Regulament
Bloguri
Pentru că ieri m-am trezit fix când a răsărit soarele (era să zic odată cu găinile, dar sună mai frumos prima variantă, deși a doua are și ea legătură cu subiectul) am zis, după toaleta matinală, să prepar micul dejun. Am auzit prin vecini cum a zis un înțelept că asta e condiția esențială pentru a-ți găsi un partener de poveste de iubire aventuroasă.

Pe scurt: am fiert un ou și am făcut o cană de cacao cu lapte.

Așa...

Acum, dacă vreți procesul tehnologic...

Am luat oul din frigider. Era bio, că la magazinul pentru persoane cu venituri modeste, care e în apropiere, aveau doar ouă bulgărești la categoria obișnuite. Așa că n-am avut încotro și am luat bio românești. Erau și la ofertă.

Bun... Am spălat oul cu apă rece și apoi l-am pus într-un ibric de inox. Ibricul e mic, fix cât să încapă un ou în el. Am adăugat apă, am aprins aragazul, am pus ibricul pe foc și am așteptat 4 minute (plus minus ceva secunde, că nu am ceas cu secundar) de când a început să clocotească apa. Se spunea înainte că 3 minute trebuie să fiarbă oul. Vă zic că nu mai e cum a fost. Dacă îl lași doar 3 minute, nu se coagulează complet albușul și nu e tocmai plăcut.

Să continuăm. Am luat ibricul de pe foc am lăsat să curgă apă rece în el până când coaja oului nu a mai fost fierbinte, doar caldă. După aceea am făcut un mic test. Am pus oul pe masă și i-am dat un impuls. S-a învârtit singur, rapid și destul de mult timp, semn că era fiert, așa că l-am pus pe o farfurie să se răcească în continuare.

După aia am pus două lingurițe de ceva amestec (cacao plus zahăr plus ce o mai fi) într-o cană și am pus și niște lapte la încălzit, nu vă mai descriu amănunțit. Laptele era și el bio, că a fost o scurtă criză de lapte obișnuit și a trebuit să iau bio, fiind el tot românesc și tot la ofertă.

Am turnat laptele peste pudra din cană (vă amintiți că era un amestec de cacao cu încă ceva) amestecând fără întrerupere cu lingurița. Rezultatul a fost bun. Îmi place mult mirosul de lapte fiert.

După toate astea a trebuit să aștept iar să se răcească așa că m-am uitat pe "Care-i treaba?". Nu-s prea mulțumită de traducere, dar n-am altă idee acum.

În fine... M-am uitat și am văzut asta:

https://youtu.be/tlEyZDPaqiw

Am încredere că nu încearcă nimeni să o facă la propriu, că-i periculos, dar mi-a plăcut ca idee. Nu prostia să faci absolut orice ca să atragi atenția, ci ideea să ai așa de multă încredere în cineva, încât să mergi absolut oriunde cu persoana respectivă.

Acum, dacă am făcut micul dejun, poate... cine știe...

Ce ziceți? Se pune?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
conform cu normativul UE de reducere a consumului energetic ,coffee se practica in ou 6 gauri perfect
echidistante cu bormasina percutoare , pentru o mai mare finete si precizie in controlul temperaturii
se practica 4 santuri longitudinale echidistante cu polidiscul sau daca dispuneti in bucatarie , cu drujba silentioasa,
astfel se scufunda oul in lapte , si se fierbe corespunzator...pentru reducere eficienta a consumului de gaze...
si pentru supereficienta se introduce produsul -vas cu lapte si una bucata ou in - oala cu cafea in fierbere ...coffee
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Galata .... mi-ai cam lipsit în ultima vreme !!! love struck
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cam multă risipă! Consumi gaze să fierbi oul, apoi să încălzești laptele. Nu-i mai bună slana cu ceapă?
matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Corect, mai bine noaptea si asa acum majoritatea lucrează de acasă și nu-i vede nimeni că au ochii cârpiți de somn. La prima vijelie încep să cadă copacii. big grin
E ca atunci când se asfaltează o porțiune de drum, cam de vreo 40 de km, și se începe pe toată lungimea tronsonului așa pe porțiuni; unele porțiuni se decopertează, pe altele se sapă niște tranșee care se umplu cu pietriș pe care îl tasează mulțimea de masini care este nevoită să folosească acel traseu (oricum nu există altă variantă), altele se asfaltează și la nici două luni începe peticeala. Și a trecut deja un an și pe cei 40 km încă nu s-au terminat lucrările.
matrimoniale - membru fara poza

Adanna_toteu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Acum se toaletează pomii noaptea? thinking
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu pot să cred că pompierii au dreptul să facă asta. De la 12 noaptea până acum să troznească să huruie în ultimul hal. Nu, nu era nici un incendiu, doar toaletau niște pomi. Doar presupun, fiindcă nu se vedea nimic. Și bineînțeles vecini binevoitori să le ia apărarea, deși și ei au fost treziți din somn.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mulțumesc, Ana happy

Adanna, da, posibil. Sper că măcar sunt din România.

Iar pentru domni:

1. Markus, soarele a răsărit la 6:32

2. GicăGeo, și să recunoști autoironia se poate învăța, zic unii că niciodată nu e prea târziu să înveți ceva nou.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Scuze, am omis. happy) Am lăsat apa rece să curgă și în timpul ăsta am vărsat treptat apa fierbinte din ibric. Așa am auzit: că nu e bine să torni apă fierbinte direct în chiuvetă. Pe urmă am tot lăsat să curgă apă rece în ibric.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Blue .... tu vrei să îți găsești un partener știind a face , doar , un ou fiert !??? .... foarte tare !!! applause .... asta înseamna să fii , cu adevărat , un optimist !!! thumbs up
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
probabil ca lumea a profitat la max de ultimul week-end de vara 2022, dar canicula inca mai persista si-i ...fain ,
reteta cred ca fuse buna ,dar complicata ... putin , la micul dejun sunt mai mult automatisme ,sau ...next rapid la cafea !
pai ce mic dejun sa fie la 5,30 ...max 6 ...chiar si ashea ...o cafea buna si la celelalte, ph -ul ? ...turbiditatea si mai ales, cum facea candva bunica , conform cu conductibilitatea electrica a apei ...sterilizatorul cu raze UV merge in fluxul de apa ?
unii mai si numara H din apa dar io este indiferent la detalii asa ca ...matinal , ca la armata ...Salt Inainte !coffee

https://youtu.be/Xk9walOQI44?list=RDXk9w … p;t=5