Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Stim cu totii ca ai fost declarata Mama Anului in relatia cu copiii tai, dar oare extinzi acest comportament "mamos" si fata de partenerul tau?
Nu este nimic mai putin sexy decat sa iti tratezi partenerul ca pe un copil, sau sa fii tu tratata in acest fel. Si totusi nu este un scenariu neobisnuit intre doi oameni casatoriti si care au copii, ca unul dintre parteneri sa considere ca trebuie sa aiba grija sau sa se comporte cu partenerul sau ca si cu un copil. Desigur, acest lucru reprezinta o problema, indiferent de cat de comuna este o astfel de situatie.

Iata cateva semne care arata ca iti tratezi sotul ca pe un copil.

1. Ii reamintesti lucruri/il cicalesti in mod constant
Cicaleala. Oh, sotia cicalitoare sterotipica. Uneori exista o oarecare parte de adevar cu privire la acest stereotip, si daca ii reamintesti in mod constant partenerului tau ce sa faca cat e ziua de lunga, practic reduci aceasta persoana la statutul de copil.

Desigur, este enervant pentru tine ca sotul a uitat sa cumpere lapte sau sa le dea copiilor medicamentele pentru alergii, dar daca refuzi ca partenerul tau sa "piarda"  pe cont propriu si in schimb ii tot spui in mod constant ce trebuie sa faca, nu numai ca il vei face sa se simta ca un copil, acest lucru va face chiar ca mare parte a responsabilitatilor sa se rasfranga in continuare asupra ta.
Asta nu inseamna ca a-i aminti lucruri cum ar fi sa le dea medicamente copiilor nu sunt importante, ideea este ca trebuie sa iti tratezi partenerul ca pe un adult si sa il lasi sa cada sau sa greseasca. In plus, nu e asa ca nu iti place sa fii de serviciu non-stop?

Trebuie sa ai incredere si in partenerul tau. Este injositor pentru acesta sa creada ca nu ai incredere ca va fi in stare sa faca ceva.

Discutii concrete: Unii parteneri pot fi atat de iresponsabili sau neglijenti incat sa nu aveti de ales si sa trebuiasca sa le tot reamintiti si sa preluati comanda. Intr-un astfel de caz, este timpul sa va ganditi la consiliere maritala.

2. Nu iti lasi partenerul sa se ocupe de nimic

Esti gata sa faci totul? Nu ai nevoie de nimic din partea partenerului, fie pentru ca te crezi capabila sa te ocupi de tot, fie pentru ca nu ai incredere in abilitatile acestuia?

Acest lucru reprezinta o problema. Definitia partenerului este urmatoarea:
Partener (m): o persoana care ia parte la un lucru alaturi de una sau mai multe persoane.
Acest lucru inseamna ca partenerul tau ar trebui sa faca ceva. Nu sa nu faca nimic. Nu le poti face tu pe toate.

Discutii concrete: Acest lucru se intampla din doua motive: tu si partenerul tau.
Daca esti obsedata de control, va trebui sa faci un pas inapoi, sa iti gestionezi anxietatea si sa iti lasi partenerul sa prea fraiele. In cazul in care acesta este problema, este timpul sa aveti o discutie cu privire la cum sa isi asume responsabilitatea si sa preia din indatoriri.
Este posibil ca tu sa il faci sa se simta ca si cum el nu se poate descurca cu copiii sau cu orice altceva, atat de mult incat sa fie obisnuit ca tu sa te ocupi de aceste lucruri. Nu vei sti asta pana nu veti purta o discutie.

3. Tu te ocupi de copii. Intotdeauna.
Cand e vorba de copii, ii lasi singuri cu partenerul tau, sau eziti cand vine vorba sa ii lasi in grija sa? Daca eziti atunci cand vine vorba sa ii ceri ceva legat de copii sotului, intreaba-te de ce.

Consideri ca persoana cu care te-ai casatorit este incapabila de a fi parinte? Trebuie ca tu sa fii cea care detine controlul?
Partenerul tau pare sa fie nesigur in preajma copiilor, daca il lasi singur cu ei mai mult timp? Daca da, de ce?
Facem copii cu cineva cu care sa impartim indatoririle si bucuriile cresterii acestora. Daca simti ca poti sa-ti lasi partenerul doar sa aiba grija de casa, dar nu si de copii, acest lucru nu este in regula si este unul dintre semnele care dovedesc faptul ca iti tratezi sotul ca pe un copil. Cum poti iubi si cum poti fi casatorita cu cineva care nu este capabil sa indeplineasca indatoririle parintesti?

Discutii concrete: Partenerul tau poate se asteapta ca mamele sunt singurele care trebuie sa aiba grija de copii. Este un punct de vedere de moda veche, dar unii oameni inca fac asta, iar dupa parerea mea acest lucru nu este corect, chier daca tie iti pare in regula.
Ai un copil cu nevoi speciale, iar tatal nu se simte in largul lui cand are grija de acesta? Consilierea familiala sau apelarea la specialisti il vor ajuta sa aiba incredere in el in relatia cu copilul vostru.

Sotul tau simte ca il critici in ceea ce priveste relatia cu copiii? E posibil sa il fi facut sa se simta mai mult decat neincrezator in abilitatile sale de a ingriji copiii, prin prea multe critici. In mod evident, amandoi ar trebui sa oferiti un feedback cu privire la cresterea copiilor, dar nu uitati ca acest lucru este un efort de echipa. Doua capete sunt de obicei mai bune decat unul.

4. Partenerul tau este imatur.
Iti tratezi partenerul ca pe un copil deoarece acesta se comporta ca un copil? Ei bine, in acest caz, a-l trata ca pe un copil este necesar, dar intreaba-te: mai ai nevoie de un alt copil? Pentru ca daca da, este posibil sa fii insarcinata din nou!
Daca sotul tau nu isi gestioneaza bine banii, nu stie sa se comporte cu copiii, petrece prea mult, sau este incredibil de egoist, in acest caz aveti nevoie de consiliere maritala, sau si mai rau, de un divort. Cand te casatoresti cu cineva, te astepti sa o faci cu o persoana egala tie, nu cu un copil. Nu uita asta.

Indiferent daca ai motive pentru a-ti trata partenerul ca pe un copil sau nu, trebuie sa faci un pas inapoi si sa analizezi dinamica familiei si casniciei, pentru a vedea de ce se intampla asta, si cum sa rezolvati situatia. Desigur, poate ca te-ai obisnuit sa fii mama inca unui "copil", dar nu asa ar trebui sa stea lucrurile. Tratarea ca pe un copil a sotului poate fi cauzata de anxietate sau poate fi datorata faptului ca nu poti avea incredere in aceasta persoana, in orice caz, acest lucru trebuie sa se opreasca, si cu cat mai repede cu atat mai bine.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate