Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Cei mai mulţi dintre noi ştiu despre siguranţa în online dating. Odată cu un milion de utilizatori de întâlniri online apar şi multe întrebări legate de siguranţă. Iată câteva ponturi cu privire la unele dintre regulile de bază pe care ar trebui să le ştii când optezi pentru astfel de servicii.

1. Evită să dai informaţii personale
Primul pont cu privire la siguranţă este că trebuie să eviţi complet să dai orice fel de informaţii de contact personal pe siteurile matrimoniale. Fii sigur că nici măcar conversaţiile tale nu divulgă informaţii de contact, precum adresa de acasă sau de la muncă, numărul de telefon, etc. Internetul este şi un loc în care poţi găsi persoane foarte ciudate şi nu ar fi prudent să le dai informaţiile personale. Sunt de asemenea şanse ca persoana să ajungă să te urmărească. Este imperativ să fii sigur că profilul tău conţine doar informaţia necesară.

2. Nu minţi
Dacă eşti pe Internet pentru a îţi găsi perechea, merită să fii complet sincer. Sunt şanse să găseşti pe acel cineva special într-una din căutările tale. Prin urmare ar trebui să îţi menţii poza de profil şi alte aspecte ale profilului tău cât mai reale posibil. Nu pretinde să fii altcineva decât eşti. Fii sincer chiar din prima zi dacă nu îţi doreşti imaginea pătată de tagma de mincinos.

3. Evită presupunerile
Siteurile de matrimoniale nu sunt locul pentru presupuneri. Când două persoane vorbesc pe net una cu cealaltă sunt şanse mari de neînţelegeri. Când îţi analizezi viitorul partener nu fă nicio presupunere cu privire la el. Dacă ai o întrebare, este întotdeauna o idee bună să îţi clarifici îndoielile pe loc, mai degrabă decât să presupui că ceva nu merge bine. O astfel de greşeală poate distruge şansa unei posible relaţii.

4. Intuiţia
Când întâlneşti oameni noi ai o intuiţie cu privire la ei ce îţi spune cine este bun şi cine ar putea fi o problemă. Oricât de mult am fi învăţaţi să ignorăm acest sentiment interiorizat, ne dă o imagine clară a unei persoane în mintea noastră. Astfel, urmarea instinctelor tale şi sentimentelor ascunse este unul din paşii importanţi pe care ar trebui să îi urmezi pentru a fi în siguranţă în întâlnirile online. Dacă simţi că se declanşează semnale de alarmă în interiorul tău, este mai bine să părăseşti scena politicos, dar cât mai curând.

5. Nu fă aranjamente finanaciare
Te rog să reţii că obiectivul tău pe un site de matrimoniale este doar întâlnirea persoanelor compatibile şi nimic altceva. Te rog să te abţii de la a face orice aranjamente financiare pe astfel de siteuri. Un dezavantaj în procesul de dating online este că devine foarte dificil pentru noi a verifica autenticitatea unei persoane. Sunt şanse mari să fii înşelat şi furat de banii tăi.

6. Dă doar numărul de mobil
Aşa cum am menţionat înainte, trebuie să eviţi a da numărul de acasă oricui din sfera întalnirilor online. Sunt posibilităţi să ajungi urmărit dacă toată lumea îţi poate vedea numărul de acasă. Numărul de acasă poate fi utilizat de asemenea pentru a depista reşedinţa, ceea ce îi dă urmăritorului un beneficiu în plus, beneficiu pe care nu l-ar fi avut dacă i-ai fi dat un număr privat de mobil.

7. Evită să îţi expui opiniile cu privire la sex
Aceasta este una dintre regulile de aur pe siteurile de dating. Niciodată nu ar trebui să vorbeşti despre sex. În cazul întâlnirilor online, opiniile tale cu privire la sex, preferinţele şi interesele tale sexuale şi, cel mai important, escapadele tale amoroase, trebuie păstrate pentru tine. Dacă menţionezi sexul cuiva ai putea da o impresie greşită cu privire la tine. Efectul va fi că atunci când vă întâlniţi, celălalt ar putea avea aşteptări greşite de la tine, ducând la o situaţie stânjenitoare.

8. Încearcă să faci o verificare personală
Nu este nimic rău în a face o verificare a unui posibil candidat, dacă se poate. Totuşi, fii sigur că încercările tale nu sunt descoperite, dacă nu vrei să pari o persoană nedemnă de încredere. De crezi că e posibil ca voi doi să aveţi pe cineva în comun sau că aveţi acelaşi loc de întâlniri, poţi încerca întotdeauna să afli ceva despre el/ea. Fă o verificare pe Facebook sau Twitter. Nu doar că te-ar ajuta să verifici dacă persoana este potrivită sau nu, dar te-ar ajuta de asemenea să îţi reconsideri opiniile cu privire la aceasta. Este un mod bun de a şti mai multe cu privire la o persoană.

9. Nu crede totul
Să nu crezi tot ce ţi se spune online. Nu tot ce îţi spune cineva va fi adevărul absolut şi a crede tot ce se spune duce la sentimente neplăcute mai târziu. Acesta este un aspect negativ al siteurilor matrimoniale, faptul că nu poţi avea siguranţă în ceea ce ţi se spune, fie că e adevărat, fie că e eşti minţit. Când nu există nici o altă modalitate de a verifica adevărul, încearcă să nu te încrezi orbeşte, căci asta ţi-ar putea cauza dezamăgiri viitoare.

10. Fii iscoditor
Încearcă să pui întrebări mai des şi fă aceste întrebări cât mai inocente cu putinţă. De asemenea, caută neconcordanţe în poveştile care îţi sunt spuse. Dacă găseşti vreo inconsistenţă în ceea ce ţi se spune, nu îţi fie teamă să pui întrebări. Dacă descoperi că eşti minţit continuu, asta ar putea pune la îndoială onestitatea persoanei respective.

Online datingul este un loc în care poţi întâlni posibili parteneri de viaţa. Totuşi, aceste reguli de siguranţă vor asigura faptul că nu vei avea o experienţă negativă în eforturile tale de a găsi partenerul potrivit.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate