Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Ce intelegi gresit

Am considerat dintotdeauna ca o persoana care te iubeste si tine la tine cu adevarat, nu te va insela niciodata. Parerea mea personala este ca inselatul ar trebui sa insemne finalul unei relatii. Stiu ca exista alte persoane care ar putea sustine ca trebuie sa oferim o a doua sansa, indiferent de motiv, dar pentru mine, inselatul este un mod extrem de rupere a unui anagajament luat fata de cineva, ca persoana monogama.

Acestea fiind spuse, consider ca multe persoane plaseaza inselatul pe propriul postament, ca si cum ar fi o problema de sine-statatoare. "De ce inseala barbatii?" "De ce inseala femeile?" "De ce inseala oamenii?". Dar nu functioneaza asa.

Majoritatea oamenilor nu se trezesc pur si simplu intr-o zi si decid sa isi insele prietenul/prietena/iubita/partenerul de viata/etc. Daca nu au obiceiul de a insela in cadrul fiecarei relatii (caz in care problema nu esti tu, oricum), inseamna ca probabil exista o serie de evenimente care duc la punctul limita al cuiva.

Permiteti-mi sa ma repet: nu exista nicio scuza pentru a-ti insela partenerul. Motivele, totusi ar putea varia. Este posibil sa te fi indreptat pe o cale care duce spre lipsa de comunicare sau lipsa de incredere de ceva timp.

Poate unul dintre voi a fost frustrat in legatura cu ceva dar nu a comunicat in mod corect asta partenerului. Sau, poate i-ai spus, dar nu a facut niciun efort sa faca o schimbare. Poate ca exista o boala sau o provocare fizica care a redus apropierea fizica, provocand frustrari. Poate unul dintre voi a trebuit sa calatoreasca pentru o perioada si ati stat departe unul de celalalt. Aceste circumstante sunt adevarata problema – inselatul este doar rezultatul acestora.
 
Sa presupunem ca avem de-a face cu o relatie standard, in care cuplul se vede des si nu exista circumstante extreme. Chiar recent am fost intrebat ce sfat as da unuia dintre parteneri daca celalalt ar insela.  Ar trebui sa ramana impreuna sau ar trebui sa isi vada fiecare de viata lui?

Din motivele expuse mai sus, cred ca relatia este terminata. Oamenii vor spune "Dar nu puteti rezolva problemele de comunicare? Nu puteti incerca mai mult? Nu merita o a doua sansa?" Poate ca daca ar fi facut efortul de a stinge micile incendii aparute de-a lungul timpului, inainte ca totul sa fie inghitit de flacari, as fi dispus sa le mai dau o sansa. De ce inseala oamenii? Ei bine, amintiti-va  ca inselatul incepe din momentul in care incepi sa ascunzi diverse lucruri de partenerul tau, lucruri pe care nu ti-ai dori ca acesta sa le afle.

Problema este ca daca cineva permite ca lucrurile sa se inrautateasca atat de mult in relatia lui, incat sa decida ca singura sa optiune este sa tradeze esenta relatiei (un angajament monogam fata de tine), atunci inseamna ca exista probleme mult mai importante decat problemele de comunicare.

O persoana matura nu are nicio scuza in a efectua astfel de fapte extreme pentru a scapa de o problema, sau pentru a evita o discutie. Ar trebui sa aiba suficienta demnitate si respect fata de ea (si fata de tine) incat sa stati si sa discutati frustrarile sau pur si simplu sa incheie relatia. Va fi neplacut? Cu siguranta. Face asta parte din a fi adult? Da, clar.

Aceasta este o alta problema legata de lipsa noastra de comunicare. Nu numai ca ne pierdem abilitatea de a construi o relatie alaturi de o alta persoana, ci ne si pierdem abilitatea de a mentine acea relatie. Una e sa iti gasesti un iubit sau o iubita, si cu totul altceva este sa fii consecvent in timp si sa faci eforturi pentru a face ca relatia sa functioneze.

Da, este nevoie sa faci eforturi. Relatiile nu sunt un angajament part-time. Fie faci parte din relatie, fie iesi din ea. Nu insela numai de dragul de a proteja sentimentele cuiva, fiindca nu vrei sa va despartiti. In 10 din 10 cazuri, aceste persoane vor suferi, dar cel putin vei putea pleca pastrandu-ti demnitatea si stiind ca ai facut ceea ce trebuia.

Inselatul este modalitatea lasului de a iesi din orice relatie, iar lipsa de comunicare si de apropiere fizica nu sunt scuze. Trebuie sa invatam sa comunicam unul cu celalalt in mod continuu, astfel incat lucurile sa ajunga in punctul in care inselatul nici nu ti-ar trece prin minte.

Si daca acesta este un concept greu de inteles pentru tine, exista o singura solutie: Ramai singur.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Drifturi_in_rochita_de_matase

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mai, mai, al naibii mistic.

Hai noapte buna, lume!
matrimoniale - membru fara poza

husky88

  • Publicat Acum peste 2 luni
doru cred ca este usor sa-ti dai seama ca teoretic topicul este pentru discutii la modul general. Este fffffff periculos sa ceri sfaturi asa.
Oricum, da-mi un pm sa vedem daca pot sa ajut.
matrimoniale - membru fara poza

husky88

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oameni buni, aveti in fata doaua pareri la extreme.
Cu siguranta adevarul este undeva la mijloc. Sa zicem ca sunt eu in opozitie tinand cont ca am o parere minoritara.
Sub nici o forma nu am avut intentia de a ofensa pe cineva. Doar ca discutia trebuia un pic scuturata pentru a ne trezi.
In continuare probabil o sa dezbat cu mireasa in privat poate ajungem la o concluzie utila pentru toata lumea. O sa incerc in privat ca sa elimin riscul de a denatura topicul.
matrimoniale - membru fara poza

Drifturi_in_rochita_de_matase

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ok, Hendrix.
Nu voi strica majuscule pe perceptii fix perpendiculare pe subiect, spuneam doar ca daca se vrea un alt ...jde centimetri sau n numar de poezii pe metru patrat de la alta duduie, sa pleci cu totul si sa,ti asumi. Tu mentii aceeasi pozitie si nu ai argumente. Si nu, nu sunt extremista, sunt - mult mai al dracu de atat-, pretentioasa; tu stii ce inseamna pretentios? Sa fie pretentiile ei direct proportional cu pretentiile tale. happy Nu tampitei, prostalai si laudarosi ca pot. happy nu,mi plac cainii comunitari, grosierii, olteanul prevazut cu epoleti si Logan comunitar si frumusheii de peste 35 de ani care prin faptul ca daca mai pot avea inca o femeie in pat cred ca pot muta scutul antiracheta la Vanju Mare. Si crede,ma, multe femei sunt destul de istete incat sa nu accepte asa maimutoi langa ele; de aceea esti tu sau altii asa revoltati pe ,,extremiste'', ,,feministe'' si alte categorii la care nu puteti ajunge.
Obisnuieste-te cu ideea ca sunt oameni care vad mai departe de varful piramidei lui Maslow, - femei si barbati- care stiu si sa faca sex cand au cu cine si care mai stiu ca scuzele nu se asorteaza cu prazul. No affront, mentine,ti pozitia, e dreptul tau sa iti muti obiectivele pe unde ai cale lina. Dar poate te faci mare si,ti iei o femeie care stie sa nu fie atat de credincioasa macar lunea si joia, incat sa doreasca nebuniile tale sexuale, nebuniile ei sexuale, si cu care sa participi impreuna si la caratul traisteloir din supermarket si la spalatul tigailor, si sa fiti amandoi la fel de sexy, nesictiriti sau in egala masura sictiriti unul de altul incat sa va inselati si mintiti pe fata ca niste scumpi, bucurandu,va de ceea ce de fapt ati ales amandoi. happy)
Mai lucreaza, insa, la topica frazei. Nu la cearsaful postat prima data, ci la logica lui.
Da, sunt singura; altfel crezi ca as fi ales sa traiesc langa un prostalau orb care sa ma lase sa butonez pe Matrimoniale cand el citeste ziarul de noapte? happy) iti lipseste eleganta, pacat, poate am fi putut deveni amici. Mie imi plac si meciurile.
Iar in speranta amuzamentului. tu nu esti cumva singur…casatorit? happy

Am fugit si nu ma intorc.
Dragoste si dinastii!
matrimoniale - membru fara poza

husky88

  • Publicat Acum peste 2 luni
OK mireasa. Tocmai pentru ca intrebarile au fost puse retoric si fara subiect si predicat simt nevoia sa completez.
In primele randuri ai mentionat cuvantul misogin. O miscare tip feminista are marele dezavantaj ca va incurajati una pe cealalta in a sustine prostii si pierdeti usor usor realitatea.
Realitatea este ca si femeile maritate calca la fel de stramb ca si barbatii si in acelasi numar.
Din acelasi motiv.
Feministele extremiste care nu au apucat sa tina o casnicie suficient de mult macar sa ia afirmatia asta de buna. Sau sa caute nod in papura oricarui barbat si sa se lamenteze ca toti barbatii in afara de Fat Frumos sunt ghiolbani.
Faptul ca esti extremista te duce la singuratate. Afirmatia ca "barbati cara sa ma f.. gasesc pe toate drumurile" face mai mult rau decat bine. De ce? Intreaba-te daca preferi sa dormi orgasmata sau nu si afli ca daca ii refuzi pe toti cei pe care "i-ai gasi pe toate drumurile" dormi neorgasmata cu anii.
"Ma f... dar nu cu oricine". Foarte corect. Dar macar sa o faci. Altfel ajungi feminista extremista.
matrimoniale - membru fara poza

Drifturi_in_rochita_de_matase

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda...nu stiu de ce, dar am impresia ca am asistat la un program misogin al serilor de Champions. Una in care nevasta poate fi un element perturbator al unuia care se plange ca nu,i mai merge/misca/ si ca are nevoie de altceva. Nu voi incerca sa dezbat nici pozitii de sex in grup fata in fata sau la distanta, nici decaderea din perspectiva moralei crestine si dogmelor penticostale.
Stai linistit, mister H, dreptul la parere si a face ce,l taie capul, il are orice muritor. O face cu constiinta si cu asumare. Eu doar am 3 intrebari -si doar retorice-, nu am timp sa urechez pe nimeni si nici nu ma intereseaza, asa ca nu cer osteneala de a mi se raspunde. Cat despre pusul la zid, banuiesc ca nu vei scapa de asta daca ai langa tine o femeie infipta bine in realitate si cu un minimum de educatie si pe care sa o inseli.
Bun, deci:
1. A INSELA = A TRADA=A MINTI PE CEL PE CARE...,,NU VREI'' (te citez) SA,L RANESTI? Iar acum rad in hohote.

2. DACA NU ESTI MULTUMIT (tu- ics,ul, i-grecul sau masculul Alfa care o fi) CU TINE INSUTI si cu ,,cotidianul care te sufoca'' SI CU PROPRIILE ALEGERI CARE NU TE MAI SATISFAC (problema fiecaruia din ce zona fizica vine satisfactia!happy) ), de ce nu ai curajul de a te separa si a disparea asa sictisit cum esti tu, in alte orizonturi mai sclipicioase si te intorci tot acolo,unde zici ca nu iti mai place, zambind tamp si fara rusine ca un amarat cersetor de respect din partea cuiva care de fapt poate nu stie pe unde iti plimbi talentele, poeziile de pe Google si pachetelele de prezervative, furisate? dar poti gasi si alte situatii in care sa,ti valorifici talentele prin locuri in care mascaricii se fac de ras la o scara si mai mare, lumea este plina cu de toate.
3. Cum o poti tu numi pe tanti aia secreta care stie ca tu vii Glorios(crezi tu) la ea, si apoi te intorci la alta femeie cu care ai o viata intima, cu care imparti casa, patul, sexul macar joia- facturile si punga de pufuleti la meci cand nu poti raspunde (ce jalnic!) la telefon dupa ora h? happy) De ce sa duci o viata de asa sictirit cand poti fi fericit cu diploma de merit la serbarea de sfarsit de an, la tanti castigatoarea inca netrecuta, probabil, de menopauza si vesnic(?) tanara? happy)

P.S. Satisfactia nu sta doar in extremitati, tinere, iar acrobatia si maimutareala prin alti chiloti de dragul de a da bine ca in tabloidele cu multe icsuri, iti vor da la un moment dat febra musculara si nici nemuritor nu este nimeni deocamdata. Pur si simplu nenea va deveni din aceasta pasiune un robot care ar fora muntele lu' Venus in cautarea elementelor vietii. happy) Sictiritii de casa si de femeia aleasa zic sa se mute cu totul, si sa,si ia si copiii cu ei- cei care mai si au asa ceva, ca doar ei sunt niste oameni responsabili de propria samanta macar, niste posesori rezonabili de cromozomi xy, si sa lase si femeia sa,si satisfaca placerea de a nu mai vedea un nene care joaca atat de prost un rol considerand ca ea nu stie unde a fost. Vrei altceva? Go for ever, RESPECT pentru cine face asta!! Dar cat timp minti, creezi situatii mojice sa te furisezi si o mai si ignori pentru ca tu vii deja cu orgasmul pus la punct de la femeia ieftina care te accepta sa te imparta- din varii avantaje, haha!, - cu scuze pentru lipsa de eleganta, subiectul nu mi,o permite- Mr. Aere de fasole in haina de prefect nu,i trebuie nimanui decat daca are aceeasi mireasma sau nu isi poate oferi un trai singur. Iar la un moment dat cand esti prins cu minciuna, deja te vad venind cu scuze si justificari ca un caine comunitar dupa ce si-a luat un sut in dos.
Si o mare curiozitate- tot retorica- nenea asta nesatisfacutul, cu cel 21 cu care se lauda prin extremitatea trupusorului sau, saracul, inca nu a aflat totul despre sex pana la cei 35 de ani de care vorbesti? happy)

Nota bene! Nu sunt o femeie inselata, iar la cei 40 de ani, nu m,as oferi niciunui Gigi Hendrix cu,al lui 21, daca fuge ca un actor de comedie de acasa si se intoarce apoi. Dar as putea sa,l compatimesc. happy)
Atat.

O toamna iubareata va doreste o ilustra anonima!
matrimoniale - membru fara poza

husky88

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pe bune?
Nu sunt expert dar am ceva experienta cu oamenii.
De ce sa denumim procedura "inselat"?
Ok, sunt femei care devin usor si devreme matusi si mascheaza in spatele treburilor casnice pierderea constienta a sexualitatii. Ele au o urma de motivatie in a spune ca "au fost inselate" si de obicei " cu o parasuta".
Parasuta este in fapt esenta discutiei. Asa numita "parasuta" este in majoritatea cazurilor o femeie absolut normala (adica inca mai are o viata sexuala activa).
Dar sa excludem"matusile". Sa vorbim cu femeile si barbatii care au experienta in cuplu si in viata ( sa zicem trecuti de 35 ani)
Cu siguranta ca porniri in a incerca altceva diferit sunt de ambele sexe. Pe considerente sociale / religioase ele sunt de multe ori innabusite.
Ce faci atunci cand nu te mai intereseaza restul ci doar propria persoana? Cand ai senzatia ca asta completeaza o lista de lucruri pe care nu le-ai facut inca in viata? Cand stii cu certitudine ca o faci doar pentru tine? Cand te ascunzi de partener tocmai pentru ca esti constient (a) ca ea(el) nu are nici o vina si nu vrei sa-l ranesti?
Daca iubesti cu adevarat persoana de langa tine, realizezi ca o sa apara momentul cand o sa-si doreasca la randul ei acelasi lucru. Si atunci ce faci? Bineinteles ca te rogi sa o faca discret si sa nu-si rupa capul.
Astfel cuplul ramane in continuare cuplu. Nimeni nu inseala pe nimeni. Este o simpla evadare din cotidianul care te sufoca.
Problema care merita discutata in continuare este despre noi, cei din acest forum / site.
Probabil sunt aici si oameni speciali care ies din cutumele clasice ale societatii. Barbati care se stiu capabili si se minuneaza ca nu sunt apreciati la adevarata valoare, femei care se stiu frumoase si destepte si abordeaza pe toata lumea de sus.
In fond este important sa realizam care sunt motivele reale pentru care suntem prezenti pe site si sa nu repetam la nesfarsit aceleasi greseli.
Chiar daca voi fi pus la zid sunt increzator ca ce am scris aici va afecta in bine cativa oameni.
Nu va obositi sa ma atacati prea tare. Nu imi plac disputele din forumuri si nu voi da curs provocarilor
matrimoniale - membru fara poza

Drifturi_in_rochita_de_matase

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inselatul este un mod de viata, un defect care te face dependent si o nevoie permanenta de a evada, fara motiv. O eliberare de tot, pur si simplu neconditionata.
poza angel_angel39

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
*raman
*ceea
poza angel_angel39

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Smiley

In situatii de criza/supravietuire, cand nu ai de ales, mananci rame, plosnice si alte delicatese, ceea ce nu ai manca niciodata, pentru ca nu ai oportunitatea alegerii, iar viata depinde de asta
Cand omul este inselat, are oportunitatea alegerii, o alta relatie, un alt mariaj.
Unii ramana traumatizati ,sau fideli juramintelor conjugale, si nu-si mai refac viata, crea ce este sfasietor!
Cine inseala ...este constient ca isi poate pierde partenerul, iar daca o face ,...inseamna ca nu da doi bani pe ce are acasa.
Si,atunci, ce relatie este aceea?
O femeie simte cand este inselata
Indiferent ca alege sa discute deschis, sau isi va tura motoarele, si va uza de toate armele din dotare, ea va lupta
Refuz sa cred ca il prinde in fapt si il da pe usa afara!direct!
Nu stiu daca si un barbat este capabil, sa stie ca femeia lui a fost a altuia, si sa o poata ierta
cod de securitate