Regulament
Bloguri

Cand m-am simtit roman !

A fost demult,tare demult,cand inca mintea mea abia reusea sa treaca acel moment de maxima incordare po****ra.Era in 90,si imi aduc perfect aminte cum logorea verbala era poate primul drept castigat dupa acele momente.Eram entuziasti,colegii mei erau fiecare porniti spre cate-ceva anume.Unii incepeau sa se re-branduuasca,devenind din bisnitari oameni de afacerismug,altii se casatoreau...altii doar transformasera locul de munca in "Poiana lui Iocan"...devenita ulterior,poiana desertaciunilor.Locuiam in locul numit Timisoara...oras stapanit sute de ani de cel putin trei imperii,oras tolerant,pestrit colorat,oras cu cateva particularitati deloc de neglijat.
Sa revin...da,in 90 de 1 Decembrie,eram imbujorat de a dreptu',simteam emotia unei zile care istoriceste imi era cunoscuta,simteam cu adevarat o a doua mare emotie colectiva,dupa cea din '89.Sincer,atunci n-am simtit nici fariseism,nici goana dupa fasole sau mici,nici jocurile meschine ale unora sau altora,am simtit ca apartin unei natii.Cat de nevinovat simteam aproape toti atunci,cat de dezinteresati de orice imixtiune politica marunta,de devalizatori ulteriori,eram o po****tie,care in sfarsit simtea vibrantsa sarbatoreasca 1 Decembrie.Chiar ne vorbiseram mai multi sa mergem la Alba -Iulia...rosteai Alba,simteai o imbujorare,un imbold,o speranta...simteai ca tot ce fusese"fara rost" era inlaturat,simteai asa cum ar trebui sa simtim si astazi....APARTENENTA la o natie.
Ce a urmat acelui an,de ziua nationala,a fost o dezamagire care crestea odata cu marea dezamagire fata de politicieni.Daca vrei sa dezbini pe cineva,cauta omul cu discursul demagog,dar populist,jefuieste visteria,apoi fugi...nu departe insa,nu i nevoie,sau dac-o faci departe,revino dupa un timp scurt,foloseste-ti "abilitatile" de dambovitean sadea,si ai sa ajungi din nou in fruntea acelora pe care ai reusit maiestuos sa i speli pe creier.
Fanfaronada existenta azi,cu 5 avioane second -hand in plus,si cu hamerul American,vopsit in culorile desertului,poleiala castroanelor cu fasole uscata ,adusa din import,a ciolanului spaniol si a farfuriei de plastic,folosita ulterior drept farfurie-zburatoare la punct ne -fix,face ca aceasta zi cu semnificatie de "uneala" nu de separatie sa devina o zi fata de care bujorii obrajilor sa capete culoareaPal-cafenie ,desigur asortata cu echipamentul unei armate straine totusi,dar rasfatata .
Una -peste-alta...nu pot sa nu salut poporul meu,care chiar daca nu se simte reprezentat,spera in profetii.Citeam ca ne sunt favorabile...de la Nostradamus incoace,trecand prin baba Vanga....ciupind din scrierile conationalilor,si beneinteles hraniti o zi pe an cu vestita fasole,o sa inchei optimist si indemn in mod serios acea mare parte a societatii,care cu sau fara voia lor,simt binefacerile politicianului roman,sa faca un efort de constiinta,de auto-evaluare a propriilor valori,si sa-si depuna demisia.Nu vorbesc de toti,ci doar de acei care costumati in patrioti de ocazie,se opun acelei parti de Romanie care chiar sufera ...in multe feluri,chiar si cand stau la o coada a pomenii.
La multi aniRomanilor cu bujori adevarati in obraji.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna..Cocidius,te salut.
Am sa ti raspund cu cu ceea ce am scris spre finalul blogului...
Imi respect tara,imi salut poporul,Cu drag ii urez La multi ani!.
Aici era vorba despre sentimente,despre trairi,emotii...care traite efectiv pot fi trecute la a simti patriotic,cu adevarat.A fost un moment de maxima sinceritate...si cu conotatie clara despre ce inseamna sa simti si sa actionezi cu adevarat ...nu festegist.Goga..fost politician ,ca poet era in cealalta lume ,a celor multi,ca prm-ministru era in situatia politicianului decident.Asta nu l-a impiedicat sa scrie lucid,despre suferinta.Cosbuc....la fel...
poza BlueIris

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
O singura data am simțit extrem de puternic. Tot prin anii 90. Ma luase o prietena sa ascultam corul Radiodifuziunii. Nu îmi plăceau nici poeziile, nici melodiile patriotice. Chiar ma enervau. La final, s-a cantat un cântec patriotic. M-am strâmbat. Eram pregătită sa ma plictisesc. De asta am și uitat ce melodie a fost. Îmi pare rău, poate îmi amintesc mai târziu.

Ce am simțit însă nu am cum sa uit. Nu îmi dau seama cum s-a întâmplat. Un fior puternic și deosebit m-a făcut sa ma ridic în picioare. Eram ca în transa. Pe urma am simțit, am văzut ca toți erau la fel. Era ca în desenele alea animate când trece arcul electric și ii atinge pe toți. De fapt, nu e o comparație buna. Pur și simplu, simțeam ca toată lumea simte la fel. Am întrebat-o când am iesit: Ai simțit? "Da! mi-a răspuns ea. Și ai văzut? Toata lumea era la fel. " Nici ei nu ii venea sa creadă ca poți sa simți asa, la unison.
poza SanzianaEu

SanzianaEu

  • Publicat Acum peste 2 luni
happy mereu ai varsat galeata dupa ce ai umplut-o!

Fiecare intelege ceea ce percepe si mai ales ceea ce vrea iar dreptul la opinie este inca destul de neinteles de unii dintre compatriotii mei.

Sanatate mario67!
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca atat ai inteles din ce am scris,nu i vina mea!
Lasa iubirile acolo unde se pot desfasura...in alta ordine de idei,te las astazi,pt o zi,transpusa in entitatea numita Romania,sa te simti cum vrei tu..iubita,adulata..machiata...c um vrei tu deci..sa simti ce bine e sa fii iubita precum tara....sa simti cat e de ghiftuita de atata dragoste !big hug
poza SanzianaEu

SanzianaEu

  • Publicat Acum peste 2 luni
...ehhh mario67, tara este ca si iubirea, daca nu stii sa o intretii, o pierzi si apoi critici. Nu-ti vezi vina ta ci a altora !

Noroc ca mai sunt si romani pozitivi care tac si fac! happy

La multi ani Romania asa defrisata cum esti! Parul si padurea cresc , totul este sa vrem! winking
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
Va salut pe toti...
Pisi..nu!Rashela...am constatat inca de la geografie...demult
..unde.. i densitatea cea mai mare pe km patrat...Si da..."e".
Just..macar cu gandul,si tot e un castig!...daca nu e destul de curajos,macar devine neutru.
matrimoniale - membru fara poza

justme13

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani, romane, fie ca toti sa gandim macar pe jumatate asa, suntem multi da......dar poate nu destui.happy
matrimoniale - membru fara poza

rashela

  • Publicat Acum peste 2 luni
La multi ani, romane! Nu pot sa nu constat, totusi, ca azi ''e'' mai multi romani decat ieri...!
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/vVN-VG5rnkU

ceva vechi
Mario, locuiești și acum în Timișoara?
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
big hug