Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Ar putea fi ea „aleasa”?

Exista atat de multe femei frumoase, inteligente si amabile printre celelalte care sunt ... exact opusul, ca sa zicem asa. Cum alegi pe cea potrivita ca sa-ti fie prietena ... si poate chiar sotie? Ce calitati ale prietenei tale arata ca ea are „stofa” de sotie?

Iata cinci semne care arata ca prietena ta ar putea fi „aleasa” care iti va deveni sotie:

1. Stii ce cauti la o femeie – si ea are aceste calitati.

Pe masura ce ne maturizam, incepem sa ne cunoastem mai bine si sa realizam ce este important. Cand cauti perfectiunea intruchipata, intreaba-te: Care sunt nevoile mele pe termen lung si pe termen scurt?

Asadar, langa ce fel de persoana vrei sa-ti petreci viata? Ceea ce iti doreai la 20 de ani probabil ca nu ti se mai pare atat de atractiv la 30 sau 60 de ani. De nenumarate ori, oamenii care merg la consiliere spun: „Am simtit ca suntem indragostiti, asa ca ne-am casatorit” sau, „Uitati-va la ea – este superba!”

Acestea nu sunt cele mai bune motive pentru care sa alegi sa iti petreci restul vietii langa o femeie. Ar trebui sa fii selectiv, practic si pasional.

2. O consideri frumoasa (moral si fizic).

Aspectul nu e prioritatea principala. Exista o conexiune intre voi? Relatia voastra este relativ lipsita de dramatisme? Consideri ca nu doar aspectul, ci si sufletul ii este frumos?

Frumusetea fizica se poate ofili, iar trasaturile se pot schimba, dar sufletul ramane acelasi.

3. Aveti aceleasi scopuri in viata.

Cand ne pregateam pentru nunta, preotul ne-a dat mie si logodnicului meu o lista pentru a ne da seama unde ne situam cand vine vorba de problemele inevitabile ale vietii. Fiecare dintre noi si-a scris planurile pe cinci si zece ani, in care am inclus aspectele financiare, familia (copiii), obiectivele spirituale, asteptarile sexuale si ceea ce am putea face pentru a mentine relatia vie. Acest lucru a fost util si informativ. Ne-a facut sa intelegem daca suntem pe aceeasi lungime de unda.

4. Ai incredere in ea.

Te consideri gelos? Ea are o gramada de prieteni barbati si nicio prietena fata cu care isi petrece timpul? Ii place sa flirteze dar nu te deranjeaza? Ai prins-o cu minciuna?

Ai mare grija la aceste semnale de alarma. Intreaba-te daca poti accepta toate aceste lucruri. Daca nu poti avea incredere in ea, NU te casatori cu ea.

5. Te vezi imbatranind langa ea.

Deseori, la inceputul unei relatii, exista pasiunea pe care ambii parteneri o simt. Ea pare perfecta, la fel si tu. Asteapta sa se termine aceasta perioada!
Sunt cateva reguli de dating care pot fi de ajutor in aceasta privinta: in primul rand, nu te muta cu cineva inainte sa sarbatoriti un an de la inceputul relatiei. In al doilea rand, nu te gandi la casatorie inainte sa treaca doi ani de la inceputul relatiei, de preferat dupa ce ati locuit impreuna cel putin un an.

Oamenii tind sa poarte o masca pentru ca vor sa arate celorlalti doar partea lor buna. Este greu sa mentii acea masca dupa doi ani de relatie si un an de viata impreuna.

Ia-o incet si asculta-ti ratiunea, inima si intuitia. Nu ceda atractiei fizice.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate