Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Care sunt trasaturile si caracteristicile cel mai des intalnite in cuplurile fericite? Daca priviti cu atentie, veti putea observa ca un cuplu fericit cultiva cateva obiceiuri sanatoase dar simple in relatie, obiceiuri care o mentin solida.

Obiceiurile sanatoase intr-o relatie pot ajuta cuplurile sa construiasca puternice legaturi fizice si emotionale care sa le tina impreuna. Desigur, nicio relatie nu este perfecta si vor exista zile in care unele dintre aceste obiceiuri ale cuplurilor casatorite fericite vor fi mai greu de urmat. Dar faptul ca sunteti constienti de lucrurile care fac o relatie solida, fericita si sanatoasa inseamna ca relatia voastra va avea sanse mai mari de a supravietui urcusurilor si coborasurilor inerente intr-o casnicie.

Oamenii care au relatii sanatoase fac eforturi pentru a-si pastra sincronizate obiceiurile de dormit. Persoanele din cuplurile fericite se culca in acelasi timp cat de des posibil. De ce ajuta acest lucru la mentinerea unei relatii solide? Pentru ca, astfel, va exista o mai mare apropiere intima intre parteneri in fiecare zi. S-ar putea sa doriti sa va sarutati sau, de ce nu, sa faceti dragoste. Chiar daca nu va conectati intim atunci cand mergeti la culcare impreuna, veti putea cel putin sa va imbratisati. Si, bineinteles, mai sunt si cuvintele dulci si dragastoase pe care vi le puteti spune inainte sa adormiti impreuna. Daca va place sa cititi dar partenerul dvs. vrea doar sa doarma, el va putea totusi sa va sinta aproape cand va ghemuiti cu o carte buna sub cearsafuri. A merge impreuna la culcare este un obicei care face parte din rutina relatiilor sanatoase. Rareori va fi ceva la televizor care sa merite mai mult decat timpul petrecut impreuna cu sotul dvs., nu-i asa?

Exista perioade, desigur, cand cuplurile ocupate nu pot merge intotdeauna la culcare impreuna – poate ca o persoana are schimbari imprevizibile la locul de munca sau poate celalalt partener trebuie sa calatoreasca frecvent – si trebuie depuse eforturi cat mai des posibil pentru a mentine obiceiurile sanatoase de dormit impreuna. Un cuplu cu o relatie la distanta ar putea profita de un telefon in miez de noapte sau de un mesaj de dragoste de noapte buna care sa ii ajute in rutina lor romantica.

Cuplurile fericite isi fac un obicei din a mentine vie intimitatea fizica. Va amintiti prima data cand v-ati intalnit cu partenerul si ati inceput relatia intima? A, da, si luna de miere cand nu te poti dezlipi de celalalt. Nu-i asa ca a fost distractiv, pana cand v-ati intors la viata obisnuita si ati inceput sa fiti ocupati? Dar daca vreti sa construiti o relatie solida, zi de zi, trebuie sa lucrati la mentinerea vie a flacarii in viata amoroasa, iar aceste eforturi trebuie sa vina, desigur, din partea ambilor parteneri. Faceti-va timp sa vorbiti despre viata amoroasa si despre ce asteptari aveti de la ea. Desigur, s-ar putea sa simtiti ca nu e ceva spontan sa discutati sau chiar sa va planificati momentele intime, dar o relatie matura si sanatoasa e aceea in care partenerii isi poti spune dorintele si nevoile fara jena si respectuos.

Cuplurile unite apreciaza puterea atingerii. Tineti-va de mana, atingeti-va degetele de la picioare cand va culcati alaturi pe canapea, apropiati-va pentru o atingere usoara atunci cand partenerul dvs. trece prin hol, prin bucatarie sau cand faceti treburile casnice de zi cu zi.

Cuplurile puternice depun eforturi pentru gasirea si cultivarea intereselor comune. Petrecerea timpului de calitate impreuna, facand lucruri care va plac atat de mult, este o activitate de baza atunci cand vine vorba de construirea unei relatii puternice. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa faceti doar lucruri care va plac amandurora. Puteti face un compromis tacit si sa participati la o activitate pe care sotul dvs. o indrageste, dar dvs. nu – aceasta este inca o cale prin care cuplurile isi intaresc legaturile emotionale si intelectuale.

Barbatii si femeile cu relatii puternice nu-si fac probleme pentru lucrurile marunte. Cuplurile fericite vad lucrurile pozitive pe care le face celalalt partener si gasesc o modalitate de a pune pe planul doi lucrurile mai putin pozitive. Ei stiu cum sa aiba conversatii mestesugite despre lucrurile care ii deranjeaza, in loc sa fie cicalitori sau, mai rau, sa nu-si vorbeasca. Daca intotdeauna gasiti ceva sa ii reprosati partenerului dvs., aceasta spune mai multe despre dvs. decat despre el. Atata timp cat lucrurile pe care le face nu sunt abuzive, intrebati-va daca merita atat de mult sa fiti deranjata de ele si, in consecinta, daca merita ca acestea sa va afecteze relatia.

Partenerii arata ca sunt constienti de prezenta celuilalt cu sarutari si alte semne de afectiune. Cand va sarutati partenerul atunci cand vine acasa sau pleaca la munca ii dati o dovada dulce de dragoste si afectiune. Sarutati-va partenerul inainte de a va desparti, oricat de scurt, si astfel veti pleca fiecare binedispus. Viata este scurta si imprevizibila. Din pacate, oamenii mor brusc in cele mai tragice circumstante. Cel mai bun lucru e sa stii ca dragostea vietii tale iti poarta sarutul pe buze. Imaginati-va durerea, suferinta si vina pe care ati simti-o daca persoana pe care ati iubit-o a murit brusc, iar ultima data cand v-ati intalnit ati fost rece si suparata! Aratati partenerului cat de mult apreciati prezenta lui in viata voastra prin gesturi de afectiune frecvente.

Acestea sunt doar cateva dintre obiceiurile cuplurilor cu relatii sanatoase, fericite. Si uneori este nevoie de eforturi pentru a va aminti aceste obiceiuri bune si pentru a le pastra un loc important in viata voastra ocupata. Dar orice efort pe care il faceti pentru a va intari casnicia merita. Nimeni nu spune ca toate aceste obiceiuri pentru o relatie buna trebuie sa fie urmate pas cu pas in fiecare zi pentru a avea o casnicie de succes. Aceasta pur si simplu nu este o asteptare realista, iar asteptarile nerealiste pot fi contraproductive intr-o relatie, daca nu chiar total distructive. Dar curajul de a va arata vulnerabilitatea fata de partener si de a va comunica nevoile poate contribui la construirea unei relatii din ce in ce mai solide.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

mister_antinevralgic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multumim autorului (autoarei) pentru sfaturile pertinente, astfel si cei majoritari (sau nu??) de pe acest site, care inca spera sa-si gaseasca un partener, vor sti cum sa procedeze in viitor. Sau este vorba doar de empatie?
Uneori este mult mai simplu, ca in reclama...
https://youtu.be/TDxrG4DokhQ
poza Smiley24x7

Smiley24x7

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna lista!!!!! foarte utila!!! As mai mentiona "cele cinci limbaje ale iubirii" despre care am citit recent intr-o carte, (autorul imi scapa)
Cred ca aceste obiceiiuri nu sunt doar obi eiuri care mentin fericirea in cuplu ci sunt, de asemenea obiceiuri care, incepand cu prima intalnire, creaza acea fericire in primul rand, obiceiuri care put duce la formarea miriadelor de lagaturi fine dar puternice si mirisdelor de amintiri care, vor hrani si dezvolta acea fericire si acea relatie pana la adanci batraneti, chiar si atunci cand anumite aspecte ale vietii intime incep sa se... ofileasca, treptat, amintirile si sentimentle fericire asociate lor, se pot redestepta in orice moment si din orice motiv intarind si mai mult relatia
Iar a intelege cum sta treaba cu limbajele iubirii, poate evita probleme serioase de lipsa de comunicare ce apar doar pentru ca doi parteneri isi exprima si citesc iubirea in moduri diferite, si nu inteleg suficient de clar mesajele celuilalt.
Cu atat mai mult, cand cei dopi vorbesc "limbaje ale iubirii" cel putin partial diferite, o viata intima bogata si fericita poate compensa multe deficitati de comunicare transmitand mesajele esentiale "loud and clear" (aveti doar grija sa nu chiar speriati vecinii)
cod de securitate