Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Esti intr-o relatie in care sentimentele nu sunt reciproce?

Drumul cu sens unic exista de mult timp si se foloseste pentru a mentine traficul intr-o singura directie. Desi este eficient in regulile de circulatie dintr-un oras aglomerat, conceptul de sens unic nu este la fel de benefic intr-o relatie.

Intr-o lume in care comunicarea se concentreaza mai degraba pe tehnologie decat pe conversatiile fata in fata, dragostea pe care o ai pentru cineva poate fi ca o strada cu sens unic; se misca, dar numai intr-o singura directie.

Cum poti sti daca persoana pe care o iubesti nu te iubeste? Daca simti ca ai o relatie cu un singur sens, exista patru semne de avertizare care te pot ajuta sa iti dai seama de directia in care se indreapta aceasta relatie.

Iata cele 4 semne ca sentimentele nu sunt reciproce, deci ca e timpul sa mergi mai departe:

1. Nu initiaza contactul.
Cine contacteaza pe cine? Tu esti cel/cea care ia telefonul ca sa scrie un mesaj sau ca sa sune de mai multe ori pe zi? Partenerul iti raspunde imediat sau uneori abia dupa cateva ore sau chiar deloc? Cand esti indragostit, e ceva natural  sa initiezi contactul. Vrei sa vorbesti si sa impartasesti.
In functie de preferintele personale, poate ca unul dintre voi initiaza mai des contactul. Cu toate acestea, atunci cand ambii parteneri sunt angajati in relatie, ambii vor initia contactul oarecum in aceeasi masura. Intr-o relatie echilibrata, indiferent daca este vorba de un apel telefonic, de un mesaj sau chiar de un e-mail, comunicarea are loc, nu stagneaza.

2. Nu prea iti arata afectiune.
Cum isi arata dragostea? Cand esti indragostit, iti faci timp ca sa intelegi nevoile partenerului. Afectiunea nu se refera doar la sex, ci si la atingere, la cuvinte, la gesturi si chiar la acte de bunatate.
S-a schimbat cumva modul in care partenerul iti arata afectiune sau poate chiar nu o mai arata deloc? Daca da, de ce? Este ceva fortat sau ii arati tu afectiune sperand ca el sa faca la fel? In relatii si in viata, speranta nu este niciodata o strategie.

3. Este distant.
Cand sunteti impreuna, el pare a fi absent? Daca da, acesta este un semn ca ar putea, de fapt, sa isi doreasca sa fie cu altcineva sau altundeva. Multe persoane spun in general ca partenerii  sunt "mai distanti decat de obicei".
Intr-o relatie sanatoasa, un partener isi poate da seama de cauza comportamentului distant al celuilalt. Intr-o relatie inegala, motivele s-ar putea sa nu fie atat de clare.

Te asculta cand vorbesti? Macar vorbeste cat de cat? Pare plictisit, neinteresat sau chiar singuratic atunci cand sunteti impreuna?
S-ar putea sa fie timpul sa luati o pauza si sa vedeti ce se intampla. Distanta poate creste, iar acest lucru te poate rani. Cu toate acestea, e mai bine sa sfarsesti cu inima ranita decat franta.

4. Nu este sincer cu tine.

Simti ca nu mai e sincer cu tine? Una dintre pietrele de temelie ale unei relatii durabile este sinceritatea. Persoana care te iubeste va fi sincera chiar si atunci cand doare. Unii iti vor spune ceea ce vrei sa auzi doar ca sa scape de tine. Altii folosesc cuvinte atat de brutale incat te intrebi daca poate fi vorba de dragoste.

Uneori, pare ca nu exista cale de mijloc. Daca sinceritatea era candva un lucru important in relatia ta si s-a schimbat, exista oare o problema?
Daca pui intrebari, iar partenerul refuza sa iti raspunda sau reactioneaza defensiv, ori nu vrea sa te raneasca ori pur si simplu nu ii pasa. Oricum, e o situatie nedorita si e timpul sa iti cauti serios un alt suflet pereche.

Uneori poate fi greu sa mergi pe un drum cu sens unic. Cel mai rau e sa iti dai seama ca mergi in directia gresita. Acelasi lucru este valabil si pentru o relatie in care doar un partener este prezent. Persoana care isi doreste ca relatia sa functioneze va face aproape orice, in timp ce cealalt va vrea doar sa puna punct.

Partea buna este ca totul depinde de tine. Nu continua sa mergi pe o strada cu sens unic, fara directie. Initiezi contactul si afectiunea? E partenerul distant prin fapte si cuvinte? Sinceritatea a fost inlocuita cu minciuni si comportament defensiv?

Daca da, opreste toata nebunia! Ai incredere in tine. Poate ca partenerul nu te mai iubeste, dar ai puterea de a-ti schimba directia si, in cele din urma, viitorul. Daca te aventurezi sa descoperi lumea din jur, vei gasi o strada cu doua sensuri plina de fericire si oportunitati nesfarsite de iubire!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza TudorMhai

TudorMhai

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Taica terezu",a vazut la viata lui,multe "maici" care incercau sa traga aere,care sa miroase a fructe de mare,dar nu prea le reusea,daca mancau tot orez si cartofi.Las-o-asa cum a cazut,ca fluturii,nu se-aseaza pe rahat!
poza TudorMhai

TudorMhai

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru "ninakrunic_pistruiata":esti chiar figuranta si vrei sa pari "Maica Tereza",iar acesta este un mesaj direct!Daca nu te-ajuta memoria,iti reamintesc ca ti-am trimis un mesaj destul de "linistit",fara nimic deranjant sau alarmant,iar cand am vrut sa-ti accesez profilul, raspunsul tau a fost "Acest mebru te-a blocat"!iti suna cunoscut?Asa ca,nu e cazul sa te dai lovita si mai scuteste-ne de omniprezenta ta!
poza TudorMhai

TudorMhai

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pentru kaywaykla:cunoastem,cunoastem,ia r aceste figurine de cera...pe limba lor,vor pieri si vor ramane cu :noob:
poza TudorMhai

TudorMhai

  • Publicat Acum peste 2 luni
Interesant,este faptul ca aceasta "ninakrunic_pistruiata",are un raspuns la orice problema ridicata si comentata de oricine,dar nu e capabila sa raspunda,simplu,prin "da",ori "nu",la o invitatie de dialog.Monologul este foarte usor,cu dialogul...mai greu!Ba,te mai pomenesti si blocat...fara motivhappy Figuri,figuri si cam atat!Ar fi de evitat...
cod de securitate