elefant.ro

Regulament
Bloguri
Cum văz că n-aveți nici limbile dezlegate și nici mințile destupate, zic ca măcar papilele să vă saliveze, la mîncare măcar, dacă de la „altceva” v-ați luat deja gîndu`...
Și cum io azi m-am trezit devreme și cu fața-n sus, c-a fost răcoare az-noa`, m-a lovit hărnicia.
Și pe la 12 și ceva, după primu` pahar, am zis să-mi fac ceva să mînc.
Da` cum atunci cînd m-am pus să dorm io n-aveam gîndurile la mîncare, ci la „altceva”, deci nu scosesem nimic din congelator pentru azi, m-am limitat la ceva rapid.

Am scos o bucată mică de ficat să se dezghețe și pînă s-a dezghețat am curățat o vînătă mică, am tăiat-o, i-am dat sare, și pînă s-a scurs ea oleacă am tăiat o ceapă și-am curățat 2 căței de usturoi.
Am dat apoi feliile de vînătă prin făină și apoi prin ou cu făină, sare și ceva piper și le-am pus la prăjit. Între timp am tăiat ficatu` cubulețe și l-am rumenit oleacă și pe el, am condimentat cu fulgi de ardei iute și piper măcinat, apoi am pus ceapa să se călească puțin, iar cînd ceapa a devenit gălbuie am pus usturoiu` și apoi roșiile cubulețe, de la cutie, că încă n-am găsit p-aici roșii bune de mîncare.

Cît am lăsat să fiarbă încet chestia de mai sus am pus niște apă și ceva sare într-o crăticioară și după ce-a dat în clocot apa am pus ceva paste și niște ierburi de Provence în ea.
Cînd au început să fiarbă pastele am pus și vinetele peste ficat și sos, am mai pus peste ele niște sos de roșii cu măsline și busuioc și le-am lăsat și pe ele la foc mic pînă au fost gata pastele.

Am scos pastele, le-am strecurat și-am pus iute peste ele niște pastă de măsline și-un deget de vin care-mi rămăsese în pahar, apoi, după ce-am pus lîngă ele pe farfurie ceva vinete și niște gogoșari de rămăseseră stingheri prin bucătărie, mi-am mai făcut curaj c-o țuică și-am gustat ce-a ieșit.big grin
A mers, mi-a plăcut, plus c-a ieșit ieftin, repede și bun. Bine, relativ ieftin, că dacă socotești și sticla de vin băută în timp ce-am gătit, atunci cam triplezi prețu``...big grin
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum 8 zile
Dacă ne-am mișca mai mult ar fi perfect. Nu atât mâncarea cât lipsa mișcării zilnice ne îngrașă. Găteam pe vremuri la țară, la bunici, și știu că mâncau oamenii aia mult și concentrat caloric dar și munceau fizic la greu. Mergeau câțiva km până la locul de coasă și apoi munceau 8-10 ore. E drept, aerul, apa și hrana erau curate, dar și omul era mai bun, mai empatic.
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 8 zile
Hai mă Gică, că nu-i chiar o bombă calorică, nițele paste, un ou, vreo 200-250gr. de ficat și ceva ulei de măsline pt. prăjit. E rezonabil pt. două porții.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum 8 zile
Coco ... asemenea postare în plin sezon de diete !??? ... la naiba , apoi ne mai și oripilează spusele lui Buhnici !!! thinking
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 10 zile
Blue, aia făcută la alambic e și mai simplă și mai bună, 100% grîu, nimic altceva.big grin
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 10 zile
Sweet, Dinescu are și invitați, dar nu știu cum face că tot mai mult despre el însuși vorbește. laughing e amuzant pe alocuri.
libris.ro
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 10 zile
Să îți fie de bine! Un pic alambicată rețeta, totuși.
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 10 zile
Mi-a fătat norocu`, a venit vecina și mi-a adus 20 de oauă proaspete.big grin
Mie-mi place cu batog de care-o fi sau cu macrou afumat. Bun și ăla marinat, îmi făceam singur că nu-i mare scofală, da` m-am lenevit...
Îi place peștele sigur, și marinat și afumat, cu proaspăt n-am încercat că nu-mi prea place mie.
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum 10 zile
Nu găsesc aici. Era bun macrou marinat. Îmi plouă în gură. Se găsește la noi in magazine la găletușe sau cutii transparente de plastic. Ahhh nail biting
Astea cred că îi plac și lui Gică și nu ne mai amendează. laughing
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 10 zile
Bun! Mi-ai făcut poftă, aș face și io, simplă, fără pește, că-i bună rece, da` ultimu` ou l-am pus azi la vinete și n-au mai fătat nici găinile sau rațele vecinelor, că le-am întrebat ieri.
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum 10 zile
Nu te contrazic.
Despre mâncărică, eu mâine vreau sa fac o salată orientală cu pește în ea.
Astăzi am avut un soi de tagliatelle cu cașcaval și un sos rece făcut din suc de roșii proaspăt în care am pus condimente și pătrunjel verde.
elefant.ro