poza membru
Regulament
Bloguri
“La 25 octombrie 1944, Armata Română a intrat în oraşul Carei preluând controlul asupra întregului teritoriu pierdut în urma Dictatului de la Viena din 1940.

Eliberarea oraşului Carei, acum 74 de ani şi respingerea trupelor germane şi ungare dincolo de frontiera firească a ţării, a dat prilej multora dintre comandanţii români să elogieze lupta şi jertfa militarilor români, precum şi semnificaţia momentului, scrie istoricul Alesandru Duţu, care face un remember al acestei date şi publică cuvintele frumoase ale generalilor adresate bravilor soldaţi români.   Generalul Gheorghe Avramescu: ,,Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţerii şi ostaşii, care aţi eliberat Ardealul. Pe cei care au căzut la datorie îi vor preamări urmaşii şi numele lor va fi înscris în cartea de aur a neamului”.

Sursa : https://adevarul.ro/locale/constanta/de- … .html

“Sărbătoarea este legată de generalul Gheorghe Avramescu (...), comandantul Armatei a 4-a Române, care a decis să pornească ofensiva în 25 octombrie pentru a-i face astfel un cadou Regelui Mihai I de ziua sa de naștere.
Ziua de 25 octombrie este legată în mod direct de Regele Mihai I al României, singurul român ...........care, în 1944, era comandatul suprem al Armatei.”

https://romanialibera.ro/aldine/history/ … 73784

25 octombrie 1921, Sinaia, se nastea Regele Mihai

“generalul Gheorghe Avramescu a dorit să îi facă un cadou Regelui, care împlinea 23 de ani și care, cu două luni mai devreme, scosese România din războiul contra Națiunilor Unite și pornise lupta pentru eliberarea Transilvaniei de Nord. Tot în 25 octombrie 1944, trupele românești au trecut în Ungaria, după cum menționa generalul Gheorghe Avramescu într-un ordin de zi.
„La chemarea ţării pentru dezrobirea Ardealului rupt prin Dictatul de la Viena aţi răspuns cu însufleţire şi credinţă în izbânda poporului nostru, tineri şi bătrâni aţi pornit spre hotarele sfinte ale patriei şi cu piepturile voastre aţi făcut zăgaz neînfricat duşmanului care voia să ajungă la Carpaţi. Zdrobit de focul năpraznic al artileriei şi de necontenitele voastre atacuri, inamicul a fost izgonit din Ardealul scump, eliberând astfel ultima palmă de pământ sfânt al ţării. Prin ploi, prin noroaie şi drumuri desfundate, zi şi noapte aţi luptat cu un duşman dârz şi hotărât şi l-aţi învins. Azi, când avangărzile trec pe pământ străin, pentru desă­vârşirea înfrângerii definitive a duşmanului, gândul meu se îndreaptă către voi, cu dragoste şi admiraţie pentru faptele voastre de arme. Peste veacuri veţi fi slăviţi, voi ofiţeri şi ostaşi care aţi eliberat Ardealul“, scria generalul român în ordinul de zi.”

sursa : https://newsteam.ro/politica/de-ce-este- … 2018/

https://youtube.com/watch?v=MyxtPAaIiK8
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
romanii au intrat "'de capul lor "'- impotriva vointei Europei ,cu armata in august 1919 prin actiuni militare ,
in Budapesta ...! au cucerit Ungaria , au indepartat comunistii unguri de la putere ,au reinstaurat libertatea ,
si apoi s-au retras dupa ce a fost consfintita si recunoscuta Romania unita ...

Marius , de ce trebuie sa ne iubeasca germanii si altii ca ei ? vrem doar sa ne respecte ...!
Germania a demarat atrocitatile a doua razboaie mondiale in Europa ... azi ,imperialismul german nu a murit ,
este deghizat sub alte actiuni capitaliste , economice ,interese si alte impuneri de libertati , imperialismul rusesc
este in floare , are alte denumiri =gende apararea intereselor proprii , imperialismul englezesc , frantuzesc , austriac ,
ungar nici acestea nu au murit ... ! cand unele ambasade straine pe fata iti dau sfaturi , cer , impun reguli tarii ,
cum se cheama asta ?coffee
matrimoniale - membru fara poza

marius_012

  • Publicat Acum peste 2 luni
Neatza...eu am o teorie mai putin placuta pt noi ca natie despre actul de la 23 august...si cine a fost prin Germania macar ca turist ma va intelege...si poate va intelege de ce nu ne iubesc nemtiihappy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stiati ca daca romanii ar fi reusit sa cucereasca triburile germanice acum 2000 de ani.....Europa ar fi fost mult mai linistita? Si cu siguranta cel de al doilea razbel mondial nu ar mai fi existat? Bine....cred ca multi lideri de a lungul vremii nu ar mai fi existat. Deh.....ce inseamna o singura batalie pierduta. A schimbat soarta omenirii.
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
acu e cu primul război, nu mai e cu al 2lea?rolling eyes
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
floare....Nicolae Iorga vorbește despre poporul romăn și oștirea romănă din epoca lui , popor ce se regăsea pe aceste meleaguri în acea epocă !!loser ....nu are nimic de-a face cu poporul ce trăiește astăzi pe aceste meleaguri !!shame on you .... este ca și cum ai crede că italienii sunt aceiași cu cei ce au clădit imperiul roman !!silly
poza pustietate_in_floare
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
”O rugăciune tăcută a unui popor sfios” Nicolae Iorga , 1916

”Se îndreaptă către noi în acelaşi timp privirile pline de o rugăciune tăcută a unui popor sfios, care veacuri întregi n-a găsit atât de adeseori cuvinte mari pentru suferinţele lui, dar care le-a simţit cu atât mai adânc, cu toată gura sa mută. Se mai îndreaptă, însă, asupra noastră ochiul de ură al străinului care vrea să ştie cum suferim de rana pe care a făcut-o, şi acestui străin, la urmă trebuie să-i răspundem. Trebuie să-i răspundem că, oriunde am fi, suntem hotărâţi să mergem până la capăt, în credinţa că, dacă s-a ridicat vreodată o religie pe lume, dacă s-a vorbit de dreptate şi ideal, nu se poate, cu nici un chip, ca şi înaintea celei mai sălbatice forte organizate, să piară drepturile unui popor de a trăi pe pământul în care nu este un fir de ţărână care să nu fie acoperit de cel mai nobil sânge.(...) Spre noi se uită astăzi o oştire, Oştirea României, care este moraliceşte întreagă; este mai mare chiar decât în momentul când întâiul detaşament a sfărâmat cu patul puştii piatra de nedreptate la graniţă. Atunci, om viu lângă om viu, ea reprezenta numai puterea fizică şi încrederea în biruinţă; astăzi cei vii aduc cu dânşii moştenirea sufletească a celor cari au murit pe câmpul de luptă.   Precum noi lăsăm la alţii averea şi numele nostru, aceia cari cad pentru Ţară şi viitorul Neamului îşi lasă sufletul întreg, atât de mare cum era în momentul sacrificiului lor, acelora în mijlocul cărora cad. Cel din urmă soldat cu haina sfâşiată de suferinţele şi răbdările îndelungate faţă de asprimea naturii şi de cruzimea duşmanului aduce în făptura sa morală pe toţi acei cari nu-i vom mai vedea aievea niciodată. Şi niciodată steagul românesc n-a fost mai mândru decât în momentul când a arătat celei mai superbe alcătuiri militare din Europa că pot merge ţărani fără şcoală, fără arme moderne, înaintea oştirii înzestrată cu tot ce o cultură grozavă şi învierşunată dă sclavilor înarmaţi cari o reprezintă.(...) Poporul românesc se cuprinde din acei cari ţin arma in mână, din acei cari li dau tot sprijinul pentru a o putea întoarce împotriva duşmanului şi în acei cari trăiesc numai spre a admira acest eroism, a-i culege roadele pentru popor şi de a da mâna de ajutor care este trebuitoare pentru a garanta victoria.(...)În colţul acesta unde ne-am strâns, să păstrăm cu scumpătate sămânţa de credinţă, şi vom vedea şi noi la rândul nostru dispărând negura stăpânirii străine şi vom putea zice ca Petru Rareş, fiul lui Ştefan, că vom fi iarăşi ce am fost, şi încă mai mult decât atât“

https://youtube.com/watch?v=SiPA4_dLukk
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ciuvi, sunt non combatant. happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Raportati va la mine. Sau ....raportati mi miehappy
matrimoniale - membru fara poza

Saya

  • Publicat Acum peste 2 luni
*a se înțelege exact contextual - cu privire la ororile comunismului

Decât la neamțu cătană https://youtu.be/MFwJicKaz7E?list=PL70E* … 3BEC1
matrimoniale - membru fara poza

Saya

  • Publicat Acum peste 2 luni
ciuvico kiss big hug
mario - eu una recunosc: ca nație, avem cancer; sper și vreau să cred că ne putem vindeca; nu avem elite sad