Regulament
Bloguri
De cate ori se apropie perioada asta si pe masura ce trec anii, am senzatia de uitare si de mai putin. Mult mai putin respect. Si parca nu ne mai aducem aminte. Nu vreau sa discut ce a fost , cum a fost, cine e vinovat, imi doresc un moment de tacere pentru mortii nevinovati de atunci. Unii din ei , mult mai tineri ca noi acum – atunci, in decembrie 1989.

Ca majoritatea, am infor**** putine – doar cele traite copil fiind- si niciodata nu m-am interesat pe tema cat ar fi trebuit. Poate undeva candva vom afla istoria traita de noi si parintii nostri. Imi vine sa zic tampenia aia cu adevarul e dincolo de noi.

Azi vreau un recviem pentru mortii de atunci. Pentru ca merita macar atat.

Ma duc la “biblia” informatiei moderne, Wikipedia, pentru cateva infor****:

„Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații desfășurate în România, între 16 și 25 decembrie 1989, care au dus la căderea dictatorului Nicolae Ceaușescu și la sfârșitul regimului comunist din România. Demonstrațiile din ce în ce mai ample au culminat cu procesul și execuția soților Ceaușescu. Înainte de revoluția română, toate celelalte state est-europene trecuseră în mod pașnic la democrație; România a fost singura țară din blocul estic care a trecut printr-o revoluție violentă și în care conducătorii comuniști au fost executați.
....
Statisticile victimelor revoluției din decembrie 1989 potrivit Ministerului Sănătății:
În total: 1104 morți și 3321 răniți (221 civili și 663 militari). Pe 22 decembrie, la ora când fug cei doi Ceaușești, erau 126 morți și 1107 răniți.
La Timișoara:
• în perioada 16 – 21 decembrie 73 morți și 296 răniți
• după 22 decembrie 20 morți și 77 răniți
La București:
• până în 22 decembrie, ora 12:08 (ora la care cuplul Ceaușescu fuge), s-au înregistrat 49 morți și 599 răniți
• după ora 12:08, din 22 decembrie s-au înregistrat 515 morți și 1162 răniți
La Arad
• după 22 decembrie 19 morți și 38 de răniți [32]
La Brăila s-au înregistrat 42 de morți.
La Brașov s-au înregistrat 39 de morți.[33]
La Cluj s-au înregistrat până în 22 decembrie 29 morți și 58 răniți.
La Constanța s-au înregistrat 32 morți și 116 răniți.
La Sibiu s-au înregistrat 99 de morți și peste 100 de răniți.
La Cisnădie s-au înregistrat 2 morți si 10 răniți.
La Hunedoara șase persoane au fost ucise și alte 19 rănite.[34]
La Târgu-Mureș șapte persoane au fost ucise și cel puțin 18 rănite.
La Miercurea-Ciuc un localnic a fost împușcat. ...”

Daca totusi cineva are infor**** pertinente sau amintiri, va astept si pe voi! In memoria lor. A celor nevinovati, care au ajuns o statistica.

Vesnica lor pomenire! Un moment de tacere. Si respect!

rose rose
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Vant_primavaratic

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cinste memoriei lor! rose rose

De-a lungul anilor am ascultat trairi povestite de persoane diferite si din perspective diferite ... mai apoi, am cautat materiale documentare pe net ... ideea este ca niciodata nu am avut in fata ochilor cifre, multumesc, Pif! good luck

Pentru mine, acea perioada si inca vreo doua luni dupa, a fost si va ramane cea mai dureroasa si cumplita a intregii mele vieti! sad ... "expati" intr-o tara a carei limba nu o stapaneam, vedeam imagini de groaza la tv si nu intelegeam exact ce se intampla ... singura mea "comoara" era in tara, iar legaturile telefonice aproape inexistente ... sorbeam fiecare stire ce-o primeam de la tovarasii de suferinta dintr-un lagar de "expati" ... sad

Tac! rose rose
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
aissa,cred ca acum toti vrem acelasi lucru normal...un viitor mai bun pt copii nostri si un stat care sa lucreze pentru noi nu impotriva noastra...
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
aissa,ca nepotii tai sa o duca mai bine...singura solutie in acest moment e strada...daca stai in fata tv-ului nu o sa schimbi nimic, decat canalele....
poza DrLoveee

DrLoveee

  • Publicat Acum peste 2 luni
Regrete eterne pentru cei care nu mai sunt printre noi...pentru ca unii, cum ar fi senatorul Catalin Radulescu care a obtinut un certificat de revolutionar in orasul natal, Pitesti, dar sustine sus si tare ca a luptat in Timisoara in ciuda inconsistentelor in relatarea evenimentelor si contradictiilor intre faptele reale si cele declarate...asta, in timp ce un prieten de-al meu, ranit la Otopeni, unde si-a pierdut un picior se zbate in saracie si anonimat luptandu-se cu statul pentru o proteza noua si pentru recuperarea indemnizatiei...
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
La Tg.-Mures nici un mort si nici un ranit dupa 22!
Respect si recunostinta pentru Timisoara! Ei si-au castigat libertate in 20 Decembrie!
poza AnckSuNamun

AnckSuNamun Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Regrete eterne...
Când mă gândesc la timpul acela teribil, parca a fost ieri și simt că atunci...un nod în gât și un pumn in stomac... Apoi... Ciuda și neputință și lacrimi, șuvoi.
Am fost la televiziune când se striga sa o salvam, cu tata și un prieten al sau. Eram foarte tânără și plină de entuziasmul vârstei, animata de crezul unei dorinte de libertate ce ne dădea la toți aripi.
Printr-un miracol, noi am scăpat...
Și da, sunt alaturi de toți cei care au pierdut mult mai mult decât aripile unei "libertăți visate"... Cei ce în urmă lor vor plange, mereu. Câtă viata, atâta durere!
rose