poza membru
Regulament
Bloguri

obedienta ca rasplata

n viata tuturor la un moment dat , se intampla un lucru ce aduce multa suparare si necaz, unii cer ajutor si-l primesc, altii mai orgoliosi se lupta singuri cu necazul…iar cei intelepti ..asteapta sa treaca, stiind ca I doar o etapa a vietii…si roata se invarteste
Sunt oameni empatici si altruisti, care ajuta din pura omenie…fara gand de rasplata ….dar, sunt si oameni care vin cu rabojul..sa fie siguri ca fapta lor buna este cunoscuta si insemnata ….si, mai ales….poate…cine stie, odata ….cel de-acum in suferinta ii poate fi de ajutor …si…vine …vremea …
Vasile , baiat sarman, singur, amarat, somer….sta pe aceiasi scara cu Mitica, om familist, cu copil si nevasta zburdalnica dar mai ales…cu serviciu ce-I permite sa ocupe loc la terasa din apropiere si sa-si racoreasca sufletul cu o berica sau doua …dupa gradele de-afara .
Afara 40 de grade plus, Vasile trece pe langa terasa, venind de aiurea…si se uita cu jind la barbatii veseli…ce sorb berea rece si-nspumata... Acolo si Mitica…care-l observa pe Vasile …si, amabil se gandeste sa treaca o fapta buna pe raboj…il cheama sa-I cinsteasca .
Vasilica , incantat nevoie mare ca Mitica-l baga-n seama si il si mai “cinsteste” da pe gat cu placere berea rece…si isi aprinde tigara primita tot de la Mitica.
Trece vremea si, Mitica intalnindu-l iar pe Vasile il chema la alta bere si ii …spune” Ba mare necaz am, o stii pe aia de la 5..auzi tu ce poate spune de nevasta-m sarmana...….o nenorocita …si, stii eu sunt prieten cu barbatul ei si nu se face, dar as pune-o la punct …ma gandeam sa o blochez…sa-I rup cateva betze de chibrit in yala, ca acum nu este acasa, sa faca spume de ciuda ca nu mai poate intra in casa….dar, mai Vasile…nu vrei tu sa speli onoarea nevesti- mii ca pe tine nu te stie, s-o arzi pe nenorocita??
Vasile , sta si se gandeste…Mitica, vazandu-l in dilema comanda iute alta bere si o tigara…Vasile-si reveni si se hotara instant…alerga la inculpata …rupse doua betze-in broasca…si ..pe drum o intalni pe nemernica…si o mai si besteli, asta asa…ca surplus…pentru berea bauta-n plus .

Intrebarea mea este…daca-l"" cinstea ,,,Cosa Nostra….ce facea Vasile saracul ??????

confused
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si, kay....de acum nu-ti mai raspund !!!!!!
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
kay, raspunsul este prea direct, nu are pic de subtilitate...deci este mai degraba o intruziune in viata mea personala...decat o satira...academicianule !!!!!
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata, tuturor !!!!
kay...te-ai gandit vreodata ca ...poate fi o aluzie, sau o satira ...sau ceva exterior...???? Se pare ca nu...mai gandeste !!!!happy
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multumesc pentru comentarii....noapte buna, tuturor !!!!
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
kay...iar ai dat-o in bara cu presupunerile !!!!!olling on the floor
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, Nelutzu...disparea si Mitica si inculpata....dupa ce se antrena Vasilica...in ale mafiei .!!!happy
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna seara,
Sigur nu, Tina...ca Mitica are deja masa asigurata...si cate-o berica si cafea !!!!happy
Mela...Vasilica vrea sa faca pe placul lui Mitica...nu ca ar fi el infractor....ci doar ...obedient !!!
poza Nelutu1425

Nelutu1425

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cosa Nostra daca il cinstea pe Vasilica....disparea si inculpata si Mitica.....cosa nostra nu lasa martori....asta fac oameni cu bani se folosesc de oameni sarmani....ei raman cu mainile curate...un fleac m-au ciuritbig grin