Regulament
Bloguri

Nu suntem la fel!

Viaţa e sublimă. Sâmbătă dimineaţa.
O zi pe care o meriţi din plin după o săptămână infernală, în care nu ai avut timp nici să respiri.
Visezi cu ochii închişi o zi în care îţi permiţi să anulezi din existenţa ta imperativele.
De orice fel/gen. Inclusiv cele domestice.

Comiţi imprudenţa de a deschide un ochi. Teribilă fatalitate. Un damf insistent de „Jack (no. 7)”, augmentat persistent de tutun de incertă calitate te trezeşte la realitate. Încerci (i)raţional să identifici cauza (im)previzibilului (d)efect. Descoperi, în toată spendoarea sa, un personaj perfect mulţumit de condiţia sa, savurând inocent plăcerea viselor întârziate, în acordurile majore ale unui sforăit indolent.

După duş, crezi că un pahar cu apă rece e fix ce îţi lipseşte. Deschizi optimistă frigiderul. Un „bax de bere” a invadat întregul spaţiu. Din fericire, există cafea. Schimbi toate gândurile negre pentru o cafea fără nuanţe. Un troc perfect. Seninul revine în preajma ta.

Aromele de cafea reuşesc să trezească inefabilul personaj din povestea ta de viaţă. Cască „mulţumit”. Se scarpină „copios”. O secundă eşti convinsă că o întreagă colonie de termite l-a invadat. În următoarea secundă, uită de scărpinat. Un ţânţar real i-a distras atenţia. După un duel... onest, ţânţarul cedează nervos. Cu un „roman de serviciu” nu se poate lupta. Zâmbetul victorios e consemnat în toate oglinzile disponibile. Inclusiv cele din baie.

Anticipezi că filmul din baie va dura ceva timp. În filmul tău, cineva trebuie să pregătească micul dejun. Monologhezi cu „tigăile”. Într-un sfert de oră, reuşeşti să pregăteşti un întreg festin. În următoarele sferturi, îţi compromiţi întreaga manichiură cu produsele de curăţat din bucătărie, notezi în grabă lista cumpărăturilor de weekend, inventariezi coşul de rufe, stabileşti priorităţile maşinii de spălat, calci cinci tricouri şi patru şosete...

E deja 10. Îţi reaminteşti de „programarea la salon”. Rişti să o anulezi dacă nu pleci în câteva secunde. Asediezi baia. Din fericire, reuşeşti şi să o cucereşti pentru fix „o secundă”. Şi pentru că imperativele domestice au fost la un moment dat discutate, negociate şi împărţite echitabil (generic sau punctual), consideri că aspiratorul nu mai e sarcina ta. Logic, nu ar mai trebui să fie.

Ce urmează, ştiţi deja: http://matrimoniale.ro/member/123006/blo … -fel/
Cu o singură erată: bărbaţii şi femeile nu sunt la fel.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
JuniperLee, dacă validăm afirmaţia „fiecare din noi are în interior atât un bărbat, cât şi o femeie”, e imposibil să nu ne placă ceva din ambele variante.

Pe gânduri...
matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
Corect, textul iniţial e scris la persoana întâi.
Replica însă mizează pe un impersonal TU.

Şi persoana întâi, şi persoana a doua sunt simple... figuri de stil.
Irelevante pentru logica textului.

Cititul printre rânduri a fost edictat de ceva timp ca fiind... cel mai impardonabil delict feminin.
Hotărâţi-vă! Ori trebuie, ori nu trebuie să citim printre rânduri?
matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
Din „Suntem la fel”, reţii mai curând povestea. O dimineaţă de sâmbătă privită prin ochii unui impersonal EL. Irelevant dacă acel EL este sau nu Alexnu. În logica textului, EL e un „tip primar”. Obsedat de bere, infantil, grobian. Evident, în descrierea autorului.

Exerciţiu de imaginaţie. Alegi aleatoriu câteva sintagme din textul iniţial. Îţi imaginezi fix aceeaşi dimineaţă de sâmbătă, privită însă prin ochii EI. Impersonală şi ea. Posibil tot genul „primar”.

Concluzia? „Nu suntem la fel”!
matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
Comentariu analog pe marginea textului "Suntem la fel" postat de Alexnu.
Sintagmele citate sunt preluate din acel text.
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Excelent scris!
Dar ar fi interesant o scriere asemanatoare si despre o pitipoanca!