Regulament
Bloguri
A ajuns și la mine un... nu știu cum să îi spun, un text, o sinteză tradusă de pe net. Zice-se că s-ar baza pe două studii științifice care ar afirma că pe măsură ce îmbătrânești gândirea devine mai lentă, dar devine și mai eficientă, mai flexibilă și mai creativă.

E discutabil. În primul rând, nu am găsit decât unul dintre studii, care spune doar că persoane între 55 și 75 de ani au avut rezultate comparabile cu cele ale persoanelor între 18 și 35 de ani la un test. Testul le cerea să afle criteriile după care se pot grupa anumite cuvinte. Provocarea a fost că regula se schimba chiar în timpul testului, tocmai ca să se afle cât de flexibil e creierul.

În al doilea rând, nu am găsit, căutând la repezeală, câți oameni au debutat și s-au afirmat în ceva despre care au învățat recent, așa cum se afirmă în text că se întâmplă.

M-a amuzat însă și mi-a plăcut cum se spune că maximul de productivitate/creativitate este între 60 și 70 de ani, pe locul 3 e perioada între 50 și 60 de ani, iar pe locul 2 de la 70 la 80. Într-un fel nu e exclus, deși din nou, nu îmi vine în minte nici un creator/inventator care să fi făcut ceva excepțional la vârsta respectivă. E vorba să învețe ceva nou, nu să ajungă la apogeu după ani de studiu și practică. Posibil ca cel care a scris să fi făcut o ușoară confuzie aici.

Oricum, autorul pop.ular, de la care a pornit textul, cred că are dreptate când spune că ideal e să fii selectiv, să nu absorbi abundența de informații fără discriminare, să încerci să interacționezi cu alți oameni și să înveți ceva nou.

Despre mine ce să spun? După vreo 7-8 luni de spaniolă, că nu mai știu exact, scriu cam ca un copil de clasa a IV a (ca să fiu amabilă cu mine). Fac niște compuneri foarte drăguțe. La citit și la tradus mă descurc ceva mai bine. Nu știu dacă e de bine sau de rău. Poate să aștept apogeul ăla dintre 60 și 70 de ani. Voi ce ziceți? Cât de ușor vă este să învățați ceva nou?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pink, am deschis link-ul la repezeală, dar nu știu ce să îți răspund.
Gicăgeo, îți mulțumesc pentru sfat.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Elleannor, felicitări! Și așa e, contează mult motivația. Nu prea cred că vei avea nevoie de carja în intervalul ăla de vârstă, pari foarte energică.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ana, ai dreptate. Depinde ce ai făcut cu ele. Eram curioasă dacă se pot descoperi unele noi. Eu rămăsesem cu impresia că oamenii nu se schimbă radical, dar acum mă gândesc totuși dacă nu este posibil să o facă. Și de ce nu mi-aș imagina și că ar fi posibil ca bătrânețea să însemne o viață activă și plăcută pentru toată lumea. Cam utopie, știu.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vărsta chiar nu contează ... pasiunea e tot ceea ce contează !!! happy

PS .... Blue , alege compania celor ce au pasiuni , și îndepărtează-te de cei normali .... îndepărtează-te de cei ce sunt " în răndul lumii " !!!happy
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Intre 60 si 70 de ani, vreau sa stau pe plaja la nudisti, cu o margarita intr-o mana si cârja in cealalta! Dar va fi o cârjâ moderna cu cap de penis si filigran sculptat in argint decorat cu zircoane! Si detasabil!! laughing
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ana draga, nu prea mai poti la orice varsta, neşte lucruri....
Si ca sa fiu on-topic, daca sunt nevoita, invat destul de repede si bine. De ex am facut scoala de soferi la 48 de ani si am luat din prima, dar daca as vrea sa invat limba chineza.....trebuie sa am un motiv temeinic! Consider ca, mai trebuie sa existe si o varsta cand trebuie sa practici ce-ai invatat de-a lungul vietii, altfel, la ce ne ajuta? Lasand la o parte geniile si un mic procent al celor care o tin pe directia asta, ever.