poza membru
Regulament
Bloguri

Mentalul si sanatatea

Mi-am permis să reproduc din comentariul unei doamne, de pe blogul meu “Abilităţi”.

„Intotdeauna bolile apar in campul energetic al omului cu multi ani inainte ca ele sa se manifeste in campul fizic. Organismul trebuie sa blocheze programele distructive ce au patruns in campul omului. Prin gandurile, dorintele si obiceiurile noastre inducem sanatate sau boala in corpul fizic. Boala nu trebuie considerata ca o pedeapsa sau o nedreptate. Ea este cel mai drept act din existenta noastra, pentru ca a fost generata de comportamentul nostru mental si afectiv. Prin gand omul se imbolnaveste si tot prin gand el se vindeca. Orice boala porneste din minte. Multi bolnavi isi pregatesc in mental, cu straduinta, ani de-a randul o imbolnavire definitiva. Nimic nu se manifesta in corp fara sa aiba un prototip mental corespunzator.
Adevarata vindecare incepe in momentul in care ne gandim ce am vrea sa facem atunci cand ne vom vindeca"

Cu câţiva ani în urmă, asemenea afirmaţii ar fi părut aiuritoare, fiind tratate ca dezinformări sau chiar minciuni sfruntate.
Dar iată că, o dată cu trecerea anilor, comunitatea ştiinţifică a făcut primul pas spre recunoaşterea acestor afirmaţii, ce erau tratate înainte ca “sminteli paranormale”, în momentul în care a inclus stresul ca o cauză a apariţiei şi proliferării multor boli.
Doctorii nu au pus “degetul pe rană” afirmând că mentalul poate genera boli, ci au inclus în “ecuaţie” un factor nou, identificat în stres. Dar este simplu de recunoscut faptul că stresul acţionează de fapt asupra mentalului care, la rândul său, declanşează boli…

O a doua recunoaştere, cu implicaţii masive, este recunoaşterea fenomenului placebo. Adică faptul că mentalul este capabil să trateze boli, fiind “păcălit” că a fost tratat cu medicamente reale.
Pasul imediat urmator este de a ne concentra singuri, pentru a convinge mentalul sa lupte cu bolile.

Concluzia imediată, din cele de mai sus, este recunoaşterea faptului că mentalul este capabil (şi responsabil) atât de apariţia bolilor cât şi de “vindecarea” acestora. Atâta tot că le este foarte, foarte greu să recunoască faptul că o minoritate, care nici nu face parte din comunitatea ştiinţifică, a ştiut, încă din timpuri străvechi, de dependenţa existentă între mental şi sănătate. Cei care au ştiut şi ştiu, au fost şi continuă să fie luaţi în zeflemea, doar pentru a-şi susţine superioritatea intelectuală… Contează cu ce preţ? Nu la fel procedează şi politicienii corupţi care îşi apără cu orice preţ breasla?

Este evident că, în ciuda acestor argumente, majoritatea va continua să nu creadă. La fel de evident este şi faptul că nu poţi obliga pe nimeni să creadă, atâta timp cât mentalul lor limitat va respinge categoric acest lucru.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, mulțumesc pentru recenziile referitoare la sistemul imunitar.
Trebuie amintit și faptul că, în perioadele când corpul nu este virusat anticorpii staționează în splină, apendice și amigdale, de unde migrează, unde este nevoie de ei, când corpul este atacat virotic.
Se știe deja că afectarea splinei poate conduce chiar la deces. Însă nu toți realizează faptul că extirparea apendicelui si/sau amigdalelor are ca efect slăbirea sistemului imunitar, datorită dezafectarii rezervelor de anticorpi staționați în ele.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, una este sa generalizezi si alta sa personalizezi.
Eu am pus accentul pe bolile nevirale (desi subconstientul managerizeaza si sistemul imunitar), pe cand tu ai particularizat numai pentru bolile virale.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, nu confunda functiile si actiunea anticorpilor, care se limiteaza doar la lupta cu microorganisme invadatoare (bacterii, virusi), cu bolile degenerative (cum este cancerul, de exemplu) sau disfunctiile (cele mai multe fiind cele neurologice).

Iar despre somn, ce sa-ti spun? Desi majoritatea cred ca mentalul trece in stare de latenta (si o parte a creierului chiar se relaxeaza), acesta are unele functii chiar mai active decat in starea treaza. Si un calculator, cand il resetezi, nu sta pe loc, cum lasa impresia, ci face sute de mii de operatiuni, transparente pentru utilizator.
Sa nu mai vorbim de subconstient, responsabil cu toate functiile corpului, inclusiv de sanatate.
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu am afirmat ca fenomenul placebo are efect 100%.
Nici sanatatea nu se poate controla 100% de catre mental, acest lucru fiind posibil (asa cum am spus-o de nenumarate ori) doar cu multa vointa si incredere. Sau, cum am afirmat anterior: sa vrei si sa crezi.

De ce oare stresul nu are efect asupra tuturor si, in mod special, de ce nu are efecte similare? Fiindca stresul afecteaza in primul rand mentalul, care reactioneaza in mod diferit la fiecare in parte, unii reusind sa anihileze complet (sau partial) efectul stresului.
matrimoniale - membru fara poza

Pansez

  • Publicat Acum peste 2 luni
Polonic, tot asa de bine, din cele cunoscute de mine, exista efecte contrare si la administrarea de medicamente reale.
poza polonic

polonic

  • Publicat Acum peste 2 luni
...asa cum bine exista si efectul nocebo happy