Regulament
Bloguri

ipohondrii virtuale

Am mai pomenit de cartea asta. Si voiam sa revin cu citatul favorit. De la care pornesc toate. Daca ar fi sa ma gandesc la virtual , toate asteptarile, sperantele, bla bla bla si totusi sa rad tare, cu pofta, de tot ce mi s-a intamplat (bineinteles in afara momentelor cand nu rad cu pofta pentru ca as arunca cu ceva prin casa, dar imi stric zestrea. Cum care zestre? Aia de suflet) , ma gandesc la cartulia asta si la citatul cu bolile. Absolut demential :

“Eram patru: George, William Samuel Harris, eu şi Montmorency. Cu pipele aprinse, stăteam cu toţii în camera mea şi discutam despre starea noastră jalnică — jalnică din punct de vedere medical, bineînţeles.
Nu se simţea bine nici unul şi asta ne neliniştea la culme. Pe Harris îl apucau din când în când nişte ameţeli atât de ciudate, încât abia de-şi mai dădea seama ce face. Şi George avea ameţeli, nici el nu prea ştia pe ce lume trăieşte. Cât despre mine, aveam ficatul deranjat. Ştiam că am ficatul deranjat, deoarece numai cu puţin mai înainte citisem o reclamă de pilule hepatice, unde erau descrise amănunţit diversele simptome după care îţi poţi da seama că ficatul nu funcţionează cum trebuie. Eu aveam toate aceste simptome.
Lucru foarte curios: ori de câte ori îmi arunc ochii pe vreo reclamă medicală, ajung inevitabil la concluzia că sufăr de boala respectivă, în forma ei cea mai virulentă. De fiecare dată, diagnosticul pare să corespundă întocmai tuturor senzaţiilor încercate de mine.
Îmi amintesc cum m-am dus într-o zi la British Museum, ca să mă documentez cu privire la tratamentul unei uşoare indispoziţii ce mă tot sâcâia — cred că era vorba de boala fânului. Mi s-a adus cartea şi-am citit tot ce mă interesa. Apoi, aproape fără să-mi dau seama, am început să răsfoiesc alene paginile şi să studiez, într-o doară, bolile, una după alta. Nu-mi aduc aminte cu ce anume am început, în orice caz, era o boală cumplită, nimicitoare, iar înainte de a fi străbătut măcar jumătate din lista "simptomelor premonitorii", eram încredinţat că o am într-o formă foarte gravă. Am rămas înlemnit de groază, iar apoi, cu nepăsarea pe care ţi-o dă doar deznădejdea, am mai răsfoit câteva pagini. Am dat de febra tifoidă, am citit simptomele ei şi am desco-perit că am febră tifoidă, că o aveam probabil de luni de zile, dar fără să ştiu. M-am întrebat ce s-ar mai putea să am! A venit rândul choreei şi am constatat, după cum mă aşteptam, că sufăr şi de choree. Şi, cum cazul meu începea să mă intereseze, m-am hotărât să-l cercetez până la capăt, de astă dată pornind alfabetic. Am deschis, aşadar, la "acetonemie", descoperind că mă ofilesc din pricina ei şi că stadiul acut al bolii avea să se declare în următoarele cincisprezece zile. Am răsuflat uşurat constatând că sufăr de nefrită cronică doar într-o formă benignă, astfel că, în privinţa ei, puteam trăi încă mult şi bine. Aveam holeră cu complicaţii grave, cât despre angina difterică, se părea că o aveam încă din leagăn. După ce am parcurs cele douăzeci şi şase de litere ale alfabetului, am ajuns la concluzia că singura boală de care nu sufeream era artrita.
La început m-am simţit oarecum jignit. Aveam impresia că e un fel de desconsiderare. Cum se făcea că nu am artrită? De ce această ofensatoare rezervă? După câtva timp, totuşi, învinseră sentimente mai blânde. Mi-am spus că, la urma urmei, am toate celelalte maladii cunoscute în patologia generală şi, devenind mai puţin egoist, am hotărât să trăiesc şi fără artrită. După cât se părea, guta, în forma ei cea mai gravă, pusese stăpânire pe mine, fără ca eu să prind de veste, iar de zymosis
sufeream, bineînţeles, din copilărie. Cum după zymosis nu mai urmau alte boli, am dedus că asta e tot.
Am stat şi am chibzuit. Mi-am spus că sunt un caz medical cu totul neobişnuit şi că pentru studenţii la medicină aş fi o adevărată achiziţie. I-aş scuti să mai umble din spital în spital. Eu însumi eram un spital. Ca să-şi poată lua diploma, ar fi fost de ajuns să mă cerceteze pe mine pe toate părţile.
M-am întrebat apoi cât mai am de trăit. Am încercat să mă examinez. Mi-am luat pulsul. La început n-am izbutit să-l simt deloc. Pe urmă, brusc, mi s-a părut că porneşte. Mi-am scos ceasul şi am numărat bătăile — o sută patruzeci şi şapte pe minut. Am încercat să-mi pipăi inima. Inima — nicăieri, încetase să mai bată. Mai târziu am ajuns totuşi să cred că trebuie să fi fost la locul ei şi că a bătut tot timpul, deşi nu garantez. M-am ciocănit pe toată partea din faţă a corpului, de la ceea ce numesc eu talie, până sus, la cap, apoi am luat-o puţin spre dreapta şi apoi spre stânga şi puţin spre spate, dar n-am auzit şi n-am simţit nimic. Am încercat să-mi văd limba. Am scos-o afară de un cot şi, închizând un ochi, m-am căznit s-o examinez cu celălalt. Nu i-am văzut decât vârful şi singurul rezultat a fost să-mi întăresc convingerea că sufăr de scarlatină.
În sala de lectură intrase un om sănătos şi lipsit de griji. Acum ieşea o epavă.”

Trei intr-o barca. Trei pe doua biciclete – J.K. Jerome

Si o invitatie pentru cei care au trait niscaiva experiente (adica nu pentru cei care sunt asaaaa, pentru socializare- sanchi). Cum se vad ei in vreo carte, cantec, poezie, banc, orice ...ceva versus intamplarile virtualo-matrimoniale.

si coloana sonora

pentru fete
https://youtube.com/watch?v=jjvC-MyCvoE

pentru baieti
https://youtube.com/watch?v=KlE81sWDDTI
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
sigur. un ceai de tei. asa, de linistire
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata,coffee

Felicitari ,Stu....este bine sa ai o situatie clara si actele dau claritate, oficial esti bine!!!happy

Ipohondria dpdv medical este o boala a mintii..ce banuieste boala trupului creind o realitate, o certitudine a bolii , dar exista ipohondria si ca boala a sufletului, cand ti-e bine, dar ti-e rau, cand in jurul tau vezi noapte dar soarele straluceste pe strada altora , cand zambetul altora te doare si gura ta a uitat cum poate zambi si a ramas la stadiul de grimasa....cand crezi ca lacrima este singulara si doar pe obrazul tau se scurge, crezandu-te singurul detinator al unui suflet sensibil . n-ai nimic ..dar esti bolnav !
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Finally, i am single. Cu acte.
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
pe mine nu happy
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am un sentiment ca pe acilea prin zona s a format un nou cupluhappy). Sa fie intr un ceas bunrock on!
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Accepti provocarea?
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
ok, 66, esti neobosit happy rock on!
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu fac oferte pentru a fi refuzat. Yo merg la sigurrock on!
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geo, 66! Masaj , bun asa. nu era pentru mine oferta? happy naspa happy

sa fiti bine!
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

pustietate_in_floare

  • Publicat Acum peste 2 luni
Suna, love the music happy somn usor! big hug