Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Nenumărate talk-show-uri TV au luat în considerare acest subiect atunci când au intervievat staruri TV, actori şi cântăreţi. Cine suferă cel mai mult atunci când doi soţi decid să se despartă? Răspunsul este evident: copiii, mai ales dacă sunt la o vârstă foarte mică şi nu înţeleg ce se întâmplă în jurul lor. Dacă copilul tău este la o vârstă la care înţelege în totalitate realitatea şi este conştient de faptul că în loc să trăiască într-un mediu tensionat, unde certurile sunt laitmotivul fiecărei zile ar prefera să locuiască doar cu mama sau tatăl său, dar mult mai relaxat.

Dar ce faci atunci când copilul tău are doar trei ani şi primul lucru pe care vrea să îl ştie atunci când te vede este când vine tăticul lui acasă? Cum îi explici că tatăl are o aventură cu o altă femeie şi că vrea să se căsătorească cu ea sau că te-a abuzat fizic şi nu mai suporţi?

Copiii vor tinde întotdeauna să îşi învinovăţească mamele pentru tot ce s-ar putea întâmpla prost într-o căsnicie. Mama este vinovată pentru divorţ deoarece îi cere întotdeauna prea mult soţului ei şi el decide să plece. Sunt cazuri în care femeile sunt de asemenea de vină pentru divorţ dar acestea sunt doar excepţii ce evidenţiază regula generală ce afirmă că bărbaţii nu pot fi loiali şi că în 90% din căsnicii aceştia îşi înşeală soţiile, chiar şi pentru o singură dată în vieţile lor.

Dacă alegi să îi explici copilului de ce nu se întoarce tatăl său acasă trebuie să încerci să rămâi cât mai obiectivă cu putinţă, să foloseşti cuvinte potrivite pentru vârsta sa şi să îl scuteşte de „detaliile” nesemnificative ce i-ar putea marca viitorul. Sunt ocazii în care eşti obligată să inventezi o poveste deoarece copilul tău nu percepe semnificaţia cuvintelor „amantă” sau „a înşela”.

La momentul potrivit îi vei putea spune toată povestea şi va fi suficient de matur pentru a înţelege tot fără a te pune în postura de a îţi reaminti totul.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
in nici un caz prostii de parinti.
poza george_m

george_m

  • Publicat Acum peste 2 luni
DEPINDE DE LA CAZ LA CAZ..DE MULTE ORI E MAI BINE SI PENTRU COPII CA PARINTII SA DIVORTEZE..DACA NU SE MAI POATE E BINE SA SE INTAMPLE CAT MAI REPEDE..DECI UNII SUFERA IAR ALTII SE BUCURA CA AU SCAPAT SI SUNT IARASI LIBERI..COPIII INTELEG DESTUL DE DES MAI BINE CA UN MATUR DESPRE CE E VORBA SI CA E MAI BINE ASA..TALK-SHOW-URILE TREBUIE SA VORBEASCA DE CEVA CA SA GASTIGE UN BAN NEMUNCIT..AU SI GASIT PE CINE SA INTREBE..STARURI TV....EI STIU TOT..DACA AR SUFERII TOTI COPIII CA AI LOR AR FI PERFECT
cod de securitate