Regulament
Bloguri
Sau cel puțin așa prezice un domn de care nu auzisem. Ray K.urzweil e numele domniei sale și ar fi specialist în fu.turologie. Ar fi prezis că un computer va învinge omul la șah, că internetul va fi la îndemâna aproape oricui și că se vor înmulți ca frunza și ca iarba aparatele portabile și inteligente. Singur și-a verificat prezicerile, 147 la număr, și a decis mulțumit că 115 au fost corecte.

Nu mai stau să verific. E prea emoționant ce mi-a propus gugăl să citesc.laughing

Deci în nici mai mult, nici mai puțin de 7 (șapte) ani, număr magic sau fatidic, vom avea la dispoziție nemurirea. Fiindcă roboței mititei, pe numele lor nanoboți, ne vor face reparație, regenerare, renovare generală.

Auziți ce bine sună:

"Vom fi mai amuzanți. Vom fi mai secsy. Vom fi mai buni în exprimarea sentimentelor de iubire. Dacă vreau să accesez 10.000 de computere timp de două secunde, pot face asta fără fir și puterea de calcul va fi înmulțită în cloud de zece mii de ori. Asta vom face cu neocortexul nostru”

Asta nu e nici măcar o știre, fiindcă ar fi zis-o în 2015. Dar chiar nu contează de ce s-a trezit cineva să o scoată de la arhivă și de ce s-au mai luat și alții după el. Contextul e potrivit. Pentru mine e noutate, deci e cumva interesant.

Și asta nu e tot. Domnul respectiv a mai prezis că în 2045 se va atinge singularitatea. E un fel de nebuloasă, gaură neagră. Nu se prea știe ce conține, dar în mare parte înseamnă că inteligența artificială va fi cu adevărat inteligentă. Va depăși omul și omul se va uni cu ea.

Eu aș spune...pas. Sunt foarte curioasă de fel, dar nimic nu îmi garantează că peste o sută, două de ani nu voi vrea să mor și nu o să pot. Bine, parcă văd că nu mă întreabă nimeni, dar am zis așa, pentru orice eventualitate.happy)
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geagi happy) chiar există unii care cică s-ar reproduce. Se numesc xenoboți și sunt făcuți din celulele unei broaște.
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Posibil că nanobuții ăștia și nanobutele astea , s-ar putea ca să le treacă prin cap să facă și copii după implantare ,
dacă le vor preprograma și funcția de reproducere . Mai știi … ???
Oare ăștia de care tot spunem , nanobuteliile astea robo , știu cumva să zîmbească ? Ar fi ceva distracție în comun .
Că e ca frații noștrii săracii de ei ! Oare să le cerem chirie ?

https://youtu.be/Y7SLMFxgNJ4 happy
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, asa este, ,,Robotii de pe Aurora". Genialul Asimov (din punctul meu de vedere, nr. 1 in randul scriitorilor de S.F. ) . Am ,,ajustat" winking legea 0 pentru cazul particular al nanobotilor. happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
A, deci tu te gândești la nanoboți strict personalizați. Poate că nu e imposibil. Totuși, din câte știu, nu toate procesele care au loc în organism sunt controlate de creier. Dacă, de exemplu, nanoboții se apucă să repare telomerii, de care zicea Geagi, cum i-ar putea ghida creierul? Poate doar să "știe" ei cum să evalueze situația și să ia decizii singuri, iar creierul persoanei să îi dezactiveze, dacă nu fac ce trebuie. Deci ar trebui să îi raporteze regulat creierului în ce stadiu sunt cu lucrarea. happy) Orice e posibil până la urmă, dar oare cât timp ar putea dura? Există deja o tehnică de editare genetică. S-ar putea spune că bucățica aia ARN e un fel de nanobot, dar nu are așa abilități avansate de comunicare.

Plus, dacă nanoboții vor fi prea deștepți, cine știe cum vor interpreta "a face rău". Cu legea zero, mi-ai amintit de Roboții de pe Aurora, acolo am citit de ea, dar se referea la binele omenirii care trece înaintea celui personal.
matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cred că am uitat ceea ce este mai important: realitatea. sad
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am citit acum articolul pe care l-ai indicat si da, clar, din ce reiese de acolo, bacteriile ar putea fi, prin comparatie, un fel de ,,neuhofieni" intr-o faza...,,embrionara" happy , pe primele trepte ale evolutiei.
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ma refeream la impulsurile electrice prin intermediul carora creierul comanda, de exemplu, miscarea unui brat. Muschii unei persoane nu pot primi comenzi de la alt creier. Cel putin, nu deocamdata happy .
In literatura s.f.  au ajuns destul de cunoscute cele trei legi ale roboticii (definite de Isaac Asimov):
Legea 1  -   Un robot nu are voie să pricinuiască vreun rău unei ființe umane, sau, prin neintervenție, să permită ca unei ființe omenești să i se facă un rău.
Legea 2   -   Un robot trebuie să se supună ordinelor date de către o ființă umană, atât timp cât ele nu intră în contradicție cu Legea 1.
Legea 3   -    Un robot trebuie să-și protejeze propria existență, atât timp cât acest lucru nu intră în contradicție cu Legea 1 sau Legea 2.
Legea 0 (care le surclaseaza pe toate celelalte), as zice ca ar trebui sa fie, in cazul nanobotilor, sa puna ordinele creierului apartinand corpului ,,gazda" mai presus de orice alte ordine ,,externe". Ceva de genul asta.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sweet, da, am citit și eu. Culmea e că menționează ca precedent cum a fost interzisă clonarea oamenilor. Dar ei nu vor să fie interzisă IA, ci doar reglementată. Cum, în ce fel? Stăpânită de cine?

Mie nu mi se pare că ar fi făcut ceva deosebit "mintea digitală". Dar poate ei știu ceva mai multe și nu vor să spună. Sau le e teamă de competiție. Ieri când am citit nu semnase nimeni de la OpenAI. Și de unde ne unea cu IA, acum Musk e speriat nevoie mare.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Interesantă și amuzantă happy) Mulțumesc mult. Văd că următoarea este despre androizi. Cred că le citesc pe toate.
Uite și o teorie. Am auzit de ceva timp de ea, dar nu știu dacă exista în 1980, când a fost scrisă povestirea. E cazul să ajung la o înțelegere cu bacteriile. Să văd cum va decurge negocierea. happy)
https://rightasrain.uwmedicine.org/body/ … iome.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Step, nu pare să fie posibil. Poate dacă devin nanobotii conștienți și semnezi un contract direct cu ei. happy) Altfel, cred că au nevoie de un creier extern, care să le spună ce să facă, fie doar un computer, fie, mai degrabă, un computer supravegheat de om. Nu știam de povestire. Mă uit acum.