Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Sa traiesti si sa lucrezi impreuna cu partenerul cateodata risca sa stinga pasiunea: dar chiar si atunci cand angajamentele ne preseaza putem ramane apropiati. Intre tensiuni, stres, si lipsa timpului gasirea unui echilibru este adesea dificila si complicata. O solutie miraculoasa nu exista, dar este posibil sa urmam anumite reguli pentru a mentine relatia sanatoasa, iata-le:

Cuvantul de ordine: comunicarea


Adesea suntem sfatuiti sa tinem problemele legate de serviciu in afara casei, o abordare care uneori poate avea un impact negativ asupra raportului. Sa nu vorbim despre problemele pe care le intampinam, deoarece mediul de lucru este acelasi, inseamna sa ne departam de armonie lasand loc tacerii si neintelegerilor. Sfatul nostru este in schimb sa fiti deschisi, vorbind si lasandu-va sfatuiti. Daca partenerul pare preocupat sau stresat si nu comunica, noi ar trebui sa-l ajutam sa se deschida si sa nu tina totul in el. Chiar si in cazul in care nu sunt probleme deosebite este o practica sanatoasa sa dedicam zece minute zilnic povestirii/ascultarii celor petrecute de-a lungul zilei.

Nu subevaluati si invatati sa ascultati

Barbatii si femeile au adesea abordari diferite cu privire la problemele de serviciu. Femeile sunt adeptele interventiilor si cred ca trebuie sa rezolve problemele partenerilor. Ar trebui in schimb sa incerce sa asculte activ fara sa incerce in mod necesar sa furnizeze solutii. Pentru multi barbati, important este sa fie ascultati si sa poata vorbi liber, chiar si fara sa gaseasca repede o solutie. La randul lor, barbatii, sunt la polul opus atunci cand vine vorba de problemele de serviciu ale propriilor partenere, incercand sa le minimizeze. Si in acest caz este deci necesara o capacitate sporita de ascultare si intelegere.

Stabiliti limite pentru programul de munca

Complice fiind ritmul de munca tot mai provocator si stresant se poate intampla sa fim tentati sa prelungim mai mult decat orarul normal ziua de munca la birou. Nu este sanatos: odata intorsi acasa dupa serviciu, este timpul sa ne dedicam unor activitati alternative care sa elimine tentatia de a continua munca si in afara orelor de program.

Nu pierdeti timpul la serviciu

Considerand ca timpul e pretios, la locul de munca trebuie sa fiti atenti si sa nu-l risipiti; de exemplu petrecand prea mult timp pe retelele sociale sau prelungind prea mult pauzele de pranz sau cele de cafea, deoarece aceasta va mari ziua de lucru sustragand din timpul cuplului si al vietii private. E important ca intre voi sa fie complicitate si colaborare, incercati sa creati aceasta armonie nu doar la birou ci si...in dormitor!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza doar pentru membri

Mirabellla

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bun
matrimoniale - membru fara poza

Tudor_Grigore

  • Publicat Acum peste 2 luni
asta da bun lucru pt toti
cod de securitate