Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Exista si alte aspecte intr-o relatie pe langa dragoste.

Cand te gandesti la angajamente care vor dura o viata, la ce te gandesti? Este vorba de un camin perfect, o familie perfecta sau un job perfect? Sau poate, te gandeti la toate trei.

Daca ai fost intr-o relatie pentru o perioada si te intrebai "Este el alesul?", atunci stii ca un angajament de o viata nu se refera la aceasta. Este vorba de ceva mai adanc: o prietenie adevarata.

Dupa ce ai fost intr-o relatie pentru o vreme, incepi sa lasi garda jos. Poate ca nu sari din pat sa te speli pe dinti imediat ce te trezesti dimineata. Incepi sa mai amani cateodata micile treburi casnice si sa consumi putin mai multa mancare de tip "junk food".

Deci, ce inseamna asta? Un angajament pe termen foarte lung nu este perfect. Daca te astepti la perfectiune in relatia ta, atunci ai toate sansele sa aceasta sa esueze.

Acestea fiind spuse, inainte sa faci un plonjon aruncandu-te intr-o casatorie, iata 4 lucruri la care sa te gandesti pentru a face relatia ta una durabila.

1. Ar putea fi el prietenul meu cel mai bun?


Cand ma gandesc la cel mai bun prieten, ma gandesc la cineva care imi stie toate secretele si tot ma iubeste. Exista de asemenea respect reciproc in relatie. Stii ca daca faci o greseala vei fi iertat.

Aceasta nu inseamna ca nu mai exista loc pentru a creste, inseamna doar ca nu trebuie sa fii perfect.

2. Este acesta un angajament pe care n-o sa vreau niciodata sa-l rup?

Aceasta nu inseamna ca trebuie sa te simti ca intr-o inchisoare, ci ca te-ai angajat intr-o relatie cu termen de o viata. Aceasta inseamna ca ambii va veti stradui sa va intelegeti diferentele si sa faceti relatia sa mearga.

Nu mai este vorba de o persoana, ci de doua. Asadar "noi" luam deciziile impreuna.

3. Sunt pregatita sa ofer atat cat cer?

Este usor sa te gandesti cum partenerul te completeaza. Iti place modul in care are grija de tine si cum nu se mai satura niciodata sa fie in preajma ta.

Dar, te-ai gandit la ce poti face tu pentru partenerul tau? Il faci fericit? Daca da, de unde stii?

4. Pot sa-mi imaginez discutii despre adevaratele probleme, fara drame?


Este un moment minunat pentru a avea acea conversatie dificila pe care o tot amanati. Stiu ca iti doresti sa porti aceasta conversatie. Ambii trebuie sa decideti asupra subiectului discutat. Fiecare, pe rand, trebuie sa vorbeasca despre perpectiva sa legata de subiect.

Poate, este o problema legata de planificarea unei vacante. Pare ca nu sunteti de acord asupra bugetului alocat. Luati-va ceva timp pentru a va asculta unul pe celalalt. Apoi, luati o decizie care sa va multumeasca pe amandoi.

Toate relatiile au suisuri si coborasuri. Chiar si persoanele implicate in cele mai frumoase relatii au neintelegeri. Ceea ce e important e sa invatati cum sa va modelati dupa aceste neintelegeri. Daca o faceti corect, ar trebui sa aveti o intelegere mai buna asupra partenerului. Aceasta ar trebui sa va apropie si sa va ajute sa construiti o prietenie puternica.

Daca simtiti ca v-ati blocat, este timpul sa apelati la ajutorul unui profesionist. Puteti invata cum sa aveti o discutie despre un conflict, fara sa simtiti durerea care il insoteste. Dupa o vreme, va veti simti mai confortabil atunci cand discutati despre subiecte pe care de obicei le evitati.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

edmond

  • Publicat Acum peste 2 luni
...dragostea e ca o raie...te mananca si.n calcaie
poza MlHAl

MlHAl

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bravo Adela!
cod de securitate