elefant.ro

Regulament
Bloguri

Precognitie

"""Ți s-a întâmplat vreodată să visezi ceva noaptea și apoi să constați că se și întâmplă în realitate? Acesta este un fenomen cunoscut sub numele de precogniție: o cunoaștere sau percepție a viitorului, obținută prin mijloace extrasenzoriale. Deși precogniția este adesea respinsă și considerată pur și simplu „coincidență”, apare o nouă perspectivă științifică interesantă care ar putea schimba înțelegerea noastră despre relația dintre starea conștientă, vise și timp...

Ideea că visele din timpul somnului pot prezice viitorul a fost parte din cultura oamenilor încă de la începutul civilizației. În cea mai mai veche scriere literară cunoscută, Epopeea lui Ghilgameș, scrisă în jur de 2100 BC, în Mesopotamia antică, multe din din visele eroilor principali, Ghilgameș și Enkidu, sunt folosite pentru a prevesti evenimente viitoare.

În secolul 20, Carl Jung, unul din fondatorii psihologiei moderne, a petrecut mulți ani cercetând acest fenomen, pe care l-a numit „sincronicitate”.

Jung a început să studieze sincronicitatea după ce a luat masa cu Albert Einstein, care a dezvoltat teoria relativității în urma unui vis.

Precogniția este acum studiată științific de tot mai mulți cercetători din toată lumea.
Dr. Stanley Krippner, profesor de psihologie la Universitatea Saybrook din California, studiază aceste fenomene încă din anii 1960.

„Am încercat să facem un om care doarme să viseze o imagine care urma să fie selectată la întâmplare în ziua următare. După opt nopți, evaluatori externi au încercat să asocieze răspunsurile acestuia cu imaginea corectă și s-au potrivit în 6 din 8 cazuri. E semnificativ din punct de vedere statistic”, spune Krippner.

Dacă ar exista un mod de a transcende timpul și spațiul, poate că cea mai complexă mașinărie din Univers, creierul uman, ar fi mijlocul pentru a face acest lucru.
„Eu mă gândesc la precogniție ca la o călătorie în timp mintală. Dacă ai o memorie a viitorului, la fel cum ai o memorie a trecutului, e ca și cum o informație ar veni dintr-o stare cuantică din viitor și apoi ar merge în trecut, devenind o memorie a trecutului, dar cu potențialul de a cauza o stare diferită în viitor”, spune Mossbridge.

„Timpul este foarte prost înțeles. Ipotetic, e posibil să putem călători în timp înainte și înapoi, în vis sau în alte stări de conștiență. Timpul este foarte complicat și s-ar putea să nu fie la fel peste tot în galaxie. S-ar putea să nu fie la fel nici pentru oameni. Timpul atunci când visăm ar putea fi foarte diferit de timpul în timp ce suntem în stare de gândire logică. În timp ce visăm, am putea intra într-o stare de conștiență în care timpul se comportă diferit”, spune Krippner.

Sunt însă și cercetători care resping ideea viselor precognitive. Un motiv este acela că originile, capacitățile și funcțiile conștienței rămân „elefantul din cameră” din domeniul științei.
„Scepticismul este temperat acum de date. Într-o vreme erai un fel de eretic al științei când doar te întrebai dacă un astfel de lucru ar fi posibil. Acum încerc să-i ajut pe oameni să înțeleagă că, chiar dacă primul instinct e să spună că acest lucru nu are sens, motivul e că încă nu înțelegem suficient de bine capabilitățile umane”, spune Mossbridge. """

Cu siguranta eu am trait astfel de sa le numim " episoade " - in unul din ele am avut un vis cu unul din cainii mei ( care nu mai erau la mine ) ,... a doua zi am aflat ca in noaptea respectiva murise ...

Sa zicem ca exemplul de mai sus era legat de " ceva " din viata mea, dar au mai fost vise ciudate cu evenimente care nu aveau nici o legatura cu mine,... si a doau zi citeam o stire despre acel lucru ..

Si ca sa fac legatura cu blogul de ieri ,...se pare ca si Adanna a avut o astfel de experienta , bine ca nu a jucat numerele alea ca azi nu mai era aici cu noi ci undeva in Bahamas...

Hai sa incercam sa " demontam " articolul de mai sus ( care evident nu este al meu ) ,... dar culmea ( ! ) ieri vorbeam pe blogul lui Radu ... despre scrierea unui blog despre premonitii... si ce sa vezi azi apare acest articol pe net ... hmmm , ciudat nu ?

P.S. ... un film comercial , dar foarte interesat pe tema .. " Minority Report "

P.S. 2 - .. si va mai propun un termen pe tema : " Deja Vu " ...

https://digi24.ro/stiri/sci-tech/descope … 04968
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza Emill

Emill

  • Publicat Acum 22 ore
RosuPur big grin https://youtube.com/watch?v=07JxyJjQXfA
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum 23 ore
Aa, ok. happy
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum 23 ore
Dacă te referi la expresia " dă-te-n moaș-ta pe gheață"...cred că nu are legătură cu moaște, ci cu moașă(moașa ta...) femeie bătrână.
happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum 23 ore
Pentru toata planeta, una din multele mele piese de suflet :

https://m.youtube.com/watch?v=vPzDTfIb0D … Ib0DU
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum 23 ore
Coano, reci o sa ajungem toti. Moaste.....doar uniilaughing
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum 23 ore
Imi cer scuze pt comentariul cu moastele!
Ca tot veni vorba, de ce se dau moastele pe gheata? happy
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum 23 ore
Radu, big hug
poza Radu__

Radu__

  • Publicat Acum 23 ore
Nu ma lasa deloc rece, Conita, dimpotriva. Ea stie ca o iubesc, nu trebuie sa o arat tot timpul. O iubesc, ador, o admir si o stimez.
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum 23 ore
Îl pup și rece. Mă obișnuiesc cu moaștele.
laughing
libris.ro