Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Probleme de cuplu

Exista diferite probleme in cadrul cuplurilor, probleme cu origini distincte. Vom vedea in continuare o descriere a celor mai comune si cum le putem solutiona.

Gelozia

Una din cel mai des intalnite probleme este gelozia, mai ales in cadrul cuplurilor de adolescenti si tineri, dar nu numai. Depinde mai ales de slaba incredere pe care o avem in noi insine, atunci cand ne simtim nesiguri cedam acestui sentiment negativ si distrugator care este gelozia. Sa ne amintim fraza "In gelozie mai mult decat dragoste este dragoste pentru propria persoana" care e adevarata. Gelozia ne face sa ne simtim nesiguri, prin urmare nu credem ca putem tine persoana dorita langa noi doar datorita calitatilor noastre.

Asadar incercam sa ne controlam partenerul pentru a evita sa fim tradati sau sa nu mai fim iubiti. Aceasta forma de posesivitate si control erodeaza relatia pana la un punct fara intoarcere. Adesea gelozia este cauza pentru care persoanele geloase sunt abandonate.

Un mod de solutionare este sa ne bazam relatia pe o incredere reciproca. Trebuie sa-i demonstram persoanei geloase ca nu exista un mecanism de control care functioneaza 24 ore din 24, ca a te simti urmarit nu inlatura posibilitatea inselarii dar deterioreaza relatia. Trebuie dialogat mult cu partenerul / partenera.

Uzura rutinei

Uzura rutinei este specifica relatiilor de lunga durata si care incep de obicei la o varsta precoce. Pentru aceste cupluri toate zilele sunt l fel, scanteia dragostei a disparut. Este foarte dificil de combatut aceasta problema a cuplurilor, unica solutie este sa mentinem un dialog permanent cu celalalt si sa incercam sa reactivam relatia atat cat se poate, de exemplu schimband locurile uzuale ale plimbarilor, grupurile sociale, temele curente de conversatie.

Cum aspectul sexual este primul care se resimte in cazul rutinei, acolo trebuie actionat pentru a fi rezolvat cu prioritate. O partida buna de sex activeaza mereu energiile celorlate aspecte ale relatiei. O metoda buna de a reinnoi relatia este sa surprindem: o calatorie neasteptata, invitarea partenerei intr-un loc pe care nu-l cunoaste fara a o preveni, o cina speciala, un cadou. Imaginatia este foarte importanta pentru ca va determina ceea ce este necesar pentru a reaprinde pasiunea si romantismul.

Contrastul dintre personalitati

Trebuie spus ca sunt caractere si personalitati care nu au niciun fel de afinitate.

Nu conteaza dragostea pe care o simt, exista cupluri care traiesc intr-un continuu razboi, momentele de calm sunt exceptia. Pentru aceste cupluri solutia aparent obligatorie este sa se desparta, dar este usor de zis si foarte greu de concretizat. Intr-adevar adesea aceste persoane incearca sa se indeparteze dar se razgandesc pentru ca nu pot sa stea mult timp una fara cealalta. Cu acest scenariu solutia depinde de un dialog foarte serios, intrucat nu trebuie sa fie dispusi doar sa restructureze relatia de cuplu ci mai mult, sa-si restructureze propriile personalitati, pretentiile si exigentele unuia fata de celalalt. O schimbare asa de profunda nu este simplu de pus in practica, dar nici imposibil. Cu timpul vor invata fiecare sa-si domine caracterul si temperamentul si astfel vor reusi sa stabilizeze relatia intr-un context mult mai sanatos si fericit pentru ambii.

Infidelitatea

Infidelitatea este in gerenal relationata cu unul din punctele mentionate anterior: obisnuinta. Monotonia relatiilor sexuale si sentimentale ne induce ideea persoane din afara cuplului sunt interesante si pot impartasi interese si pasiuni comune. Aceasta pune in pericol imediat toti anii de dragoste si ar putea lasa (in cazul confesarii sau a descoperirii infidelitatii) o cicatrice pentru tot restul vietii. Aceasta cicatrice contagiaza aspecte ale relatiei care inainte erau sanatoase si aduce in cadrul cuplului gelozia si controlul, precum si certuri continue provocate de vechiul motiv al infidelitatii. Modul de evitare al infidelitatii este mai mult decat in oricare alt caz dialogul sincer si cautarea formei de actualizare continua a relatiei.


Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

19490428a

  • Publicat Acum peste 2 luni
O mare problema de cuplu este si eltele .Pentru rezolvarea lor intra pe http://track.xtrasize.pl/product/XtraSiz … 24179 sunt produse deosebite pentru barbati, toti ar dorii sa fie mai eficienti si mai puternici.daca doriti inscrieti-va si comandati.Aveti toate detaliile pe acest link.Daca nu doriti transmite-ti linkul mai departe.Cu multumiri IDE
matrimoniale - membru fara poza

alobert

  • Publicat Acum peste 2 luni
Joy_7 ai cunoscut-o si pe sora aleia cu ceasul? Ha Ha ha
poza eugen_tj22

eugen_tj22

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna daca vrei sa fi disponibila sa ne ­cunoastem imi doresc multe lucruri, printre ­­care: liniste, stabilitate, ­­sinceritate, incredere, ­­fidelitate. Tu ce-ti doresti? si ma gandeam dak ­­ai fii interesata de o relatie seruiasa asta caut eu ce spui scumika vasilica eugen e facebook meu daca dorersti sa ma cunosti te astept sa dai add puup
poza sin65cu

sin65cu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Imi place foarte mult punctul de vedere al lui Try2Find. Nu stiu ce sunteti, barbat sau femeie, dar ati intrat putin mai mult in profunzimea intimitatii lucrurilor.
Parerea mea despre acest subiect? Doar am fost intaratati de ceva inceput si la care astepti o urmare (un fel de work in progress). Poate urmarea sa o dea toate parerile cuprinse aici. Sunt convins ca firul a fost impartit doar in patru de catre mediator.
Eu vad pozitiv discutiile astea. Fiecare isi aduce aminte ceva din experienta proprie, un gen de socializare a suferintelor trecutului. Nu sunt un psiholog, dar simt ca astfel de subiecte...ne fac bine. Ne fac bine discutiile, multi au nevoie sa-si "double check" daca viata lor, modul cum vad lucrurile, sunt ok. Eu personal sunt multumit de tot ce am citit aici.
poza Mihai_Christian

Mihai_Christian

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi-as dorii sa gasesc acea fata care sa-mi completeze locul gol din inima.. sa fiu si eu odata fericit.. dar greu mai gasesti astfel de fete.. pana acum doar m-au ranit.
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Seara buna cititorule!
Pararea mea este ca dincolo de nesiguranta de a pastra persoana cu care esti se poate "escala" la dreptul de proprietate sau la "hotului de hoti ii e frica".
matrimoniale - membru fara poza

dehar

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna
poza Joy_7

Joy_7

  • Publicat Acum peste 2 luni
A se citi de la coada la cap, e o regula a acestui site in care nu sunt permise comentariile ce depasesc 1000 caractere, asa ca am pus mai multe comentarii, in ordine incorecta happy
------------------

Tot ce v-am scris aici este doar un punct de vedere, o alta realitate si de asemenea toate situatiile descrise (mai putin partea cu copii) sunt reale si personal le-am trait. Partea erotica este pentru mine cel mai important aspect si chiar motorul unei relatii si de aceea m-am framantat ani sa gasesc o solutie. Partea tare este ca nu eu am gasit-o primul, ci solutia a venit peste mine cand mi-a fost lumea mai draga si nu a fost chiar usor happy

Sunt mirat ca psihologul/psiholoaga "lu' peste" nu s-a gandit si la alte posibilitati decat banalitatile scrise in articolul ei despre probleme de cuplu. Uzura rutinei intotdeauna intr-o relatie inchisa de multi ani de zile. Pana si in relatiile deschise ai apare rutina..

Va urez succes in descoperirea propriei fericiri.
poza Joy_7

Joy_7

  • Publicat Acum peste 2 luni
Personal sunt pentru libertate si pentru drepturi egale. Pentru iubire si comunicare la bine si la greu. Daca ai un copil si vezi ca s-a indragostit si este f fericit, te bucuri pt el, caci il iubesti. Posesivitatea, rigiditatea mentala, egoismul feroce de cele mai multe ori inconstient, prostia, educatia invechita ce o avem, ne opreste sa ne bucuram de fericirea fiintei pe care sustinem ca o iubim si care sustinem ca reprezinta "totul" pentru noi. Multi sustin ca si-ar da viata pt fiinta iubita. Ia sa vedem, ai putea sa ramai in viata si sa ii permiti sa "dispara" din peisaj pentru 3 zile ? Si apoi sa o primesti inapoi ? Chiar daca e greu, ai curajul macar sa te gandesti serios la aceasta posibilitate ? Sau preferi sa iti duci viata in ipocrizie si clisee invechite ca si pana acum ?
poza Joy_7

Joy_7

  • Publicat Acum peste 2 luni
In trecut, atunci cand eram in o relatie discreta cu o femeie casatorita (s-a intamplat de trei ori), intotdeauna eram uimit cat fericita poate fi o femeie cu care fac amor, cand ea a facut dragoste doar cu sotul ei, in ultimii opt ani. Cata recunostinta manifesta si ce este capabila sa faca pentru mine. Mai spontana, jucausa, nebunatica, dezinhibata si dulce decat unele femei cu care am fost in relatie de cuplu de durata. Si se purtau mult mai frumos si cu sotii lor. Parca efectiv o femeie casatorita infloreste cand are si pe altcineva. Si din aceasta cauza, de fiecare data sotul s-a prins, desi nu a gasit niciodata o dovada, nici macar circumstantiala. Ce sa faca bietele femei, sa se abtina ? De ce nu se abtin si imbecilii libidinosi de pe site-uri de dating ce se prefac ca nu sunt casatoriti si sunt cu miile. Iti este greata cand le citesti comentariile si ei sunt niste burtosi cu gusa, ca niste purcelusi manelisti de cartier.
cod de securitate