Regulament
Bloguri
Pentru că m-a apucat durerea lombară și am vrut să-mi distrag atenția, m-am apucat să caut date despre persoanele singure.

Am aflat cumva cu surprindere, fiindcă știam că-s multe persoane singure, dar nu mă așteptam la acest procent, că 37% dintre persoanele adulte ale Pământului ar fi fost singure în 2021. Procentul e în creștere, fiindcă în 2009, era 32%. Poate nu e o creștere spectaculoasă, dar pare stabilă.

Nu am reușit să găsesc date despre procentul de persoane adulte care nu au fost niciodată într-o relație, dar există un studiu care preconiza în urmă cu câțiva ani că în 2020 procentul va fi de 25% dintre persoanele de peste 45 ani.

Astea sunt cifre, nu ne arată ce simt sau ce își doresc oamenii respectivi. Răsfoind diverse articole și citind comentarii pe un site internațional, se pare că părerile variază de la "e foarte bine așa" la "asta e o tragedie". Cam jumătate dintre cei singuri nu își doresc să se căsătorească, dar nu exclud alte genuri de relații. Nu știu câte persoane nu își doresc deloc să se cupleze.

Poate îngrijorător este că a apărut o subcultură. E vorba de persoane numite "incel" (involuntary celibate). În general, sunt bărbați tineri care nu se consideră în stare să își găsească parteneră. Ei blamează femeile că nu îi bagă în seamă și nu suportă ideea că alții au parte de acțiune și ei nu. Se compătimesc unii pe alții și își canalizează energia spre gânduri antisociale.

Și a mai apărut ceva: un nou gen de servicii numit "girlfriend experience", adică se poate plăti pentru ca cineva să te țină de mână, să te sărute, să te îmbrățișeze și să te întrebe cum te mai simți.

Acum... E de așteptat ca orice pop.ulație să îmbătrânească și să dispară la un moment dat și se vorbea de alienare încă din secolul trecut. Poate e vârsta, dar nu mă așteptam ca alienarea să se producă atât de rapid.

Dacă mai adăugăm și diversitatea de genuri care se încearcă să ni se impună, un fel de "schimbă-ți tu percepția asupra realității ca să se adapteze la percepția mea", poate că în viitorul nu foarte îndepărtat noua normă va fi să fii singur, complet dezorientat în ceea ce privește "genul" și "orientarea secsuală", dar perfect orientat către obediență. Un lucru bun e că există, totuși, încercări de a rezista acestui val al schimbării.

Pentru specie, nu știu ce va fi. Da, am tendința să îmi pese, dar prea multe nu pot să fac și poate asta e evoluția naturală și nu poate fi oprită. Pentru mine, încerc să mă obișnuiesc cu regretul că nu am știut dinainte că la 50 de ani nu voi mai considera o tragedie faptul că sunt singură.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Nop_

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hahahaa, am citit blogu de mai sus si am scris mai josbig grin
matrimoniale - membru fara poza

Nop_

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bre , da voi tot aici sunteti!? happy) Io , de cand cu evenimentele istea , care se trag unu
dupa altu , nici de matrimoniale nu imi mai vine..ca in oricare " incontro" ti duci,
tot acolo ajungi..
poza Elleannor

Elleannor

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pana una-alta, Iris, important e sa-ti treaca durerea de spate. Si sa nu mai capeti alta curand, ca de vindecat, nu exista.
De statistici de toate felurile suntem satui, ne-ar ajuta niste solutii, eventual, sfaturi sau cai de urmat, functie de fiecare in parte....pentru ca, binele fiecaruia dintre noi sa se omogenizeze si sa se transforme intr-un bine comun.
Sau cel putin, sa existe intr-un asemenea procent, incat sa domine răul, cu toate componentele sale.
Zi buna.....fara dureri lombo-articulare! tongue
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Problema este că e vorba de un fenomen. Dacă era un procent mic, nu ar fi contat, s-ar fi adaptat fiecare așa cum ar fi putut. Dar tendința este clară.

Asta pe de o parte te face să te simți cumva inclus pentru că uite câți mai sunt ca mine, dar pe de altă parte e motiv de îngrijorare.

Din păcate, mai toate măsurile sunt paliative. Este politica "să le dăm pește, nu să îi învățăm să pescuiască". Că oamenii sărăcesc din ce mai mult e o realitate.

Și mai e și atitudinea bărbaților față de femei, a femeilor față de bărbați și ambelor secse față de cuplu.
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ei BlueIris , … ți-a trecut durerea lombară ? Ești ok ? Că dacă nu , mă gîndeam că un service “ boyfriend experiențe “ ,
ar putea rezolva problema de “ lombago “ fără discuții , chiar dacă e costisitor , mai ales că este home-service .
laughing
poza stepintotheair

stepintotheair

  • Publicat Acum peste 2 luni
CoanaAri, solitudinea (asa dupa cum am aratat in postarea mea anterioara ca o defineste Osho) nu are nicio treaba cu tendinta spre izolare. Chiar dimpotriva. Pot sa si argumentez in cazul in care se considera a fi necesar.
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Spuneți-i cum vreți: resemnare, solitudine, maturizare, acceptare.. .sau oricum altcumva.
Pe mine nimeni nu mă va convinge că tendința spre izolare din vremurile actuale e ceva sănătos.
Singurătatea devine cu timpul boală.
Boală a trupului, a minții, a sufletului.

Dacă pentru o vreme "vă convingeți" că e ok să fii singur, cu timpul o să simțiți ca Vrăji și totul o să fie trist și plictisitor.

Nu mi-am dorit, nu-mi doresc și nu mă voi resemna niciodată cu singurătate (zic așa, pe viitor, că nu știu ce-mi aduce...)

Trăiți-vă singurătățile în doi.
Are sens viața așa.
Are și farmec.
Ai de ce să te trezești cu poftă dimineața.
Are cine să-ți facă o mie de nervi pe zi. happy)))
Are cine-ți zice o vorbă bună (și trei rele). happy))))
Ai pe cine te sprijini la greu și la neputință.
Ai o cârjă.
E mare lucru, credeți-mă.
winking
poza Vrajitoarea_din_Orz

Vrajitoarea_din_Orz

  • Publicat Acum peste 2 luni
Până acum ceva vreme nu mă plictiseam niciodată cu mine. Niciodată. Și, deși fericită în relația mea, mă bucuram când rămâneam singură, cum mă bucuram, copil fiind, când plecau ai mei la vreo petrecere și rămâneam stăpâna casei. Acum totul e plictiseală. Nimic nu mă mai bucură.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stepintotheair, cred că este potrivit citatul. Îmi pare rău că am înțeles asta destul de târziu. Și mai sunt destui oameni care încă nu au înțeles. Nu e însă destul să citești și să fii de acord formal cu ceea ce spune. Cred că abia după ce ajungi singur la aceeași concluzie, abia atunci începi să și practici. Poate întrebarea este: cum se poate grăbi procesul?
poza PisicaNeagra33

PisicaNeagra33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Step a zis mau multe ca o fi avut o zi ușoară 1 zbor 2 xu parapanta. Dar și ideea mea, comprimata, era la fel: nu re focusa pe gasitul unui el ci capătă încrederea în tine ca poți avea oricând unul.