Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Arata-i cat de importanta este pentru tine casnicia voastra.

Orice barbat care este si sot cu siguranta ca si-a suparat sotia la un moment dat.

Pentru unii dintre voi, asta s-a intamplat chiar azi dimineata. Si, uneori, poate ca ai auzit, „Nu simt ca ma iubesti”, sau „Noi nu mai facem nimic”, sau „Trebuie sa vezi ce se intampla cu tine”.

Nimeni nu primeste un manual de instructiuni pentru cum sa fie barbat – si nici pentru cum sa fie un sot bun.

Asadar, ce trebuie sa faci ca sa fii un sot bun si, prin urmare, sa ai o casnicie fericita?

Daca vrei sa te asiguri ca faci o treaba buna ca sot, atunci exista cateva lucruri pe care vrei sa te asigurati ca le faci – ce vor avea ca rezulat si o casnicie fericita.

Iata 17 moduri de a fi un sot bun – si de a avea o casnicie sanatoasa si fericita:

1. Stabileste-ti o busola morala.

Fiecare om trebuie sa aiba simtul moralitatii ancorat intr-o filosofie de viata sau credinta. Oricare ar fi asta in cazul tau, asigura-te ca tu si sotia ta sunteti pe aceeasi lungime de unda.

Si apoi bazati-va si casnicia pe aceste convingeri.

2. Crede in tine insuti.

Barbatii fac un lucru bine: au incredere in cariera lor. Iar sotii increzatori sunt considerati sexy de sotiile lor.

Fii increzator in felul in care o iubesti, ai grija de ea si sustine-o si in casnicie.

3. Cunoaste-te pe tine insuti.

Niciun om nu este perfect. Prin urmare, niciun sot nu este perfect – indiferent cat de bun sot ar fi.

Fa inventarul calitatilor tale, defectelor, obiceiurilor proaste si asteptarilor nerealiste pe care le ai de la casatorie. Si, desi nu esti perfect, recunoaste ca poti totusi sa te straduiesti sa fii cat mai bun.

4. Cunoaste-ti sotia.

Asa cum trebuie sa faci inventarul in ce te priveste, tot asa trebuie sa faci si inventarul „bagajului” bun si mai putin bun adus de sotia ta in casnicie.

Fii convins ca amandoi aveti minusuri asupra carora trebuie sa insistati pentru a face casnicia mai buna – si lucreaza impreuna cu sotia ta pentru a le intelege si a le rezolva.

5. Fii invatacel in dragoste.

O casnicie satisfacatoare si fericita tine de abilitatea de a invata mai intai ca sotia trebuie sa se simta iubita, apreciata, respectata si sustinuta. Si de constientizarea faptului ca va trebui sa inveti aceste lucruri pe tot parcursul vietii tale.

Ascult-o si afla-i nevoile cu intentia de a o intelege cat mai mult si de a-i deveni un iubit mai bun. Astfel, casnicia voastra se va imbunatati.

6. Fii profesor  in dragoste.

Pe de alta parte, trebuie sa-i comunici sotiei ce ai nevoie, pentru a te simti iubit, apreciat, respectat si sustinut.

Desi ea poate fi grozava in multe privinte, va trebui sa afle de la tine de ce ai nevoie in casnicie. Comunicarea deschisa pe aceste teme – si discutiile (uneori dificile) – vor creste fericirea maritala multi ani de acum incolo.

7. Dezvolta-ti vocabularul emotional.

Pentru a fi un profesor mai bun intr-ale iubirii, va trebui sa folosesti cuvintele care suna mai bine pentru sotia ta. Cu alte cuvinte, trebuie sa nu te limitezi la fraze precum: „Orice doresti, iubito”, „Sunt bine” sau „Nu vreau sa vorbesc despre asta”.

Exista mai multe expresii pe care le poti gasi si folosi chiar de acum. Ea iti va fi mereu recunoscatoare si se va simiti mai apropiata de tine cand vei putea „vorbi pe limba ei”.

8. Prioritizeaza relatia.

Nu trebuie sa te gandesti la sotia ta tot timpul cand lucrezi sau cand iesi cu baietii.

Dar prioritizarea inseamna ca orice decizie pe care o iei cu privire la viata ta (adica sa-ti injuri seful, sa flirtezi cu alte femei, sa bei pana cand nu mai stii de tine etc.) trebuie luata pe baza influentei pe care o va avea asupra casniciei tale. Fii cinstit cu tine insuti, dar, in acelasi timp, fii constient de consecintele alegerilor tale inainte de a actiona.

9. Accepta interdependenta.

In casnicie, singurele lucruri care sunt doar ale ei sau doar ale lui sunt verighetele. Stresul inerent in viata, problemele legate de sanatatea mintala, problemele legate de abuzul de substante, stresul financiar, copiii dificili etc. sunt probleme comune.

Asa ca discuta deschis cu sotia despre  provocarile si problemele tale ca sa le puteti infrunta impreuna ca o echipa. La urma urmei, unitatea inseamna putere.

10. Iesi din nou la intalniri cu ea.

Cu siguranta ca ai auzit vorba: „Ceea ce a fost necesar ca sa o castigi va fi necesar ca sa o pastrezi”. Obisnuiai sa te gandesti cum sa o faci sa zambeasca si sa te distrezi cu ea (sa dansati, sa mergeti la show-uri de comedie, la concerte etc.).

Nu o face sa creada ca vremurile bune au trecut. Pastreaza scanteia vie – la fel si pasiunea si admiratia ei pentru tine – continuand sa o curtezi mult timp dupa data nuntii.

11. Arata pasiune.

La fel cum arati pasiune cand e vorba de echipa ta preferata de fotbal sau de jocul video preferat, arata pasiune si pentru calitatea de sot.

Fii pasionat sa o faci sa zambeasca, oferindu-i timp doar pentru ea (de exemplu, ofera-i un tratament spa, o baie cu spuma) si petrecand timp de calitate cu ea.

12. Lupta pentru relatie.

Sotiile vor sa se simta dorite si necesare, chiar si atunci cand sunt suparate in casnicie. Doar pentru ca spune ca nu este fericita nu inseamna ca trebuie sa renunti.

Dimpotriva, un sot bun lupta mai mult pentru a face casnicia sa functioneze.

13. Alege asertivitatea.

Poti alege sa fii pasiv, agresiv sau asertiv – dar asertivitatea este cheia succesului in casnicie.

Tipul pasiv este cel care simte ca nu are niciun cuvant de spus in casnicie, nu ia decizii si e de acord cu fiecare decizie pe care o ia sotia lui.

Tipul agresiv este cel care vorbeste prea mult si prea dur, isi intimideaza sotia si o face sa ii fie greu sa ia o decizie.

Tipul asertiv este cel care este increzator, comunica eficient cu sotia si respecta diferentele de opinie. Aceasta abordare intr-o relatie este calea ce trebuie urmata. Celelalte variante nu vor face decat sa iti subrezeasca relatia si casnicia.

14. Fii plin de umor.

Nu trebuie sa fii amuzant ca un actor de stand-up comedy. Trebuie doar fii in stare sa razi de tine, sa razi de viata si sa razi cu sotia ta. Nu am intalnit niciodata o femeie care sa spuna: „Sotul meu ma face sa rad prea mult”.

Si, in plus, o mica repriza de ras va va inveseli ziua amandurora si, prin urmare, veti fi mai dispusi si mai capabili sa va conectati emotional, romantic si intelectual.

15. Arata-ti aprecierea.

Sa arati apreciere poate fi la fel de simplu ca atunci cand spui „te rog” si „multumesc”. E bine sa arati aceeasi apreciere si in discutiile tale zilnice cu ea.

Cateva momente in care poti sa-ti arati aprecierea ar fi, de exemplu, dupa ce pregateste o masa, cand petrece timp de calitate cu tine, cand merge la cumparaturi sau cand se trezeste pentru bebelusul care plange in toiul noptii. Aceste gesturi mici conteaza foarte mult pentru mentinerea fericirii pe termen lung.

16. Complimenteaz-o des, sincer si neconditionat.

Complimentele sunt atat o forma de apreciere, cat si o forma de admiratie. Astfel, vorbele tale o vor face pe sotia ta sa se simta mai frumoasa si mai valoroasa.

Fa ca acest lucru sa devina o parte din rutina zilnica. Pentru orice om din lume ziua e mai frumoasa dupa un mic compliment. Si, cand iti impartasesti dragostea pentru ea in acest fel, cu siguranta iti va intoarce favoarea.

17. Practica rabdarea.

Casnicia este o calatorie. Mereu vei deveni un sot mai bun, la fel cum si sotia ta va deveni mereu mai buna – deci ai rabdare cu ea, la fel cum si ea are rabdare cu tine.

Si bucura-te de ceea ce ai in casnicia ta in loc sa o compari cu ce au altii.

O casatorie de succes incepe si se termina cand iti asumi raspunderea 100% pentru actiunile tale si impactul lor asupra casniciei. Nu poti face compromisuri fara consecinte.

Daca vei face aceste lucruri, vei descoperi o versiune mai buna a ta si vei investi intr-o sotie mai fericita si o casnicie care te va face sa te simti implinit multi ani de acum inainte.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate