Regulament
Bloguri

Mereu în mișcare

Nu știu câtă lume de aici mai circulă cu autobuzul, dar eu o fac, atunci când nu merg pe jos sau cu tramvaiul. O veste bună vine de la cercetătorii - cum altfel? - britanici. Dacă vă pregăteați să oferiți locul pe scaun unei persoane (mai) în vârstă, recomandarea este să nu o faceți.

De fapt, nu e doar recomandare, e rugăminte spre obligație, fiindcă domnii cercetători au descoperit ce a fost mai întâi. Nu au fost nici oul, nici găina, nici bătrânețea. Mai întâi a fost lipsa de activitate. Fizică in cazul de față. E știut că, dacă te așezi, s-ar putea să-ți fie foarte greu să te mai ridici și atunci soluția este simplă: nu te mai așeza!

În afară de asta, rudele, apropiații sunt sfătuiți să încurajeze seniorii să facă mișcare, dacă se poate, fără oprire. Să meargă la cumpărături, să urce pe scări, să se înscrie la cluburi de gimnastică, să își găsească parteneri de plimbare. Făcând asta, li se garantează, nu că vor arăta, dar măcar vor avea energia unei persoane obișnuite din grupa de vârstă imediat mai mică, adică, înțeleg că la 70 ești ca la 60. E și cazul, fiindcă oricum va crește vârsta de pensionare.

Nu se spune, totuși, ce se va întâmpla, atunci când vor ajunge și ei seniori, cu cei care nu oferă locul acum. Poate același regim reintrare în formă, dacă nu se descoperă între timp altceva.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
blackrosse, eu îmi amintesc că oamenii se întâlneau să discute diverse și când nu exista internet sau televizor. Erau și pustnici, dar nu erau mulți. Nu îmi dau seama la ce te referi acum. Televiziunea a fost destul de blamată că ar fi superficială, că ar manipu.la telespectatorii creduli. S-a zis că pe internet ai posibilitatea să alegi și nu te mai lași păcălit. Mie mi se pare că a ajuns și internetul la fel ca televiziunea. S-a extins foarte mult și s-a mutat și televizorul pe net. Cine nu are internet, poate cu rare excepții, înseamnă că este foarte foarte sărac. Nu îmi dau seama câtă liniște sufletească ar putea să aibă. Și cred că Elleannor are dreptate, cred că foarte greu se poate impune o concepție locală, acum când valul globalizării are putere de tsunami.
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mintilor luminate din România, li s-au inchis gura in secunda 2, sa ne aducem aminte de "pan.demie".....in fine. Cine vrea sa afle, poate citi, ca tot are internetul la dispozitie si da.....mi-e dor de copilaria fara device-uri, unde culegeam primavara toporasi si iarna inghetatam la sanie!!!
poza blackrosse

blackrosse

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bună și o noapte albastră și plină liniște sufleteasca va doresc!
Încă am puterea sa va salut de acasă din pat.
Sunt foarte deacord ca mișcarea corpului este benefica organismului.
Dar haideți sa va spun și eu ceva :
Ne - am obișnuit cu toții sa ascultam cu atenție ce spun cercetătorii britanici, americani, evrei etc.
Nu comentez la adresa lor.
Dar unde sunt mințile luminate din România?
De ce nu ne spune nimeni ca :
Lumii i sa atras atenția cu tot felul de preocupări, site-uri de socializare, sport, plimbări de animale, etc. Pentru a li se îngrădiri atenția, și posibilitatea de a gândi benefic pentru propria persoana.
I priviți liniștea sufletească pe care o are un om, care e lipsit de televizor și internet , și comparați-l cu un om care e dominată de internet și TV.
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
*vehicul
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Acum trebuie să recunosc că nu am citit studiul, care cică ar fi publicat într-o revistă serioasă, am citit doar știrea într-un ziar românesc, dar mi s-a părut charaghios că ar fi putut recomanda așa ceva. Și cred că Simon are dreptate privind intențiile lor, pentru că scria că ar recomanda de exemplu și "nu le instalați părinților un lift, adăugați a doua balustradă la scară". Sau poate o fi doar umor involuntar...și negru.
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bună seara tuturor!
Unde sunteți? In natură, faceți mișcare?
https://youtu.be/sGF6bOi1NfA
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu am incredere in cercetatorii britanici. S-ar putea sa fi obtinut granturi de la societatile de asigurari de viata sau de la case de pensii si urmaresc de fapt ca dupa savarsiriea perioadei de viata activa, perioada de viata in pensie sa fie cat mai scurta pentru a nu cheltui fonduri pe pensionari. Pentru acestia (asiguratori), un pensionar bun este un pensionar mort. Si cat mai curand posibil. Nu vad nimic sanatos sa stai atarnat cu o mana de bara si cu plasa cu cumparaturi in cealalta, intr-un autobuz aglomerat, sa te balangani de colo-colo la franari si in curbe, sa te injure lumea, sa te enervezi si sa faci un avc. Imi plac pensionarii care se plimba cu masini diesel, incet, nu se grabesc niciodata, incurca circulatia, nu ai loc de ei dimineata la cafenele. Cu autobuzul sa mearga tineretul, corporatistii si activistii de mediu, veganii si lgbt-istii, progresitii si cei vaccinati. Si sa stabileasca ei intre ei cine sta pe scaun si cine in picioare.
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
As zice ca A STA in picioare in autobuz cam contrazice ideea de MISCARE. In plus, persoanele in varsta au articulatiile mult mai rigide si echilibrul mai precar, asa ca statul in picioare intr-un vehicol aflat in miscare creste riscul de accidentare in cazul in care se franeaza (sau se schimba directia) brusc.
...Iar in ceea ce priveste relatia anotimp-miscare, parerea mea este ca iarna ofera mai multe posibilitati.
matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pff, să vină primăvara, să vezi câtă mișcare poți face în grădină și nu este nevoie să mai cauți câmpii. hee hee
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Abia ne așteaptă câmpiile happy