Regulament
Bloguri
Era la modă în secolul trecut să se discute mult despre ei. Bine, cred s-au mai scris multe și în secolul ăsta, dar nu am urmărit eu. Nu știu însă dacă îi așteaptă cu adevărat cineva. Poate așa ca pe o curiozitate, o ieșire din cotidian.

Dar să vină așa cum erau așteptați americanii drept salvatori? (mă rog, eu nu i-am așteptat niciodată, doar am auzit).

Să vină și să aducă pace și prosperitate. Gata, fără boli, fără sărăcie, fără războaie, fără abuzuri, fără dictatură, fără crime, fără cruzime împotriva animalelor. Ore de lucru doar 20 pe săptămână, timp liber o grămadă și posibilitatea de a studia oricât, de a crea orice îți vine sau aproape orice, fiindcă posibilitatea de a hoinări printre stele nu ar exista.

Asta e, utopia nu e perfectă și mai există o chichiță. Nu se știe de ce au venit în realitate extratereștrii. Și nici cum arată ei.

Ce m-a impresionat când am citit cartea "Sfârșitul copilăriei" (căci despre asta e vorba) a fost ipoteza autorului că noi am avea și amintiri despre viitor. Amintiri neclare, nu doar transfigurate în mituri și legende, ci și destul de puternice, încât să se păstreze peste multe generații și să provoace emoții puternice. Eram abia ieșită din adolescență și nu întâlnisem această concepție, dar vise premonitorii aveam uneori. Nu erau cine știe ce, erau legate de evenimente banale, dar existau, așa că ipoteza lui Clarke mi s-a părut plauzibilă. În timp, visele s-au rărit tot mai mult, așa că, privind în urmă aș accepta și ipoteza (tot din carte) că doar copiii și - aș adauga- persoanele tinere ar avea acces la acea dimensiune subtilă.

E interesant și cum vede Clarke relația cu divinitatea, cu toate că el nega faptul că s-ar fi gândit la divinitate, atunci când a scris. Nu voi spune mai multe, că poate vrea cineva să o citească. Nu e ceva ieșit din comun ca stil, se citește destul de ușor, are și doza de mister.

Cartea e scrisă pe la mijlocul secolului trecut și autorul povestea că ideea i-a venit când a văzut baloanele care pluteau deasupra Londrei în timpul celui de-al doilea război mondial, formând un baraj de apărare împotriva bombardierelor.

Există și un miniserial inspirat de acest roman, dar nu l-am văzut.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, dar spune și că la un moment dat toți vom ști adevărul, fără excepție.
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tu nu ai citit mai jos că necredincioșii nu au acces la lumina divinității, că au creierul neemancipat?
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bună, Angel! happy
Nu am văzut filmul, dar pare drăguț și amuzant.
Despre Nefilimi nu știu, nici nu îmi dau seama cât de plauzibilă este existența lor. Dacă e reală, înseamnă că eu cunosc un Nefilim de foarte mult timp, fiindcă are Rh negativ și grupa AB, deși... hm... nu are părul roșcat. happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ari, dacă este real, oricum le vei saluta și singură atunci când va veni vremea. Dacă nu e nimic, oricum nu mai are pe cine să intereseze.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Markus, nu cred că se simțeau în mod inconștient, ci în mod pragmatic: să justifice pretențiile că ei ar fi mai cu moț și cineva trebuie să muncească pentru ei. Da, se poate să fie și cum ai spus tu, să apară extratereștrii când omenirea va fi pregătită, orice ar însemna asta.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geagi, mulțumesc. E o ipoteză interesantă, ar putea fi și validă... cine știe?
Fac și un rezumat al mesajului tău.

Oamenii ar fi fost creați de către niște entități superlongevive (speranța de viață milioane de ani). Superlongevivii (SL) au văzut pe Pământ niște maimuțe care erau deja bipede și le-au modificat genele ca să le transforme urmașii în oameni. SL, la rândul lor au fost creați de Creator (al absolut tot ce există în univers și în afara lui). Se pare însă că acești SL erau cam incompetenți și mai erau și în dizgrație (Creatorul nu comunica deloc cu ei). La un moment dat Creatorul s-a săturat de incompetența SL și a trimis un supraveghetor (Isus) să corecteze prostiile făcute de SL pe Pământ.

Concluzia mea: amestec de informații din Biblie, ceva din evoluționism, plus paleoastronautică. Da, probabil adevărul o fi la mijloc, dar nu se știe exact unde e acel mijloc.
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hello, happy

Ai văzut "chicken little?" hee hee

Rh-ul negativ şi specia extraterestră
Mai multe studii au relevat faptul că acei 15% posesori de Rh negativ din întreaga lume ar putea aparţine rasei superioare cunoscută sub denumirea de Nefilimi.

Aceşti Nefilimi se spune că ar fi o rasă de uriaşi care au fost specificaţi chiar şi în Cartea Genezei. Ei se consideră a fi îngerii căzuţi, adică decăzuţi din drepturile de a avea un suflet nemuritor. În urma mutaţiei genetice ei ar fi revenit pe Pământ şi acum au un corp uman ce se spune că e nemuritor.

În Biblie, Talmud sau Coran, deşi sub alte denumiri numele Nefilim semnifică o cădere în păcat a îngerilor.
Potrivit yournewswire.com, această specie hibridă care se crede că a luat naştere în urma contopirii îngerilor decăzuţi cu oamenii este pomenită şi în Biblie, în cartea Genezei. Nu există însă dovezi clare că acei uriaşi menţionaţi în Cartea Sfântă ar fi aceşti Nefilimi. Să vedem acum ce calităţi înnăscute au cei cu Rh negativ.

Rh negativ versus Rh pozitiv
Oamenii de ştiinţă cred că persoanele care posedă aceast tip de sânge cu Rh negativ ar avea următoare atuuri:

Nu pot fi clonaţi
Sunt dotaţi cu vertebre în plus
IQ ridicat
Toate simţurile sunt acutizate
Temperatura corpului este mai mică
Presiunea sângelui este mai ridicată
Intuiţia atinge cote înalte
Persoanele cu avest tip de Rh, au de regulă părul roşu, arămiu
Sunt extrem de sensibili la căldură şi la razele soarelui

Sursa:realitatea.net
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu cât îmbătrânim și ne afundăm în cunoaștere, cu atât mai greu ne vine să acceptăm că toate se termină la un moment dat.
Nu e ușor de acceptat nimicul, pe când viața veșnică a sufletului măcar, eeee, asta e altceva, gândul ăsta e mai ușor de digerat și de acceptat.
Să ai credința că te alături divinităților după moarte, ca energie/ suflet, asta îți dă o oarecare liniște la tărtăcuță.

Calmi, și unii și alții avem să aflăm ce și cum...
Mă rog, necredincioșii cred că nu vor afla nimic.
Ce să vă zic, drum bun spre ceruri și salutați divinitățile și din partea mea.
Nu acum, când o fi...
big grin
matrimoniale - membru fara poza

IoanRadu

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda,Geagi...
Esti un "neinteles"...La fel si eu...
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
neatza... ,, contactul ,, nu se va realiza dupa placerea pamantenilor , probabil cand omenirea va fi pregatita ,
altfel vom sfarsi ca civilizatie libera si independenta si vom imita la greu civilizatia avansata a celor din Spatiu .

,, ginta feminina si blonda ,, a stiut intotdeauna sa se adapteze la conditiile date de vremuri , astfel atunci cand
ET (din alte dimensiuni spirituale sau alte planete ) au sosit ,femeile pamantene au tradat si s-au casatorit
dupa cum au fost alese de noi veniti ...au si progresat natural , invatand toata arta vopsiri genelor,buzelor ,impodobirii
si infrumusetarii artificiale ...a rezultat o civilizatie a eroilor , semizeilor , uriasilor si dupa mult timp a fost si distrusa ...

apoi in decursul istoriei actuale multe figuri s-au considerat de sorginte divina , cu drepturi divine , purtatori de sange
albastru ... si nu pare o utopie ca in mod inconstient acestia sa se fi simtit descendenti ai vechii civilizatii apuse...coffee
https://youtu.be/qgCPIAHME8s