Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Poate ca va fi dureros, dar trebuie sa afli.

Daca esti genul care urmareste sa se marite, sau consideri ca "maritisul" este foarte important pentru tine (te rog sa observi ca am folosit cuvantul "daca" ), si esti intr-o relatie destul de serioasa, sansele ca sa fi vorbit deja despre asta cu iubitul tau sunt foarte foarte mari. Insa, asta nu inseamna ca ti-a si cumparat deja un inel, dar daca tu consideri ca legalizarea relatiei este  importanta pentru tine, cu siguranta i-ai dat de inteles acest lucru, si el, la randul lui, ti-a facut cunoscute sentimentele lui cu priviremla casatorie.

Da, dar viata nu este mereu atat de simpla.

Exista o sansa foarte mare sa fii impreuna cu iubitul tau de ani buni, sa fii hotarata sa faci marele pas cu el, sa crezi ca si el este hotarat, dar totusi, sa nu existe nici un nenorocit de inel. In astfel de circumstante, probabil tu esti cea care mereu aduce subiectul ca "poate candva, nu stiu, va trebui sa ne logodim". Nu vrei sa pari disperata, si crede-ma, nici nu esti.

Doresti doar claritate in ceea ce priveste relatia cu partenerul tau, dar el nu ti-o ofera. 

Cand ajungi in acest punct, trebuie sa te gandesti mai serios la aceasta relatie, sa iti poti face o idee despre cat de mult iubitul tau vrea un viitor alaturi de tine

Mai mult decat atat, trebuie sa te uiti serios la EL, si sa observi daca vrea sa se insoare vreodata sau nu. Iar daca vrea, oare te vrea pe TINE de sotie?

Acum, sa cauti semne care iti arata ca nu te vei marita poate fi destul de trist. Oricum, cred cu tarie ca este mai bine sa afli acum daca nu vrea sa se insoare cu tine, decat peste 10 ani, sau sa intri intr-o casnicie nefericita, iar dupa 5 ani sa realizezi ca sotul tau a fost mai mult inexistent. 

Invatarea acestor lucruri nu este tocmai placuta, dar, te va transforma intr-o persoana mai puternica, mai inteligenta, si mult mai pregatita pentru dragostea adevarata atunci cand iti iese in cale.

5 femei, care vor ramane anonime, au impartasit momentul care le-a luminat asupra faptului ca partenerul lor nu era pregatit pentru casatorie, si nu ar fi fost niciodata. Daca recunosti oricare din aceste comportamente la iubitul tau, ar trebui sa reevaluezi daca in continuare crezi ca te vei marita vreodata cu acest tip.

Iata 5 semne ca nu va veti casatori niciodata, chiar daca el spune ca o veti face:

1. Nu isi poate exprima sentimentele

"Dupa 5 ani de intalniri, nu mi-a spus nici macar o data ca ma iubeste. Nici macar o data. Mi-a luat foarte mult timp sa inteleg, dar am prins ideea.”

Comunicarea este cheia in toate cand vine vorba de relatii. Este la fel de adevarat indiferent ca este vorba de agatat, casatorii sau relatii serioase. Deci, daca esti intr-o relatie cu o persoana incapabila sa isi exprime sentimentele si emotiile fata de tine, atunci un lucru este sigur: nu se va insura cu tine. Desigur, nu este vina ta, este a lui. Probabil are motivele lui sa se comporte astfel. Dar asta nu face lucrurile sa fie ok. Partenerul tau  trebuie sa fie capabil sa te iubeasca si sa iti si SPUNA ca te iubeste. Daca nu poate, atunci trebuie sa iti arate ca face tot posibilul ca relatia voastra sa creasca si sa se dezvolte frumos. Dar, fiind puternic inradacinat in aiurelile lui, refuzand in acelasi timp sa isi asume responsabilitatea pentru maturitatea lui emotionala, este doar modul iubitului tau de a zice : "Scuze, dar nu ne vom casatori niciodata".

2. Se joaca cu tine

"M-a sunat baut si mi-a spus: Daca ma voi insura vreodata, te voi iubi mai mult decat pe sotia mea. Dar niciodata nu ma voi casatori cu tine. Nu stii cum e viata?"

In primul si in primul rand: daca personalitatea unui individ se schimba dramatic atunci cand este beat, ar trebui sa fie un mare semnal de alarma pentru tine. Si daca, atunci cand bea, iti spune ca nu se va insura niciodata cu tine, sa stii ca vorbeste serios. Sigur, uneori, lucrurile pe care le spun oamenii atunci cand sunt bauti sunt lipsite de importanta, insa cateodata, este purul adevar, datorita puterilor alcoolului de a elimina inhibitiile.

Nu conteaza in ce stadiu este relatia voastra, partenerul tau niciodata nu ar trebui sa se joace cu mintea ta. Daca te vede partenera lui de viata, atunci nu trebuie sa te denigreze sau sa joace jocuri cu tine, indiferent cate beri reci a baut.

3. Iti ascunde ceva

"Eram impreuna de 3 ani si am aflat ca parintii lui nici macar nu imi stiau numele."

Daca un barbat te vrea de sotie, inseamna ca vrea sa te prezinte tuturor. Asta inseamna ca te va prezenta tuturor prietenilor lui, colegi de munca, dar cel mai important, te va ajuta sa formezi o adevarata relatie cu familia lui. Daca vrei sa te mariti cu el, va trebui ca si el sa ii stie pe ai tai, corect? Pentru ca, desigur, este valabil pentru ambele parti.

Exista o uriasa diferenta intre a avea retineri in a te prezenta familiei, si in a te ascunde complet, fara ca nimeni din familia lui sa stie de existenta ta. Asta nu inseamna decat faptul ca el nu are nici un plan de a se aseza la casa lui curand. 

4. Nu vorbeste despre casatorie

"Am adus in discutie casatoria, dar a refuzat sa discute despre asta si a schimbat repede subiectul. A fost amuzant la inceput, dar dupa 7 ani, situatia a incetat sa mai fie comica."

Sa-i dai iubitului tau un ultimatum, nu este cea mai buna alegere. De aceea, atunci cand auzi un cuplu ca a trecut prin situatia prezentata mai sus, poti intelege in ce fel a putut sa se simta femeia care ne-a prezentat aceasta problema.

Ati fost impreuna aproape un deceniu si ghici ce? Nimic nu s-a schimbat din partea lui. De obicei, un refuz de a discuta despre casatorie la inceput de relatie, poate insemna ca iubitul tau inca nu este pregatit sa faca acest pas cu tine. Cu toate astea, daca ramane in aceasta stare ani de zile inseamna ca doar iti mananca ani din viata. Se simte comfortabil cu aceasta stare a lucrurilor si este prea las pentru a vorbi sincer cu tine despre toate astea.

5. Te inseala


"L-am prins ca ma insela, dar am rezolvat problema. Dupa aia, l-am prins din nou. M-a cerut de sotie atunci pentru a iesi din incurcatura, dar am aflat peste o saptamana ca el niciodata nu rupsese legatura cu cealalta persoana."

Un barbat te poate cere in casatorie, iti pune un inel pe deget, desi are ZERO intentii sa se casatoreasca cu tine. In timp ce unii barbati sunt angajati in relatii sanatoase, altii nu cauta asa ceva. Acestia vad inelul de logodna doar ca pe un pas pe care sunt obligati sa-l faca pentru a-si linisti iubita, ceea ce este ridicol.

Un inel de logodna nu este un leucoplast pe deget. Nici o masura de impacare nu este. Infidelitatea reprezinta un mare semn ce denota faptul ca iubitului tau ii lipsesc foarte multe pentru a fi pregatit de o casatorie , sau, cel putin de o casatorie cu tine.

Daca monogamia este importanta pentru tine, iar el nu este capabil sa respecte asa ceva, nu te astepta sa se schimbe aceste lucruri doar ca iti pune un inel pe deget.

In principiu, daca vrei sa fii intr-o relatie ce va duce la casatorie, atunci fii pregatita sa astepti pana vei gasi un partener care simte la fel. Trebuie insa sa fii pregatita sa renunti rapid atunci cand iti dai seama ca relatia nu se indreapta in directia dorita de tine.

Oricine se poate casatori, este "floare la ureche".


Dar, daca vrei sa te casatoresti si sa ramai asa, atunci va trebui sa gasesti pe cineva care doreste aceleasi lucruri ca si tine. Fii pregatita sa vorbesti, sa iti exprimi sentimentele si sa te faci placuta.

Este o buna practica pentru casatorie!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate