elefant.ro

Regulament
Bloguri

Cevadecalmare - Reluare

Bre, acusica pe seara, pîna sa încep sa va scriu voua, stateam cu veciNelu si dumicam o bere, asta ca sa ne tihneasca grataru' de taman îl papasem, si involuntar, cum stateam noi linistiti la masa, am asistat la o faza „haioasa” de se petrecea pe drum, prin fata curtilor noastre.
Nu mi-am dat seama de motivu' sau contextu' si subtextu' discutiei, ca tonu' si debitu' verbal mi-au depasit puterea de întelegere, nu cunosc nici personajele implicate si nici eventualele probleme ale cuplului respectiv, asa ca nu stiu unde si din ce porni dicutia.
Si daca stau sa ma gîndesc bine, discutie e mult zis, ca din cîte observai io, cam 99,5% fu mai mult monolog.big grin

În mare cam asta-i povestea: o tipa, cam la 30 si ceva sa zic, sau mai putin, ca în ziua de azi nu prea-ti mai poti da seama la fixtongue, urla, zbiera, acuza, înjura, balacarea si-l brusca p-un tip.
Tip tot cam de vîrsta ei, destul de firav sa zic, pîna-n 70-75 de kile, tip care-i suporta cu stoicism împunsaturile în piept si urletele, zbiertele, acuzele, înjuraturile si balacarelile tipei.
Asta pret de minute bune, ca noi am auzit tipetele cu mult înainte ca respectivii sa între în raza noasta vizuala.

Pîna la un moment dat, cînd scurt si la obiect, taman în dreptu' portii veciNelului si pe la mijlocu' unei propozitii începuta de tipa, ceva de genu':" 'ti mortii tai de..." tipu' i-a aplicat tipei un dos serios de laba, un rever reusit zic io, de care s-ar fi mîndrit pîna si Halep!big grin
Moment în care s-a asternut si linistea pe ulita satului.
Brusc, scurt, eficient si la obiect.

Dupa care, la revenirea din soc si dupa fro trei scuturaturi din cap, tipa s-a lasat luata pe dupa umar si împreuna si-au continuat în deplina liniste drumul.

Asa ca acu stau si ma gîndesc, profund... big grin oare cum as fi procedat io, prin absurd presupunînd ca s-ar fi putut întîmpla sa fiu în locu' tipului, în situatia data?
Asta sa fie oare metoda cea mai eficienta de a calma o fomeie care a luat-o razna pe panta isteriei si nu-si mai poate controla limbaju' si gesturile si n-o mai intereseaza nimic din ce-o înconjoara sau din care dispare orice urma de posibila demnitate?

Habar n-am, io-s calm de fel si nici n-am fost pus în situatii de genu' asta, plus ca zic ca-s îndeajuns de inteligent ca sa evit sau eventual sa reusesc sa gestionez în mod pasnic cît mai bine o situatie d-asta.
Da' presupun ca toate au într-un final o limita si la un moment dat, într-un conflict d-asta casnic, e posibil sa ajungi sa si lovesti o fomeie. Habar n-am, da-i nasol.

Citisem cîndva o statistica care zicea ca 30% din fomei is omorîte de soti sau prieteni în urma unor scandaluri conjugale.
Iar sfatul, usor cinicbig grin, era ca fomeile ar face mai bine sa-si tina gura sub control în situatii d-astea, sa se opreasca înainte ca disputa sa escaladeze.
Voi ce parere aveti?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum 12 zile
Ce faci Ari, renunți la ținutul în corzi? big grin
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum 12 zile
Virgula se și pune, se și scrie?
laughing

Știu, risc să-mi iau bătaie. Virtuală.
Nu-i bai, m-am antrenat aseară cu Anacea... Acum am lăsat-o singură în ring. laughing
matrimoniale - membru fara poza

Sug3stiv

  • Publicat Acum 12 zile
E timp... pentru orice schimbare. laughing Plus ca, se mai zice ca, virgula, cu cat iti doresti mai mult, cu atat se intampla mai repede. Sa nu mai spun ca, virgula, curiozitatea asta ma ucide. sigh
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 12 zile
Să se întîmple e una, să-ți placă e alta.big grin
Așteaptă, da` slabe șanse, că-i încă bine afară, nu umblă nimeni cu căciulă.laughing
matrimoniale - membru fara poza

Sug3stiv

  • Publicat Acum 12 zile
Mda, dar probabil ca poate ti s-a intamplat si matale, ca si mie si probabil multora sigur, sa avem momente in viata cand din lipsa spatiu, apa sau familie, sa ne spalam rufele la izvor... in vazu tuturor. Acu, daca e prima abatere, eu zic si propun ca pot fiintelesi si iertati amandoi printr un avertisment! Tu ce crezi?
De fapt, eu as vrea sa raspunda cei sau cele care au avut si/sau au repulsie si stari de lesin, la o astfel de comedie neagra.
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 12 zile
Aha. Păi unora le place să-și spele rufele în public, d-aia apar „victime colaterale”! Și probabil că tulburarea liniștii publice la asta se referă.
matrimoniale - membru fara poza

Sug3stiv

  • Publicat Acum 12 zile
Hai noroc, glasses

Domnu ăsta, ca sta la bloc si nu ati facut armata impreuna, loser e un oarecare si poate fi oricine, care, cica, isi da o parere.

Eu, alta dilema am in aceasta privinta, de ce e musai nevoie de victimele colaterale? Asa, precum `mneata si vecinu Nelu (sau veciNelu happy)) care ati fost supusi unui deranj prin zgomote ciudate la ore si locuri nepotrivite. Si daca "am stabilit" ca el e principalul vinovat pentru ca a folosit violenta fizica, ea nu ar putea fi gasita vinovata si condamnata pentru victimele colaterale? thinking
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 12 zile
Cică uneori, situațiile extreme cer acțiuni/măsuri extreme. Acu`... depinde și de nivelu` de toleranță, ce poate fi extrem pentru cineva, pentru altu` poate fi ca o plimbare prin parc.big grin
Și-i total justificată afirmația că bătaia e ruptă din Rai, că citind Biblia, cam asta reiese d-acolo printre alte învățături oferite credincioșilor. Și dacă se zice că drumul spre Iad e pavat cu bune intenții, uneori e valabilă și treaba cu complimentele.
Și cine-i RMC ăsta?
matrimoniale - membru fara poza

Sug3stiv

  • Publicat Acum 13 zile
Cele mai multe domoliri ale unei actiuni se stopeaza prin jena, respect sau teama. Daca respect nu exista, nici jena nu e in locul potrivit, asa ca teama ramane uneori ultima varianta. Teama de durere, suferinta sau esec duce la estomparea unor actiuni, uneori mai dure decat orice obiect contondent. Asa ca, daca bataia e rupta din Rai, complimentele sau pupin****ismele provin din Iad, dupa logica lui RMC. big grin
matrimoniale - membru fara poza

Cocosila

  • Publicat Acum 13 zile
Puszy, viața uneori, și boala în special, sunt scîrboase, asta e...
Și mai ușor cu acuzațiile, înțeleg că-i defect profesional, da`io nu insist să conving, așa cum nici nu încerc să legitimizez violența, ba din contră!, doar am prezentat o realitate, așa că nu te răzbuna pe mesager.
libris.ro