Regulament
Bloguri
Azi fiind ziua mondială a salutului, vă fac cadou o poveste cu morală:

Bună ziua! zise ariciul vulpii care tocmai trecea pe lângă el rimelându-și genele. Bună, bună, hai pa! Am întâlnire cu ursul, tocmai și-a tatuat o coadă lungă și mă duc să i-o măsor. Plecă vulpea chicotind că l-a fraierit pe arici, dar nu apucă să zburde prea mult că o și puse la pământ mistrețul  cu colții de fildeș. Bine, nu erau colții moșteniți din familie, erau cumpărați din țările calde pentru a impresiona vietățile pădurii de gen feminin și a oftica ceilalți masculi, în particular lupul și ursul. Își scutură vulpea blănița și se răsti la mistreț: păi, bine, Bobiță, ce făcuși? Nici bonjour nu dai, nici... Puteai să saluți și să mă inviți la un suc de ghindă, că nu îți cădeau colții. Hai, pa! Și mersi, zise ea dând nervos din gene. Un sălbatic, ce pretenții poți avea?? Și plecă vulpea mergând cu mare dichis când dădu bot în bot cu cerbul. Se opri și așteptă. Ăsta nu o luă în coarne dar nici bună ziua nu îi spuse. Așa ceva!!! Păi e frumos? Așteaptă să îl salute ea, o doamnă?? Pfui! Degeaba e frumos dacă e prost crescut, adică prost. Plecă vulpea mai departe și se întâlni cu bursucul, care strănuta de mama focului. Pe ăsta îl ocoli iute și nu stătu să vadă de salută ori ba, că strănutul ăla poate fi semn de Covid. Plus că bursucul, dacă îi dai nas, se crede mistreț. Merse vulpea mai departe și aproape de bârlogul ursului dădu de lup. Ăsta era matol, băuse toată vișinata din coșulețul Scufiței roșii, iar acum duhnea de la o poștă, nu avea nevoie de salutul sau de pupicul lupului. Cel puțin, nu acum. Trecu pe lângă el privind în altă parte de era să dea peste iepurilă. Era nevorbit de felul lui așa că vulpea tuși puțin cu coada la bot și, făcând pe bolnava, își văzu de drum. Îi făcu, totuși, iepurașului din lăbuță, nu voia să strice amiciția cu el, că era gospodar și darnic și primitor, la o adică. În sfârșit, ajunse la bârlogul ursului unde era coadă mare, că tot nu are ursul coadă, mai mult dame: madame bursuc, Scufița roșie, veverița, cârtița, duduia jder, cucuveaua și, puțin mai deoparte, vânătorul. Bine, ultimul nu era femeie și avea și pușca și cureaua lată. Toate venite să pupe laba ursului, vânătorul nu se știe cu ce treabă. Vulpea se gândi că nu se cade să salute adunătura de femei, că mai femeie ca ea nu e nici una, așa încât se duse glonț la vânător să se bage în seamă. Din păcate, glonțul vânătorului fu mai iute ca vulpea și...
Morala: nu știi niciodată de unde sare glonțul, așa că salută lumea, fă baie de mulțime, fii prietenos că nu te costă nimic. Plus că, la înghesuială, șansa să te nimerească un cartuș taman pe tine e mai mică.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coci,
Te salutăm cu drag. Vulpea nu știu pe unde umblă... hee hee
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca e cu salut,va salut! Chiar si pe vulpe!
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gică, big hugkiss
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coana , tu ții cu ursul sau cu cine ?
Dar ce-ar fi ca sa-l instruiește tu puțin pe el , ca ai cumva experiența la cerut scuze . Iar aia e de apreciat . Ar fi ok .
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coană .... rosebig hug
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Coană,
Kay e îndrăgostit și vrea săruturi fără număr. hee heeI don't want to see
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sărut, salut, m-ați amețit. laughing
Nu putem mai bine să ne sărutăm în timp ce ne salutăm și invers?
Sau să ne sărutăm până ne săturăm?

Ce sărbătoare ziceți că e de fapt?
olling on the floor
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oooo, stați puțin ca nici prin cap nu mi-ar fi trecut ca insinuezi ca eu as fi cel cu chelie , adica unul și același cu Gica .
Am dreptate ? Pai atunci nu scapi doar asa cu una cu doua , ca trebuie sa mai ceri și scuze , ca asa e frumos . Nu ?
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Poate tu ai da o sărutare ca Iuda , ca in nici un caz nu esti tu in stare să începi cu Gica de la Geoagiu Bai si sa-i dai
o sărutare asa cum te lauzi , ca sa cureți de tot ce l-ai minjit pe nedrept . Bietul om , nici măcar nu știm cine este .
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
CoanaAri,
Te salutăm cu drag! big hug