Regulament
Bloguri

din farmaceutica moderna

daca Asclepios ar fi avut o problema de sanatate prin zilele vietii noastre, si-ar fi luat reteta compensata sau nu si s-ar fi carat sa o dovedeasca printr-o farmacie mai ieftina . Cu multe case , multe farmaciste , destul de organizata , cu agenti de paza intr-ale medicinei moderne , de preferinta intr-un mall.

Ar fi pasit in ea, dupa o indopare cu saorma sau o inghetata sau ce i-ar fi trecut lui prin cap. Sau poate ar fi avut o durere de cap dupa vreun film prost cotat binee.

Si ar fi gasit doua randuri: compesatii si necompensatii. Adica cei bolnavi cu state serioase si cei care se hranesc singuri cu panacee moderne sau nu sunt compensati. Nu conteaza. L-ar fi izbit oarecum lumina si numeroasele chestii de cosmetica industriala, dupa care si-ar fi ales randul potrivit.

La randul potrivit , ar fi vazut ca oricata organizare si oricat e sirul de larg, suntem un popor caruia ii place latimea. Daca incap trei persoane , dorim patru. Asta nu e problema . Pana la urma a dori mai mult nu e un capat de tara. Sarpele de pe toiagul asclepian ar fi fugit sa probeze niste sampon natural 100% ca sa vada cum e cu pielea de sarpe ingrijita in vremuri moderne. Probabil i-ar fi placut mirosul si i-ar fi reprosat lui Asclepios totala ignoranta in parfumuri. Asclepios i-ar fi amintit ca nu isi cunoaste locul si ca , in cele cateva zeci de mii de ani de cand sunt impreuna , si-a luat nasul la purtare si ar fi cazul sa se joace frumos pana le vine randul.

Pe Asclepios l-ar fi durut un pic indiferenta pamantenilor. Care nu mai ofera ofrande. Tamaduitorilor. Pamantenii nici nu s-ar fi sinchisit de Asclepios. Daca ar fi incercat sa intre in vorba cu pamantenii, ar fi constatat ca , dupa cunostinta, pamantenii, in a lor ignoranta, l-ar fi googlelit nitel. I-ar fi luat un pic la puricat la pagina de wikipedia. Cei mai amabili i-ar fi facut o pagina de facebook ca sa faca schimb de reteta, compensata sau nu. Sau poze de vacanta. Sau vreo reteta cu dulceata de cirese amare. Asclepios ar fi ripostat cu o privire iesita din orbite bine de tot si ar fi intrebat ce e cu durerea brusca din capul pieptului. Paznicul modern, amabil si cu uniforma alta decat olimpica l-ar fi invitat pe un scaun modern. Vechiul vindecator s-ar fi uitat disperat dupa vreun ciot zdravan de copac dar ar fi fost pus la punct imediat de vreo farmacista draguta cu tensiometru ultra-digital si toga cam scurta. Asclepios ar fi mormait prin barba ca femeile sunt pic cam impertinente cu barbatii si zeitatile in general si s-ar fi supus intr-un final. Dupa vreo oratorie de vreo zece minute, ar fi primit vreo pastiluta frumos colorata si un zambet invaluit intr-un ruj la fel de frumos colorat.

Ar fi remarcat ca multimea in nevoie neaparata de vindecare se deplaseaza usor agitata, cum sade bine unei pop.ulatii latine, spre casele unde alte slujitoare in toge albe impart , contra cartoane cu butoane de metal, diverse cutiute cu scris mic , total diferit de cel cu care era obisnuit. Cate un ratacit trimis de jumatatea mai buna dupa cutii colorate ar fi folosit un aparat de-al zeitatilor moderne din care se aud voci sa transmita intr-un mod care scapa intelepciunii stravechi imagini cu viteza mai mare decat a sarpelui pe toiag. Ca sa vada jumatatea daca a inteles bine ce are de cumparat.

Asclepios s-ar fi uitat disperat dupa plante, frunze , flori ale antichitatii de mult apuse, nestiind ca odihnesc , perfect uscate , in recipiente pe un trunchi modern de copac, sub denumirea clara pentru oamenii moderni” ceaiuri din plante medicinale”.

Usor ametit de noile inform.atii, ar fi iesit din multimea aplecata cu veneratie peste cutiile noilor zei, intrebandu-se daca o noua tura prin mall l-ar ajuta sa inteleaga mai bine ce s-a ales de lumea asta.

Undeva , in spate, parasit marsav in noul templu, sarpele cu miros de sampon bio ar fi ras usor in coada de sarpe, strecurandu-se topaitor – cum numai un sarpe poate topai- printre recipientele cu oferte promotionale.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
copilarii happy ... din copilarie hee hee thumbs up ... multumesc de aduceri aminte!

seara linistita! big hug
poza AnckSuNamun

AnckSuNamun

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/0EoOVvGV_aQ

https://youtu.be/oc1iIRKZE9w

Seara blândă, Floare!big hugbatting eyelasheswinkingkiss
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
* este
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anutza, tot ce imi amintesc din latina era ca ae se pronunta e.

acuma , daca proverbul e in latina, astia nu s-au placut intre ei.

cat despre daruri, e mai simplu: din inima sau cui bono (cui foloseste) ?

darul meu pentru tine are iz de Grecie ...

https://youtube.com/watch?v=BS0w3Wkric8

rose
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
Anutza, vrei tu contra. bine, sa fie latin nu grec batting eyelashes
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
neata , Geo, cu parere de rau, iti sterg comentariul. daca voiam sa fac reclama la farmacii, o faceam. si , da, e bine inainte de ora inchiderii. zi frumoasa! happy