Regulament
Bloguri
Completare: binenteles ca nu toti, dar generalizarea duce la reactii tongue Barbatii sunt cei care ne lumineaza ziua, cei care ne fac sa fim fericite, cei fara de care nu putem trai. Totusi, chiar cred ce am scris in blog: azi s-a pierdut mult din respectul fata de cel de langa si mult din bunul simt... iar cauzele (unele) le-am expus mai jos.

Candva, bunele maniere se invatau acasa, unde atat ele cat si respectul erau lege, fie ea casa de taran, fie de boier. Se studiau, de asemenea, la scoala – ca materie obligatorie, unde copiii respectau autoritatea, dar erau si respectati (li se vorbea cu dumneavoastra – pentru cine-si aduce aminte de Cismigiu&Comp si alte scrieri de genul). Pentru barbati, invatarea respectului continua in armata, iar galanteria fata de femei era ceva general.

In familie, femeile erau datoare sa se supuna stapanului casei. Indiferent de cum era el ca om, sotia trebuia sa vorbeasca frumos, sa apere reputatia familiei si sa tina casa cum se cuvine.

Pe langa asta, existau clase sociale – fiecare erau clar delimitate, fiecare isi stia locul si cat il duce pielea. Chiar si in viata sociala se vedea asta, mahalalele aveau bodegile lor, cei avuti si educati aveau bulevardele, restaurantele si locurile lor. Nu se amestecau. Cine sarea clasa lui sociala, ramanea privit toata viata ca parvenit si chiar daca era tratat politicos, era de fapt un intrus, vesnic rupt de lumea sa si neadaptat.
Mezaliantele erau rare si nu erau vazute cu ochi buni de nimeni.

Asta exista inca in prima parte a secolului XX.

Apoi s-a instaurat comunismul. Clasele sociale s-au desfiintat. Mii de tarani au migrat de la sat la oras, uitandu-si valorile. Se promova egalitatea, se baga la inaintare colegialitatea, camaraderia, tovarasia. Galanteria era ceva perimat, egalitarismul si feminismul erau la putere. Bunele maniere mureau incet, odata cu ultimii reprezentanti ai vechii generatii. La fel si respectul si cavalerismul fata de femei: sarut mana doamna era inlocuit de salutare tovarasa.
A venit si revolutia, care pe langa nivelarea oribila facuta de comunisti a adus libertatea – de a spune, de a face orice. S-a dus si ultima farama de respect (a ajutat la asta si scoaterea obligativitatii serviciului militar).

Si uite asa ajungem astazi... si ajunge romanul sa fie esenta de mitocanie si misoginism.
Gandirea macho: “aaa, femeie la volan, evident!”; “bai, tu sa-ti vezi de cratita si copil si sa taci”; “ n-ai mai ce sa-i zici... femeie”...

Sau pe matri: daca-mi spunea un barbat asta mai credeam; aaa, acum vad ca subiectul e postat de o femeie... (probabil merita intrat in discutii serioase doar cu un barbat); femeile au prea multe pretentii, sa o lase mai moale ca nu le mai ia nimeni ... toate curve, ca e amanta, ca e nevasta trebuie sa o platesti...

Sau bancuri... Fac pariu ca au fost create de mintea vreunui roman.
Ce este femeia ? Ceva de care te tii cand faci sex.
Ce se afla pe o coala de hartie A4, curata? Drepturile femeii.
De ce au femeile mainile asa de mici? Cand spala pe jos sa ajunga mai bine in colturi.-De ce au femeile laba piciorului asa de mica? Sa poata sa stea mai aproape de aragaz. Ce-ar face barbati daca n-ar fi femeile? Ar imblanzi alte animale.
De ce simuleaza femeile orgasmul? Fiindca isi imagineaza ca barbatilor le pasa.

E o chestie romaneasca? Sau poate din partea asta a Europei? E vindecabila?
Am generalizat, stiu. Contraziceti-ma, daca puteti.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza zalion

zalion

  • Publicat Acum peste 2 luni
frustrati doar
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu sunt de acord cu ideea ca o femeie te poate face sa devii misogin. Ar justifica si optiunea inversa, un individ mitocan care sa faca femeile sa considere ca toti barbatii sunt mitocani, deci hai sa-i uram pe toti...
poza CRISTIANrbv

CRISTIANrbv

  • Publicat Acum peste 2 luni
ok...
1.nu sunt ireprosabil....as fi ipocrit daca as spune ca sunt.
2.am avut grija ca in jurul meu sa existe, nu oameni ireprosabili, ci mai degraba oameni cu calitatile pe care le.am postat anterior.

sa nu intelegi din postarile mele ca fac o critica la adresa femeilor...am vrut doar sa subliniez faptul ca nu doar barbatii sunt marele rau al zilelor noastre.sunt femei pe care le respect foarte mult...ptr felul lor de a fi, ptr sacrificiile pe care le fac, ptr multe alte chestii...insa detest ipocritele si materialistele.sincer sunt vizibil deranjat ptr ca doar barbatii sunt pusi la zid.sunt foarte multe femei care determina barbatii sa fie mitocani si misogini.stiu bine ce vorbesc....
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Era o gluma, CristianBv. Cam proasta, recunosc happy. Scuze

Spune/mi totusi
1. te consideri ireprosabil ?
2. in jurul tau (familie, prieteni, colegi) exista oameni care nu se pot lauda cu un comportament ireprosabil, dar pe care ii respecti totusi ?
poza CRISTIANrbv

CRISTIANrbv

  • Publicat Acum peste 2 luni
si ptr "cumva":nu ai inteles absolut nimic din postarea mea....nu stiu cine e cel cu creierul mic....tu ai sintetizat ideea in ansamblu nu in esenta ei...pacat...
poza CRISTIANrbv

CRISTIANrbv

  • Publicat Acum peste 2 luni
de ce un comportament ireprosabil trebuie sa fie neaparat utopie?eu nu am facut uz de acest cuvant referindu.ma strict la intelesul lui din dex...ptr mine femeia ireprosabila este acea femeie care are o educatie sanatoasa, care pune pret pe valorile si principiile morale si care prin simpla ei prezenta impune respect.si contrar aparentelor eu respect femeile....pe cele care merita,se subintelege... big grin
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
maxxlro, multumesc pentru sustinere happy Sper totusi sa te inseli.
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Smeq, probabil ca da, dar ambalajul cuvintelor e de o infinita diversitate big grin
Pictorial fac pentru Hydra daca isi doreste. Restul, sa saliveze happy
matrimoniale - membru fara poza

maxxlro

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca ar fi sa iau ca si moment al inceperii degradarii poporului roman as spune ca este odata cu instalarea fanariotilor ca domnitori in Romania ,dar ca sa ma refer strict la "calitatile" barbatului roman cred ca ai punctat tu in istoricul prezentat pe scurt . Imediat dupa razboi ,cand clasele sociale ( bine determinate pana la acea vreme ) au fost amestecate cu cele de natura si influenta bolsevico comunista a inceput si distrugerea scolii romanesti . In 1965 cand comunistii s-au instalat definitiv la conducerea Romaniei putini dintre profesori ( scoala , liceu , facultati ) au ramas cu coloana vertebrala si demnitate . Au iesit in fata lingaii . Cred ca mitocania si misoginismul barbatului ,este clar un rezultat al degradarii sociale si intelectuale de-a lungul timpului ,iar ca si motivatie o consider lipsa unei scoli puternice ,care inafara de a-ti oferi un bagaj intelectual solid si de calitate , sa iti confere si cei 7 ani de acasa si un comportament adecvat in societate . Acum fara sa fiu partinitor trebuie sa recunoastem ca nici femeia nu mai este ceea ce era . Nici ca caracter si nici ca demnitate . Acum se merita unul pe celalalt . Cred ca si bagajul genetic s-a degradat in ultimii 60-70 ani . In rest ceea ce e acum va fi eleganta peste 30-40 ani .
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ireprosabilul ala mi-a sarit si mie in ochi, Cybele.
Mare ti-e gradina... Si mic creierul olling on the floor