'' fragment de Maria Timuc ...............din pacate majoritatea oamenilor prefera sa-si insuseasca idealurile inoculate de turma decat sa-si descopere propriile idealuri !!!
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
tocmai de asta incerc sa imi traiesc viata fara regrete....si sper sa mor devreme,cat sunt inca in glorie....nu vereau sa astept sa devin o leguma si sa ma apuc sa cugetez la ce nu am facut in viata...happy