Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Facebook si iubirea

Facebook si iubirea: cuplurile cel mai putin legate sunt cele mai solide pe retelele sociale.

Scrierea de cuvinte dulci adresate propriului partener, publicarea in continuu de fotografii si pupici, mai mult, umplerea cronologiei Facebook cu inimioare si fraze siropoase, toate aceste forme de manifestare expuse in mediul online par sa fie un semn de iubire indisolubila. Un mod de a face cunoscut tuturor cat de puternica este propria relatie. In realitate insa este mai mereu contrariul. Un studiu dezvaluie ca tocmai acele cupluri aparent strans unite pe Facebook sunt cele mai putin solide in viata reala.

Potrivit analizei psihologului australian Nikki Goldstein, manifestarea iubirii online este un simptom al nesigurantei. Unora li se poate intampla - rar, poate cu ocazia unei aniversari - sa publice o fotografie, o urare / dedicatie. Altora, niciodata. Sunt insa si cupluri care nu pierd vreo ocazie pentru a-si "striga" pe retelele sociale iubirea proprie si pentru a o impartasi cu toata lumea in orice moment. Conform expertei antementionate, tocmai aceste cupluri sunt mai mult in "risc de criza".

Manifestarea dragostei pe retelele sociale este un simptom al nesigurantei.


Romantismele impartasite pe Facebook cu prietenii, cunostintele (dar pot sa existe si persoane straine printre contacte), sunt simptomul unei puternice nesigurante in raportul de cuplu.

"Adesea e chiar cel care posteaza mai mult cel care cauta confirmari cu privire la propria relatie. Primirea de Like-uri si comentarii din partea celorlalti e linistitoare, sunt lasati altii sa judece dragostea pe care o traieste", explica experta in relatii sentimentale pentru Daily Mail.

"Exista persoane mult mai preocupate sa-si faca un selfie de cuplu, sa aleaga filtrul cel mai eficient, sa selecteze cele mai bune hashtag-uri decat sa se bucure de moment", continua psihologul. "In acest fel selfie-urile nu mai au ca finalitate pastrarea unei amintiri frumoase din timpul zilei".

Dragostea nu se evalueaza din numarul de postari, nici nu se masoara in functie de Like-uri. Iar daca imaginilor postate li se adauga si descrieri ce contin "barbatul meu" sau "femeia mea" e alerta rosie. Nesiguranta care s-a instalat in acel raport de cuplu este si mai evidenta.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Ina1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Un articol bun si, mai ales, util celor tineri.

@VivaMan, tu nu expui nicio parere, nicio idee, nicio concluzie dar sugerezi prin intrebarea aresata ca nici autorul nu are asa ceva. Daca ai citi mai atent, poate ai si intelege...

Si apropos de pareri: legat de cele scrise in articol eu nu cred ca "manifestarea dragostei pe retelele sociale este un simptom al nesigurantei" in mod implicit; cred insa ca atunci cand dragostea (si orice sentiment) este expusa sau manifestata mai mult in mediul virtual decat in realitate, este un semn ca ceva nu e in regula.
cod de securitate