poza membru
Regulament
Bloguri

Călătoria

Știu că se vorbeşte mult despre (re)găsirea de sine. Atât de mult încât această căutare a devenit aproape mistică, un Sfântul Graal al descoperirii de sine accesibilă numai eroilor fantastici.

Dar nu cred că fantazăm prea mult. În literatură, în gnoseologie, dar și în mitologie există acest concept-aproape şablon, numit, în mod surprinzător ”Călătoria Eroului”. Acest concept descrie toate etapele pe care eroul trebuie să le treacă în aventura sa pentru a-și împlini destinul.

Joseph Campbell, un mitolog și scriitor american cunoscut pentru lucrările sale de cartografiere a Călătoriei Eroului, reuşeşte să descrie aventura atât de clar încât o puteți recunoaște în timp ce citiți un roman sau vizionați un film.

Am încercat să-i suprapun modelul pe “The Matrix” pentru a vedea cum funcționează atunci când ne alegem partenerul. De viaţă.

Varianta masculină:

Acţiunea se petrece undeva în anul 2199 când bărbaţii duc un război acerb cu femeile inteligente, femei sătule să le fie folosite rujurile, fardurile, poşetele, dresurile şi mini-fustele plisate.
1. Lumea obișnuită: Neo lucrează ca depanator drone-Tv, fiind descris ca un tip liniştit spre tocilar. Cu toate acestea, se întâmplă adeseori să mai ia câte o lucrare “la negru” visând la nevasta şi copiii ce vor fi să apară. El vrea să afle răspunsul la întrebarea: ce este căsătoria şi de ce m-aş însura eu?
2. Apelul la aventură: (mă îndoiesc că a folosit Campbell cuvântul “apel”, dar exact asta primește eroul). Neo, intrigat de mailul lui Dorel al III-lea: “fratello, vezi că e una bucată blondă-bună la bar”, urmăreşte iepurele alb în club, se întâlneşte cu femeia misterioasă şi primeşte un telefon de la şeful subteranelor pe nume Ene Vise-Taică.
3. Refuzul cererii: Deși se simte însuflețit de posibilitatea de a fi implicat într-o relaţie serioasă mult mai bună decât îşi imagina, Neo nu poate să-și construiască curajul de a sări pe fereastră spre iubita lui, așa cum l-a instruit Vise-Taică.
4. Ajutor supranatural: Dorel al III-lea îi smulge nasturii de la cămaşă, cei în formă de gândac, iar Vise-Taică îi oferă pilula albastră pentru a-i arăta “adevărul gol-goluţ”.
5. Traversarea primului prag: Neo înghite pilula și este scos din MaTri pentru prima dată pt ”defect de fabricaţie”. Se trezește confuz în corpul său adevărat, acoperit cu lichid metalic (posibil lichid de la “frâna” pe care singur şi-a pus-o. frâna zic).
6. Drumul proceselor. Neo se întâlnește cu echipa de pe Nabu-Ceva, se pregătește să devină un supra-Man.
...Restul etapelor de poveste (muuulte rău și complicate): Întâlnirea cu Zeița, Tentația, Moartea mentorului, Ispășirea, Beneficiul final, Zborul magic, Apoteoza, Libertatea, nu le mai dezvolt aici, las liber imaginației voastre.
------ THE END ------

Varianta feminină (a secolelor trecute sau viitoare), mult mai simplă și pragmatică:

Ea se îndrăgosteşte nebuneşte de el, Neo. El, Neo, amână cererea în căsătorie pe motiv că “ea, nu e Aia”, că “dacă era mai grasă/slabă/blondă/formatată ”, etc.
Ea se cuplează cu Dorel al III-lea ca să îl facă gelos pe Neo. Dorel al III-lea cade în plasă, o cere de nevastă, o îmbracă în mireasă (+ coloană sonoră lacrimogenă), flori cu miros diabetic-siropos, nuntaşi încă veseli…
La biserică apare Neo, alergând din capotă în capotă, să îi spună ei „Iartă-mă” fix înainte ca ea să se mărite cu Dorel al III-lea. Ei i se înmoaie genunchii şi leşină de fericire în braţele lui Neo - precum o antilopă Kongoni muşcată de grumaz. Ea îşi revine, îi cere iertare lui Dorel, Dorel al III-lea îi trage un pumn lui Neo spunându-i: Nu ești cel mai puternic când crezi asta, ci când o simți!
------ THE END ------

Last edit:
Eu mi-aş fi dorit să existe cererea în căsătorie pe modelul ”vrei să fii ultima mea femeie?” Dar nu cred că sună prea bine… thinking

Şi pt că este despre nunți și cununii ... cine are de comentat, să comenteze acum sau ”să tacă pe vecie”.
whew!
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
sunt, Mela, sunt brunetele așa cum spui tu,
dar blondele sunt cele mai ”citate” happy)
de fapt, în oricare film, când apare fata (blondă sau brunetă) se strică filmul happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da da, brunetele is cele mai. Inca simt. big grin
matrimoniale - membru fara poza

Melancholie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu stiu de ce, dar in majorittea scrierilor, femeia e blonda. thinking
Ar trebui sa stiți ca brunetele sunt mai pasionale, mai pline de acel vino-ncoa plus ca nici nu e pasionata prea tare de maritis. Daca a incercat odata stie deja cu ce se mananca si acum vrea altceva, ceva mai cu zvâc.
Oricum m a amuzat scrierea ta Ji_Ji, big hug
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
de ce rautacioase?..c-am scris intermediari?..era un coment nevinovat,,chiar inspirat..
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cocidius,
cred că la fel au gândit și alții și au introdus ritualul scrierii jurămintelor după dorința fiecăruia happy)
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mario,
faci niște legături răutăcioase între blogurile scrise de mine...de nici nu vreau să îți răspund...
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
..dupa ce ai expediat coletul..acum il primesti prin intermediari?big grin
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
revin,
on topic: plec la mama! big grin
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
sofism...happy
poza angel_angel39
Moderator

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, Luc happy

O alta comedie, on topic, dementiala, desi putin mai veche o are in rol principal pe Madonna, "Who' s that girl?"
O recomandhappy