Regulament
Bloguri
Relativ târziu, dar uneori mai bine mai târziu decât niciodată. De data asta la mine chiar s-a potrivit pentru că e un film pe care merita să-l văd. Cam static, dar compensând prin întorsăturile de situație și prin jocul de-a "totul e la vedere, dar nu e chiar ce pare a fi."

Nu știu sigur cum ar fi fost dacă îl vedeam acum 5-6 ani, poate mi-ar fi plăcut la fel de mult, dar m-aș fi dus cu gândul doar la monstrul lui Frankenstein cumva inversat și mult mai sofisticat. Poate m-aș fi gândit și la un HAL9000 mai complex pe partea de interacțiune cu omul.

Nu m-aș fi gândit la Blade Runner, pentru că încă nu l-am văzut (asta e, se mai întâmplă), deși miza aparentă a filmului e un test, testul Turing, numit inițial "jocul imitației".

Cât de bine poate să imite inteligența artificială limbajul uman? Se pare că din ce în ce mai bine, chiar dacă deocamdată mai mult scrie și "fabulează " destul de des.

M-am trezit cu telefonul și televizorul în rol de anexe banale ale vieții de zi cu zi, iar după o scurtă mirare, computerul a devenit ceva banal și el, la fel ca și toată tehnologia asta din ce în ce mai deșteaptă.

Acum nu știu ce mare semn al exclamării va urma pentru că, zice-se, nu-s mai mult de 20 de ani până când inteligența artificială va începe să vorbească fix ca omul. Bine, unii spun că e mai potrivit termenul de inteligență digitală. Și-mi amintesc vag că se mai zicea că nu ar exista invenții, ci doar descoperiri.

E un episod din "Modern Family" în care toată lumea se apucă să se confeseze frigiderului cel deștept. Amuzant și nu chiar...

Pentru că... Dar nu am să încep să vorbesc despre însingurare și nici despre depresie. Am să spun doar că oamenii, în general, au capacitatea de empatiza și de a iubi. Și e atât de înnăscută sau atât de bine "programată", încât trebuie să se manifeste cumva, față de o plantă, un animal, o mașină sau un robot. Ceva mai greu față de un om. De ce oare? Rămâne un mister. Dacă asta va aduce distrugerea sau evoluția, nu știu. Nici filmul nu zice clar, deși e cam... thriller.

Totuși, sunt curioasă... Dacă tot am trecut printr-o "revoluție" și o "pandemie", poate reușesc să bifez și un început al erei... Hm... Nici nu știu cum să o numesc: apariția unei noi forme de viață? A erei neurale, cred.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Poate nu va fi film de groază, totuși. Cică schimbarea ar fi singura constantă. Poate nimic nu e bătut în cuie.
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
in Senatorul melcilor ,actorul Dorel Visan este pus de regizor sa se confeseze si sa implore cerul
prin Hota de la bucatarie ...deh , efectul conteaza ...regizorul a uitat sa spuna daca personajului i s-au
si indeplinit dorintele ... o prostie de film fuse acesta , dar filmul cel mai bun este cel care va urma ...!
filmele de groaza capata noi semnificatii , in vreme cand calculatorele ,inteligenta artificiala vor prelua puterea !
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, mai ales când animăluțul te alege, e o legătură specială.happy
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mă uit la filmul vieții mele, cand alb negru când color, e interesant parcursul, nu fazele cu publicitatea, alea nu-mi plac, durează mult...însă iubesc animăluțele, au un ceva al lor deosebit puppy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, Gala, sursă de progres sau de "ucenic vrăjitor". Știința e uimitoare și mă fascinează faptul că au existat și există atâția oameni excepționali. Și aș fi ipocrită să nu mă gândesc măcar cu un pic cu recunoștință la cei care au făcut viața mai confortabilă. Pe de altă parte, și orice om care muncește și produce face asta.
Și în plus, multe descoperiri au fost și sunt pe muchie de cuțit. Au existat și destule greșeli, care au adus multă suferință.
Am văzut o prezentare a unei doamne care a descoperit telomerii. La ce concluzie ajunsese după ce a studiat zeci de ani? Că ar fi mai bine să nu ne stresăm și să ne purtăm frumos unii cu alții, ca să nu ni se scurteze telomerii prea repede și să îmbătrânim prematur. Să nu ne grăbim să ne stricăm echilibrul cu diverse substanțe care promit marea cu sarea.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Maria, sper să fie ultima variantă, mai uman cu sine însuși și cu membrii speciei din care face parte.
Și să zicem că previziunea e puțin probabilă și sf deocamdată. Totuși, probabilitatea ca ceva de pe net să fie scris de un "bot" va crește în viitor. Deocamdată se pare că sunt restricții, dar cei care au investit, trebuie să câștige cumva.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Așa e, Adanna, nu știe cine și când ajunge în "lanul de porumb".
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pisi, ai dreptate, am uitat. Am uitat și de cutremur, dar ăsta nu mai e între ghilimele. Suntem într-o continuă pregătire pentru apocalipsă. Iar despre marțieni, cică au trecut neobservați din cauza "pandemiei", dar e posibil să apară și ei.
Culmea e că am văzut relativ recent două filme, Trandafirul galben (revăzut, de fapt) și Pădurea nebună. Ce au în comun? Faptul că în ambele se declanșează niște "epidemii", care să le permită eroilor pozitivi, respectiv celor negativi să-și rezolve problemele.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Așa e, Ioan, legile roboticii scrise de Asimov cică nu ar fi întru totul aplicabile și nici nu se aplică, probabil. Nu știu sigur. Am citit despre un robot utilitar care ar fi rănit un copil într-un magazin. Totuși, Asimov nu-i depășit încă, dacă ne gândim la "Ultima întrebare". Ar mai fi și "Sfârșitul copilăriei" al lui Clarke. Fantezii să zicem. Deocamdată.

Îți dau dreptate și în privința curentului electric, fără el nu ar fi existat celelalte.

Roboții care merg pe Marte sunt interesanți, dar pentru omul obișnuit mai fascinanți pot fi unii cu care poți interacționa direct, fie pentru treburi casnice, fie doar pentru o șuetă sau pentru a scrie literatură . Bine, cică se pot aplica în mai multe domenii. Suntem înconjurați de boți pe net și aproape orice scriem poate să servească la antrenarea unui "bot vorbitor". În film se afirmă că Ava a fost antrenată prin accesarea neautorizată a milioane de conversații particulare. Mă rog, e doar un film, până la proba contrarie.
matrimoniale - membru fara poza

sweet

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu am cum sa nu mă amuz. winking