Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Da vina pe biologie!

Femeile se cufunda in relatiile lor romantice, in timp ce barbatii isi pozitioneaza partenerii pe un loc egal dar tinut mai la distanta, asta cel putin conform cercetatorilor din cadrul Universitatii din Oxford. Un studiu al acestora arata ca, in general, femeile sunt mai implicate in relatiile lor, in comparatie cu barbatii, iar fericirea si bunastarea lor depinde mult de starea relatiei in care se gasesc.

Pentru tine asta e o surpriza? Pentru mine nu. Pana la urma, cine isi da seama cand relatia nu functioneaza asa bine? Femeia. Cine cauta in mod normal sprijin profesional pentru relatia sa? Femeia. Cine petrece cel mai mult timp online citind carti pentru dezvoltare si cine se duce la seminarii cu privire la relatii? Femeia. Dar de ce stau asa lucrurile? Exista motive pentru care barbatii sunt atat de distanti in aceasta chestiune?

Femeile sunt setate din punct de vedere biologic pentru a fi cele care se ingrijesc de anumite lucruri. Ele au abilitatile prin care anticipeaza nevoile partenerilor lor, se preocupa sa ingrijeasca relatia si rezolva problemele atunci cand lucrurile se inrautatesc.

Barbatii sunt setati din punct de vedere biologic pentru a fi cei care intretin familia si cei care protejeaza. Asta nu inseamna ca relatia nu este importanta pentru ei; doar ca ei arata acest lucru in moduri diferite -  muncind mult, facandu-si o cariera si pastrand o distanta emotionala.

Te-ai putea intreba: "Cum l-as putea schimba? Cum il pot face sa fie mai implicat in aceasta relatie?" Eu spun ca nu ar trebui -  deci nici nu incerca.
Avem cinci nevoi de baza. Cu totii le avem; puterea fiecarei nevoi este unica pentru fiecare persoana si pare a fi programata genetic. Asta nu inseamna ca circumstantele, cultura, stadiul de dezvoltare si alti factori nu au un impact asupra acestor nevoi, dar avem un profil determinat genetic care ramane relativ stabil pe durata vietii noastre.

Un mod de a-ti distruge relatia este sa iti privesti partenerul, sa decizi daca lui sau ei ii lipseste ceva si apoi sa incerci sa il/o schimbi. Nu e ca si cum oamenii nu se pot schimba; ei pot. Doar ca nu acestia nu o vor face pur si simplu fiindca vrei tu sa se schimbe!

Pur si simplu, barbatii si femeile sunt diferiti. Fiecare are diferite beneficii in cadrul unei relatii, dar si unii si altii sunt interesati de apropiere. Femeile tinere au tendinta de a se concentra mai mult pe nevoile legate de conectare. Acestea se manifesta prin a avea copii, a cladi camine si a-si hrani relatia intima. Asta nu inseamna ca femeile nu au cariere. Au, dar prioritate au aceste activitati de conectare.

Majoritatea barbatilor se concentreaza pe nevoia lor de a conta. Asta nu inseamna ca nu au relatii, nu isi fac o familie si nu isi creeaza un camin. Fac asta, dar pentru ei prioritatea este munca.

Aceasta dinamica tinde sa se schimbe odata cu varsta mijlocie, cand copiii pleaca de acasa. Femeile cred ca au investit in familie si ca s-au sacrificat pentru aceasta iar acum este momentul lor. Se intorc la studii, fac schimbari in cariera sau isi dezvolta propriile afaceri. In aceasta etapa a vietii, barbatii tind sa realizeze faptul ca fiii au plecat si ca ei au pierdut multe. Sunt satui de competitie si se simt pregatiti pentru conectare. Deci, in mai multe moduri, barbatii si femeile isi schimba rolurile.

Acum ca stim motivele pentru care barbatii sunt atat de distanti, aceste diferente fac ca relatiile sa fie interesante. Imagineaza-ti cum ar fi daca amandoi v-ati concentra pe conectare in acelasi timp. Ati fi foarte fericiti impreuna, dar nu s-ar mai face nimic. De asemenea, daca amandoi v-ati concentra pe importanta, atunci ati avea succes financiar, dar ati avea prea putin in ceea ce priveste apropierea.

Trebuie sa recunoasteti diferentele. Acceptati-le. Si apreciati ceea ce aduceti fiecare in relatie (si nu uitati sa va spuneti unul altuia cat va apreciati). Permitandu-i partenerului/partenerei sa accepte cine este, chiar incurajand asta, veti obtine cel mai bun efect asupra cresterii intimitatii in cadrul relatiei voastre.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza alin_ionescu

alin_ionescu

  • Publicat Acum peste 2 luni
uite, o sa comentez putin din stiinta personala, studiata prin universitati, tocmai in domeniul mansardei umane... se observa ca te preocupa tare pozitia masculului si aici se pot face estimari suficient de clare asupra motivatiei acestei propensiuni, care nu trebuie discutate din respect pentru persoana. pe de alta parte, asa acum stiu eu masculii au o constructie psihica alta decit a femeilor tocmai datorita functiei primordiale a genului, foarte diferita de atitudinile inoculate de vremuri si societate. de ex. - in timp ce ai pot face un singur lucru foarte bine, femeile pot face mai multe in acelasi timp; in comunicare ei schimba informatie, ele isi transmit emotii (genul ala de "vai, saraca de ea, a ars friptura"; atentia masculului nu poate elabora decit pe cite un stimul al cimpului perceptiv, pe rind, a femeilor pe mai multi, in acelasi timp....
dar, poate ca cel mai important este ca masculii traiesc in prezent si viitor, in timp ce ele o fac in trecut si prezent. singurul loc unde se intilnesc e prezentul, unde intervine acea constructie psihica de care aminteam. si uite ca asta explica si de ce interpretarea asupra unei relatii comune e diferita, iar nevoile fiecarui gen sint la fel de diferite. pina la urma totul tine de ceea ce isi doreste fiecare cu adevarat, insa dreptul de veto il are altceva despre care nu voi vorbi acum. poate mai incolo, daca te vei arata interesata si disponibila comunicarii. see ya!
cod de securitate