Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Cand iubitul tau are copii

Stiti ce m-a impresionat in mod deosebit pe acest site? Faptul ca barbatii pot fi sau nu sinceri la completarea rubricii de stare civila, dar cand e sa declare existenta unui bebe in viata lor, o fac cu o mandrie evidenta! Parca ar fi scris cu litere boldate. Da, barbatii divortati au adesea copii.

Sunt femei, ca mine de pilda, care am ales cariera mai intai, si nu doresc inca sa am copiii mei. Si nu sunt unica. Am multe prietene si cunostinte singure, care imi impartasesc aceasta alegere. Ma rog, eu sunt inca tanara, si cu cat ma voi apropia de pragul de 30 de ani, sper sa apara si momentul in care dorinta procreerii ma va asalta. Oricum, ceea ce am constat pe propria-mi piele, si de la prietenele mele aflate in aceeasi situatie, este ca un barbat divortat cu copii poate fi o experienta uimitoare! Am destule prietene care au avut multe, multe relatii esuate, pentru ca ele nu au ales sa aiba copiii lor, dar au inteles si respectat faptul ca cei mai multi barbati isi doresc copii. Ajunse la o anumita varsta, si intelegand fenomenul, s-au orientat in site-urile de dating pe barbati divortati cu copii, deoarece le-a luat de pe umeri presiunea de a avea copii cu ei. Si uite asa, se trezesc cu o familie de-a gata!

De ce as alege un barbat cu copii ? Pentru ca mi se par mai profunzi, par sa iubeasca mult mai mult, cu mai multa pasiune si devotament. Ti se poate dezvalui un barbat numai prin simpla vizionare a modului de a se comporta la intalnirea cu copiii lui. Barbatii cu copii vor intelege programul vostru, stilul de viata, prioritatile si responsabilitatile , deoarece ei vin cu o experienta de viata similara.
 
O problema dificila, care cere o mare diplomatie, un mare consum de energie mintala, o atentie sporita pentru a prinde toate nuantele, gesturile si mai ales pentru a-ti folosi instinctele si talentul de bun psiholog, este prima intalnire cu copiii lui. Eu te sfatuiesc sa astepti un timp inainte de intalnirea cu ei. Chiar daca el vrea sa fie cu tine pentru tot restul vietii, copiii lui s-ar putea sa nu fie pregatiti inca sa te accepte, sa accepte aceasta noua relatie a tatalui lor. Pe de alta parte, si daca ai lui copii te plac din prima si inteleg prea bine, prea repede noua relatie, iar apoi si aceasta se rupe, noul esec din viata tatalui lor, din viata lor, va fi devastator pentru ei. Lasa un timp ca relatia voastra sa infloreasca, sa se dezvolte, si apoi purcede in a-i cunoaste familia.

Cand hotarati sa va intalniti cu ai lui copii, sa fiti pregatite pentru ce e mai rau. Cele mai multe divorturi vin cu versiuni miniaturale ale lor. E dragut cand te gandesti la asta. Aici sunt acesti oameni mici, cu ADN-ul din jumatatea iubitului tau. Copiii lui ar putea arata ca el, dar ei sunt oameni mici, unici, cu sentimentele lor, de cele mai multe ori acumuland ostilitate de la divortul parintilor. Iti  pot spune ca cei mici sunt mai dispusi sa arate mania lor fata de tine, noua prietena nevinovata , care tocmai se intampla sa fie dovada ca tatal lor nu se intoarce inapoi acasa, sa fie impreuna cu mama lor. Ideea mea este ca acesti copii vor fi inamici pentru o buna bucata de vreme, asa ca bucurati-va cat mai mult posibil de timpul pe care il aveti doar voi doi singuri, intalnirea cu ei amanand-o...Pentru aceasta intalnire, copiii trebuie sa fie pregatiti de cei doi parinti biologici.

Nu exagera cand te vei intalni cu copiii lui. Nu este nevoie sa le aduci jucarii si cadouri peste cadouri. Nu le vei putea oricum cumpara sentimentele. Daca incerci prea tare sa le intri sub piele, ei vor sti ca iti este teama de ei sa nu-ti distruga sansele cu tatal lor si te vor santaja in permanenta. Trebuie sa stii ca aceste temeri ale tale sunt aceleasi pe care le incearca toate femeile din lume care intalnesc un barbat divortat cu copii.

Unul dintre lucrurile pe care trebuie sa le intelegi cand ai o relatie cu un tip divortat si cu copii este faptul ca programul lui, implicit al vostru, poate fi modificat in orice moment. De exemplu: ati putea fi la o cina romantica, in mijlocul unui restaurant de cinci stele, sorbind vin si mancand icre negre si melci, iar la un moment dat, cand tocmai se uita in ochii tai si asteptai cuvintele magice « te iubesc », suna telefonul si fosta il anunta  ca unul dintre copii este bolnav si are nevoie de el. Sau ar putea chiar de ziua ta sa amane sarbatorirea pe a doua zi pentru ca trebuie sa participe la meciul fiului sau, sau la spectacolul de gala al fiicei. Indiferent de motiv, ar trebui sa stii ca barbatii divortati au o multime de schimbari pe moment ale programului. Trebuie sa fii pregatita pentru schimbari instantanee ale planurilor voastre.

Daca nu poti sa intelegi ca niciodata tu nu vei fi numarul unu pentru el mai bine nu incepi o relatie, altfel vei fi frustrata in permanenta si relatia voastra oricum se va rupe, neavand viitor. De fapt, ar trebui sa-l apreciezi mai mult , pentru ca el pune pe primul plan copiii. Aceasta iti arata ce fel de om este el cu adevarat. Sa nu fii suparata ca tu nu vei fi niciodata numarul unu in viata lui. E doar un fapt. Fii fericita ca ai intalnit genul de persoana care este inca om si stie cum sa aiba grija de copiii lui. Fii incantata ca ai experimentat acele momente cu el si copiii lui. Chiar dupa ce i-ai cunoscut copiii, ia-o incet. Nu esti Mary Poppins.

O alta idee pe care ti-o expun este legata de disponibilitatea ta de a respecta momentele cand tatal trebuie sa fie singur cu copiii lui, in vacante sau la diferite evenimente. Pe de alta parte si voi trebuie sa va petreceti o parte din vacante singuri. In concluzie, vacanta voastra trebuie impartita in trei. Voi doi, tatal cu copiii si toti impreuna.
 
Trebuie sa stii ca nu vei putea spune intotdeauna sau face ceea ce trebuie. Da, vei face greseli. Dar, dupa un timp, cele mai multe astfel de momente vor fi uitate, ei amintindu-si numai momentele in care s-au simtit iubiti si fericiti cu tine.

Am lasat special la urma partea cea mai urata care te poate astepta in relatia ta cu un barbat divortat cu copii. Aceste exemple pot aparea numai in cazul in care divortul este recent, cei doi fosti soti nu si-au cicatrizat inca ranile, iar fosta, poate din gelozie , poate din razbunare, foloseste copiii ca arma letala, distructiva, impotriva  relatiei voastre. Daca ea ii va intoarce impotriva ta, daca va barfeste in fata lor, copiii se vor purta urat cu tine, te vor jigni. Cel care trebuie sa rezolve aceasta stare de lucruri este barbatul, care va trebui sa discute cu fosta sotie si cu ei, sa-i faca sa inteleaga ca partenera lui nu este un pericol pentru ei, ci dimpotriva, poate fi un prieten nou.

Nu am pretentia ca am atins toate punctele nevralgice ale unei astfel de relatii, existand multe variabile ale acestei ecuatii care pot schimba complet rezultatul. De exemplu, varsta partenerilor, diferenta de varsta dintre ei, varsta copiilor, relatia dintre barbat si fosta etc. De aceea astept comentariile voastre cu interes.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza SebastianTP

SebastianTP

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce dicutii de toata flota.. toti se feresc de copii ..de parca ar avea vre-o boala ceva.. Mai oameni buni voi ati uitat ca ati fost copii ??? Un OM care are un copil sau mai multi gata? ..il lasam uitarii!!?.. ca pleaca in noapte si te lasa balta..( ma refer la doamna Mayyya) .. sunt atatea relatii fara copii si ar platii orice sa aiba un copil.. Tot respectul pentru cine a scris acest articol, dar un comentariu lasa mult de dorit!!!
poza Mayyya

Mayyya

  • Publicat Acum peste 2 luni
sa fim serioase.....nu mi-as dori un viitor sot cu copii,pt ca si in mierz de noapte pleaca,ca l-a sunat fosta si te lasa singura,mai ales ca au obiceiul ca sa se adreseze gen....fiul meu,fiica mea...parca nu ar avea un prenume sau tu ,,fraiera,, nu ai sti despre cine este vorba!discutii care te limiteaza!
poza Adrian4877

Adrian4877

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna seara!
Un articol foarte interesant si cu un studiu psihologic temeinic realizat. Deasemeni, sunt de acord cu ceea ce ati scris in proportie de 90%. Este adevarat ca un barbat divortat, cu copil/copii, poate fi un tata devotat copiilor dar sunt si situatii neplacute. Din ceea ce am inteles v-ati referit la situatia in care copilul locuieste la tatal. In cazul in care copilul locuieste cu mama situatia pentru noua partenera este mult usurata, de ea depinzand in cea mai mare parte "relatia" pe care o va avea cu copilul. Bineanteles ca si tatal are un aport extrem de important in realizarea unei "relatii" de prietenie si a modului in care partenera si copilul vor interactiona.
In concluzie, imi place, iar pentru doamnele care au indoieli in a avea o relatie cu un tatic divortat este un articol care le poate "demonta" in mare parte acele temeri pe care le au sau acele principii de genul - nu ma "cuplez" cu un barbat cu copil!.
Toate cele bune!
cod de securitate