elefant.ro

Regulament
Bloguri

Tigrul din mine

În ultima vreme îmi tot apare în cale citatul ăsta: "Să alegi îndoiala ca filosofie de viață se aseamănă mult cu a alege nemișcarea ca mijloc de transport." Cică e scris de Yann Martel în romanul "Viața lui Pi".

Am citit cartea, când a apărut la noi, în urmă cu vreo 15 ani, dar nu l-am reținut. Îmi amintesc însă de Robert Parker, tigrul bengalez, un fel de alter ego, care te poate ucide sau îți poate salva viața.

Dincolo de faptul că nemișcarea ar putea fi mijloc de transport când teleportarea va deveni o banalitate, m-am gândit dacă nu cumva am și eu un tigru din ăsta adormit în mine.

Și am încercat să mi-l imaginez cum se trezește flămând câteodată și mă pândește gata de atac. Sau cum mă așteaptă să îi potolesc setea crescândă. Sau cum și-ar dori să-l îmblânzesc, fiindcă, deși e solitar din naștere, tot își dorește companie.

După o scurtă perioadă de îndoială, am decis. E o certitudine că nu am abilități de prădător, deci nu doarme niciun tigru în mine. Totuși, cumva reușesc să supraviețuiesc. Atunci ar putea dormi o pisică. Mă mai gândesc dacă să o deranjez.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 8 zile
Gata! Mi-am amintit. Zebra era un tânăr pasager, iar urangutanul era mama lui Pi. Ca să vezi... Au dreptate cei care spun că nimic nu se uită.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 8 zile
Allien, da, o barcă aducătoare de echilibru.

Irina, și Mowgli tot un supraviețuitor.

Adela, se poate interpreta și așa, dar eu văd altfel. Tigrul a plecat pentru că Pi nu mai avea nevoie de el. E posibil să revină într-un nou moment de criză.
Iar despre celelalte animale, mi s-a părut prea violentă descrierea. Zebra era mama lui Pi, hiena bucătarul cel crud, iar maimuța nu mai știu. Înseamnă că nu m-a impresionat cu nimic.
poza kaywaykla

kaywaykla

  • Publicat Acum 9 zile
Woauuu...a citit cartea,in cateva ore sa aiba totusi o interventie filozofica!
Deci DL.Parker nu se leaga cu lanturi de gardul de la Cotroceni... ci ie un las si fuge.Raman doar zebra oloaga,hiena si urangutanul sa protesteze???
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum 9 zile
Blue, daca precizezi cine-i ...zebra oloaga, hiena si urangutanul ...ne facem o privire de ansamblu, chiar de astea se pierd in spatiu... dupa cate stiu, Mr.Parker din Bengal, supravietuitor alaturi de copilul orfan, in loc sa se lege ...il paraseste lasandu-l cu inima franta. Deci...nu exista nici crima nici salvare...ci doar fuga !!!
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum 9 zile
Vreau să cred că am un Mowgli in mine, iar pe fiorosul tigru spaima junglei, îl dau naibii, mai degrabă l-aș înfrunta pe regele maimuțoilor, e mai distractiv laughing
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum 10 zile
E leoaică, alex.
laughing
poza kaywaykla

kaywaykla

  • Publicat Acum 10 zile
De obicei scriu comentarii elogioase la blogurile femeilor frumoase dar de data asta fac o exceptie,Daca vreti sa vedeti daca zace un tigru in dv.ctiti ce am scris!smug
poza Allien

Allien

  • Publicat Acum 10 zile
chiar ma gandeam ieri, ce convenabil ar fi fost, daca eram o barca.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum 10 zile
Tigrul e instinctul de supraviețuire, nu te va distruge, dacă nu îl zăpăcești foarte tare.
Pi a stat vreo 200 de zile singur pe mare. A avut drept sprijin credința într-o divinitate, cum a interpretat Pisi, sau tigrul, un alter ego mai puternic.
Tocmai de asta mi se pare interesant romanul, lasă loc pentru interpretări.
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum 10 zile
salutare. coano, inseamna ca nu e tigru. poate leu. leul ataca numai cind ii este foame, tigrul (si pisica neagra, big hug) si de placere.
libris.ro