Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Poti sa ghicesti de ce?

Recent am dat peste un articol intitulat „Doamnelor, cu cat sunteti mai inteligente, cu atat e mai mare probabilitatea de a ramane singure”. OK, in regula ... dar de ce?

Articolul citeaza mai multe surse care sustin generalitati referitoare la barbati si femei. Dar dupa ce citesti toate astea, te intrebi in continuare „de ce sunt inca singura?” Acest lucru ar putea fi valabil in special pentru femeile inteligente.

Pentru barbati, ideea pe scurt ar fi ca, de fapt, sunt un fel de „tartori” intr-o relatie si tot ce isi doresc e ca o femeie sa le fie subordonata si nu egala lor; barbatii inteligenti, ambitiosi si educati isi doresc sa aiba alaturi o femeie care sa poata fi modelata ca plastilina si care sa stea acasa cu copiii, in timp ce ei aduc toti banii in casa.

Hmm, si inca mai credem ca nu se poate calatori in timp; se pare ca tocmai ne-am intors in anii 1950. Generalizarea despre femei este ca, cu cat sunt mai inteligente, cu atat sunt mai intimidante. Barbatii le vor percepe ca fiind sunt arogante, autoritare si dificile.

Mai exact, e vorba despre perpetuarea notiunii ca doar barbatilor le e „permis” sa fie inteligenti si sa aiba succes, pe cand femeilor nu – in cazul in care isi doresc un partener.

Cel mai probabil, majoritatea persoanelor care citesc aceste lucruri sunt suficient de inteligente si mature pentru a-si da seama ce reprezinta de fapt aceste generalizari: aberatii.

E adevarat ca femeile inteligente raman mai mult timp singure? Foarte probabil, da. E adevarat ca unii barbati isi doresc un catelus in loc de o partenera sau coechipiera care sa le fie egala? Da, cu siguranta ca da. Dar este aceasta oare o notiune pe care vrem sa o perceapa societatea ca fiind acceptata de majoritate ca „asa stau lucrurile”? Nu, in niciun caz.

Bineinteles, este clar ca anumite situatii avantajeaza anumiti oameni si nu este nimic in neregula sa fii mama care sta acasa pentru a avea grija de copii sau de gospodarie daca asta face pe ambii parteneri fericiti. Cand ne-am nascut eu si fratele meu, mama noastra si-a inceput propria afacere pentru a putea fi acasa, langa noi, iar acest lucru i-a permis libertati pe care nu i le-ar fi putut oferi un job obisnuit.

Deci, care este motivul real pentru care femeile mai inteligente raman singure mai mult timp? Ei bine, nu am la dispozitie articole si statistici care sa-mi sustina punctul de vedere, dar ceea ce am este experienta reala acumulata in urma petrecerii timpului si discutiilor cu femei inteligente.

Motivul real este urmatorul: ele stiu cum sa evite nemernicii obsedati de control si nu se multumesc cu cineva care le trateaza ca si cand ar fi proprietatea lor.

Ele stiu ca un barbat ambitios, sigur pe el, doreste exact opusul de la o femeie ale carei scopuri si visuri le-ar putea inabusi de dragul propriilor lui interese. El vrea o femeie care sa ii fie egala in viata, sa il sprijine in aventurile lui, iar el, la randul lui, sa o sprijine pe ea in drumul ei.

Femeile inteligente inteleg ca daca vor intra intr-o relatie, o vor face pentru ca vor si nu pentru ca trebuie sa fie cu acea persoana. Din acest motiv, cei doi se vor apropia mai mult, vor fi mai afectuosi unul cu celalalt si isi vor aprecia „coechipierul” si mai mult – pentru ca au ramas impreuna din dorinta si nu din necesitate.
Barbatii vor ca femeia sa le fie complice, dar sa le si aprecieze dorinta de a face ceea ce trebuie sa faca un barbat. Lucruri mici cum ar fi sa deschida usa pentru ea sau sa ii duca haina. Sau sa o faca sa se simta in siguranta si protejata. Nu pentru ca ea nu poate face toate astea, ci pentru ca vrea sa ii arate ca ii pasa.

Frumusetea acestei combinatii este ca permite ambilor parteneri sa traiasca vieti individuale, dar in acelasi timp sa fie conectati emotional si romantic. Mentalitatea „nu am nevoie de un barbat” nu este o solutie. Prea multa independenta poate face un barbat sa se simta nedorit si subapreciat. Barbatii stiu ca femeile nu au propriu zis nevoie de ei, dar vor ca o femeie sa ii doreasca.

In ziua de azi, femeile sunt indraznete, inteligente si educate – ele stiu ce vor. Ceea ce nu vor este sovinismul masculin generalizat, despre care vorbeste acest articol.

Indiferent de rasa, sex sau orice altceva, cand te intrebi mereu „de ce sunt inca singura?”, nu permite nimanui sa te faca sa crezi ca ai „prea mult succes” ca sa meriti sa fii iubita. Adevarul este este exact opusul.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

cetate

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cetate:nu am nimic cu nimeni dar dacă aveți copii si nepoți de ce mai încurcat bărbații singuri care la peste6 65 ani neavind copii poate nu pot intelege nevoile voastre vizavi de copii si nepoți.ei caută pe cineva ca si ei.
matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Un articol cu destul de multe ambiguitati. Intuiesc ca autorul a vrut sa spuna ca este trist faptul ca tocmai inteligenta unei femei este un motiv pentru care acea fameie are mai degraba sanse mai mici sa intalneasca pe cineva compatibil ei - compatibil in comunicare, viziune asupra vietii, etc.

Recitind articolul, mi-am amintit ce vazusem undeva, pe net:
„Stii cum iubeste o femeie inteligenta?
Ca o proasta.”
poza Bogdan750

Bogdan750

  • Publicat Acum peste 2 luni
Problema este ca Romania nu a progresat. Da, platim cu cardul, avem telfoane mobile, folosim internetul, etc. Din pacate educatia in Romania, vorbesc de majoritate, este la pamant. Tineretul nu are un 'rol model'. Este promovata marlania si hotia. Banii au devenit reprezentarea pe scara sociala si nu nivelul de educatie si realizare profesionala a unei persoane.
Televiziunea promoveaza incultura. Toti analfabetii au devenit celebritati, iar comportamentul lor de marlani este urmat de tineret. In aceste circumstante, din pacate, respectul pentru femei nu a fost niciodata atat de jos.
Dar dragi femei nu exasperati; exista barbati care au trait departe de aceasta decadere a civilizatiei si care trateaza femeile de la egal la egal, asa cum s-au obisnuit dupa multi ani petrecuti in Vest! happy
poza andy_999

andy_999

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce se spune in articol este perfect adevarat. Ce nu se spune este ca inclinatia respectiva a barbatilor este instinctiva si nu culturala. Poate fi tocita prin educatie si se atenueaza cu varsta pe masura ce nivelul hormonal scade, dar nu ve putea fi stearsa prin indoctrinare. Deci "judecatile" si "epitetele" nu-si au rostul.

Daca analizati evolutia umana veti intelege de ce selectia naturala a favorizat instinctele sa o ia in directia respectiva, totul are sens. Ce pot face femeile inteligente si puternice? In primul rand ele nu au nevoie de barbat, pot procrea si sustine o familie singure. In al doilea rand, pot privi "dominarea" masculului ca pe un joc si nu ca pe o chestie de orgoliu. In al treilea rand se pot orienta spre barbati mai adulti cu nivel hormonal mai scazut, spre alte femei mai putin inteligente sau spre papusele feminizate. Deci solutii exista pentru cine le cauta, nu trebuie sa ne vaicarim prea tare.
poza vasilecoza

vasilecoza

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cind este înțelegere ,respect,iubire totul merge bine ,femeile deștepte isi caută un barbat care sa le aprecieze valoarea ,si sa aiba aceasi pregatire ,cea ce e greșit,daca intr o relatie ,nu este ,acea atractie ,iubire,pentru o persoană doar valoare,sau interes ,acea relatie nu va merge ,o femeie deșteaptă ,mereu isi va caută un barbat destept, iar un barbat destept isi va cauta o femeie tînără,si frumoasa.Cea ce multe femei ,gresesc atunci cind isi pun pe primul plan ,ca cine sunt si ce pregatire am.Trebuie sa cauti cu sufletul ,sa te simti iubita ,ocrotita si apreciata ,la rindul ei trebuie sa aprecieze cea ce are.O femeie in fiecare zi trebuie sa se simta frumoasa ,pentru ca barbatul ,sa o găsească mereu frumoasa .Esenta vieți nu stă in cîtă pregătire ai ,ci stă in cit esti de iubita ,fericită si cit de mult te bucuri in viață.
matrimoniale - membru fara poza

Ania_V

  • Publicat Acum peste 2 luni
aaaa... pai asa ne jucam..? de ce mi-ai luat, omule, provocarea, 'a?.. mi-a ramas replica 'in fundu' gol' sad
matrimoniale - membru fara poza

Ania_V

  • Publicat Acum peste 2 luni
da, lumea moderna se confrunta cu o schimbare de roluri, sub deviza UTOPICA a egalitatii... dar, da, vina de a declansa aceasta confruntare apartine barbatului..pentru ca a dominat si a impus principiul educativ pentru femeie in societate, acela de a fi supusa barbatului prin desconsiderare..
si da, confruntarea a ajuns deja razboi pe bune.. si e foarte probabil sa fie castigat de femei, triumf ce va duce inevitabil la un derapaj urat al societatii.. barbatul deja se afla in situatia de a face fata fricii de castrare (simbolica) de catre femeie..

insa extremele trebuie incercate pentru ca limitele sa fie cunoscute.. asa ca ne paste o criza sexista acuta.. urata a dracu'

ps: sa inteleg ca orgoliul barbatului nu ar mai trebui pus la incercare din cauza riscului de "sifonare"..?
cod de securitate