poza membru
Regulament
Bloguri
Cartela:
- Nu, n-am dormit! Trebuia? Sunt trează de la ora 18:00, ziua de 6, luna…, anul....
Miliarde de întrebări mi-au rămas nerostite. Un singur răspuns formulat s-ar fi potrivit tuturor întrebărilor mele. Perfect! Un răspuns ce n-a mai venit venit niciodată pt mine…
Am avut grijă. Să nu mint, să nu promit și să nu comit prostii, să nu lipsesc, să nu dorm, să tac, să nu aud, să plec. Capul.
Cred că toți ne naștem cu un dar special. Unic, inconfundabil, irepetabil în mulțimea de miliarde de ochi pereche. Al meu este … Dar nu ți-l spun…
Singurul moment când te simțeam al meu, era momentul dimineții tale. Era PREZENTUL și era zi de zi. Tăceam și te priveam cum te oglindești în rafturi și dincolo de mâinile tale erau palmele mele netezindu-ți cutele hainelor, netezind rugozitatea destinului. Îți simțeam gândurile pentru ziua ce va să înceapă. Nu mă includeau, dar era MAREA mea bucurie PREZENTĂ, exclusivitatea pe care mi-o luam fără să te consult, fără să-ți cer, fără să știi. Te conduceam plecând pe scări, apoi mă întorceam să-ți fiu umbră cu fața îngropată în perna ta. Visam și învățam să mă dezvăț de lume într-un loc plin de străini și străine intenții… Așteptam ”miezul zilei” în fiecare zi, la ora 12 fix, când umbra s-ar fi contopit într-un singur trup. Dar n-a venit…
Eram acolo privindu-ți dureros neputințele. Îți adulmecam reveriile serii, dorul și dragul de mereu alta. Mereu alta în fiecare strălucire a privirii tale. Te simțeam iubindu-le pe toate simplu și necontrolat. Sensibil, simțitor, impresionabil, expansiv. Și tăceam îngândurată…
Mi-am făcut un loc liber. Liber prin ”loteria vizelor”, locul din realitatea casei tale. Un loc vacant pt un timp neștiut. Mi-am stabilit singură un scop și m-am ținut de el: TU!
Scopul din care n-au lipsit tânguieli sfâșietoare și acuzații mustrătoare. Te priveam hrănindu-te nesățios cu arome de fantasme și fantome din trecut și deveneam complicea unui vis ce devenea ”comun”, ca flux și schimb de emoții între noi doi. Fără să înțeleg către ce ”ne” îndreptăm.
Da, știu, nu mai putem inventa cuvinte noi, gesturi noi, emoții noi. Totul ne este deja exersat până la vârsta asta. Suntem la vârsta repetițiilor… Până când, într-o zi…prin cuvinte scrise de alții, totul devine un ”bilețel” exersat.

Cartelul:
- Ți-aș vorbi despre ore perfecte. 24 de ore perfecte dubitativ interpretabile. Ore de stângăcie, dezechilibru, dezinvoltură. Ore de superficialitate spontană în locul unei profunzimi calculate și în care să mă arunc cu toată energia şi curiozitatea fiinţei mele. 24 de ore de ”investiție” care pare (sau nu) să fie ”profitabilă”. Ore în care uit ce este toleranța pt oamenii înțelepți care mă privesc cu generozitate pregătindu-și cu tenacitate vorba ”ai să vezi că e așa cum spun eu, îmi vei da dreptate”. Ore în care uit ce știu despre fiecare alt moment trecut. Al meu sau al altuia. În care uit despre ce, cum și cât mă mulțumește, ce și cât pot accepta, despre limite mele știute. Ore despre VIITOR!

***
Cartelă (DEX): 1. Carton cu numere care se anulează pe măsura întrebuințării pentru abonament la restaurant, la bărbier etc. 2. Carnețel, bucată de hârtie sau de carton, cu bonuri detașabile, imprimate și numerotate, pe baza cărora se pot obține produse raționalizate.
Cartel (DEX): 1.formă de asociere în care mai multe întreprinderi din aceeași ramură de producție încheie o convenție stabilind prețuri de vânzare unice și regiuni geografice de desfacere pentru fiecare în parte, în vederea eliminării concurenței și a obținerii de cât mai multe profituri. 2. (În statele burgheze) Alianță între două sau mai multe partide politice.
***

Și mă tot întreb: într-o relație de tip feminin-masculin, cine deține controlul?
Prezentul sau Viitorul? ”Consumabila” sau Alianța?

https://youtube.com/watch?v=217xhAEdduc& … ;t=0s
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ji, nu fuse o conversatie privata, ci doar o acuta lipsa de logicahappy))
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Norocos esti Nelutzu cu asemenea filozofie....eu ma uit de ceva vreme si nu vad iubirea nici cu binoclu....si tu esti sigur...ca nu pleaca una si vine alta ....mintenas...!!! Si, dupa multele tale spuse....parca nu razbate increderea aia aducatoare de iubire....dar fiecare o avea iubirea lui....personala !!!big hug...dupa propriile-i legi !
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pai ...CEV....nici aia din inima nu mai functioneaza normal....ca ori o ia la trap...de emotie....ori se moleseste toata de duiosie...Cat despre aia din creier ce sa mai spun...furtuna neuronica , totala....iar aia din stomac....flutura, flutura...si falfaie, falfaie.
De aia este iubirea frumoasa !!happy
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stup,
e de bine când blogurile stârnesc conversații private.
motiv pt începuturi happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Ma intreba cineva cum trecutul poate depinde de prezent. Pai simplu: orice trecut fuse prezent la vremea luihappy. Una peste mine, cine are ca si scop controlul, o sa si o ia in freza adanc si bine. Vorba aceea: cine alearga dupa doi iepuri......se bifurcahappy)
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stup,
bucuria se vrea maximă, vina tot așa. hai că adaug și controlul (câteodată) happy

pe Prezent să fie!
big hug
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Ji, daca bucuriile se impart, vina se imparte, atunci de ce nu s ar imparti si controlul? Prezentul ii mai important ca orice. De el depinde si viitorul, dar si trecutul. Orice se consuma la un moment dat pe lumea asta. Aliantele se fac, cu un scop, interes. Scrisesi fain, as usualbig hug
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
ola, Tina ! happy
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ammo,
laughing
nu dă 666 nici dacă pun data completă ! happy))
poza Ji_Ji
Moderator

Ji_Ji

  • Publicat Acum peste 2 luni
Leona,
nu e glumă big grin happy
buuun. așadar frumusețea, istețimea, înțelepciunea și banii dețin controlul thinking