Regulament
Bloguri

Mrs. Robinson

Mi-am amintit filmul ,,Absolventul’’ (The Graduate) turnat in 1967 pentru ca pe eroina filmului o chema Robinson, Mrs. Robinson, la fel ca pe eroina filmului ,,Noroc Leo Grande'' (Good Lock to you, Leo Grande), turnat anul trecut, adica in 2022. O alta asemanare era chiar subiectul, in ambele filme o femeie matura intra intr-o relatie intima cu un barbat mult mai tanar. Cam aici se termina asemanarile dintre cele doua productii, despartite de 55 de ani.
Diferentele in schimb sunt mult mai multe.
Cu mult inainte sa aflu ca exista un film ,,Absolventul’’, ascultasem o piesa muzicala intitulata Mrs. Robinson, compusa si interpretata de Simon&Garfunkel si prezenta in coloana sonora a filmului. In filmul din 2022 nu este nici un fel de muzica.
In locul absolventului de colegiu, tanarul din al doilea film este un ,,lucrator sexual’’, cum se autodefineste in film sau gi.go.lo, cum se mai numeste aceasta meserie.
Pentru un barbat heterosexual si care se considera ca fiind conventional ,,normal'' sub aspectul sexual comportamental, este dificil sa inteleaga daca subiectul filmului este inspirat dintr-o realitate reprezentativa cantitativ sau povesteste o situatie particulara, rar intalnita in viata reala.
Subiectul este extrem de simplu: o femeie matura, trecuta usor de 60, vaduva de ani buni, inchiriaza o camera de hotel pentru a se intalni cu un tanar, inchiriat si el de pe un site de specialitate pentru a practica relatii sexuale de o maniera despre care ea stia doar din auzite, sau vazute pe net poate, pentru ca in relatia cu sotul sau a practicat sexul doar de o maniera, sa-i spunem traditionala, cu atat mai mult cu cat, in viata activa a fost profesoara de religie, probabil catolica.
Produs recent, filmul respecta cateva recomandari care nu sunt accesibile in mod explicit publicului consumator dar care, daca vizionezi macar din cand in cand filme noi, produse, sa spunem in ultimii 10 ani, iti dai seama ca guverneaza productiile, mai ales cele din spatiul anglo-saxon.
Tanarul gi.go.lo este mulatru, ceea ce, probabil satisface pretentiile BLM.
El mai este si bisexual, lucru care rezulta din conversatiile din film, in relatiile cu eroina filmului este doar barbat si inca unul pe deplin competitiv in meseria practicata.
Doamna profesoara, la o varsta respectabila, renunta la orice fel de retineri si infranari de natura morala, religioasa, pentru a se explora, a se cunoaste pe sine insasi si a accesa placeri erotice, sau cel putin acolo spera sa ajunga, de care fusese lipsita de-a lungul intregii vieti adulte de pana atunci. Sub acest aspect s-ar putea sa fie o feminista, o sustinatoare, prin exemplul propriu, a libertatii si al dreptului la placeri si satisfactii erotice de care, in alte epoci, au beneficiat in principal barbatii.
Filmul nu este pornografic. Ca sa fiu sincer, nu mi s-a parut nici macar erotic, desi subiectul ar fi trebuit sa creeze si sa inspire o atmosfera de gen. Viata, vazuta dupa cateva decenii de traitor practicant al ei, are multe valente care se refera la intimitatea sau sexualitatea individuala. In ce masura revelarea acestora intr-o forma bruta, directa, nevoalata poate fi perceputa ca arta, filmul avand pretentia de a fi ultima dintre ele, ramane de vazut (sau macar de discutat).
Cu toate acestea, Emma Thompson ramane una dintre actritele de film preferate. Sau tocmai de aceea?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
Normalitatea, ca si dreptul la normalitate sunt notiuni fluide, dinamice, se schimba in timp si reprezinta conventii care, habar nu am cum si de cine se stabilesc. Ar mai putea fi definita ca parte vizibila, prezentabila, discutabila dintr-un total de practici, stimuli, simturi si emotii erotice care reprezinta intimitatea fiecarui individ. Un aisberg, varful caruia poate fi vazut iar ceea ce este sub, nu, desi raportul se modifica in timp.
matrimoniale - membru fara poza

CoanaAri

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cât timp nu-mi afectează dreptul meu la normalitate, nu mă interesează sexualitatea cuiva și nu mă privește ce face fiecare în intimitatea budoarului său.
Nu judec oamenii după preferințele sau experiențele lor sexuale.
Ceea ce omul simte nevoia să experimenteze la diferite vârste, ține de curiozitățile, nevoile, împlinirile, căutările, alegerile personale.
Sigur, nu e nimic nou sub soare.
Iar sub motorul aparatului de filmat se disecă orice subiect, că de unde atâta inspirație pentru opere de artă?

Emma Thompson este și printre preferatele mele.
happy
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Prea credeți că s-a descoperit acum apa caldă, sunt convinsă că se... experimenta cu femei mature și acum câteva mii de ani, doar că nu era obligatoriu așa cum pare să fie acum. Unde găsesc o femeie matură să experimentez? să nu zic că am trăit degeaba.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi-am amintit și eu de un film, e și mai vechi, din 1950: Sunset Boulevard, comedie neagră de data asta. L-am văzut oarecum recent, acum câteva luni. Auzisem mai demult de el și mi-a plăcut titlul. Protagoniștii au el, vreo 30 și ea 50 de ani. Interesant e că actorii au vârste apropiate de ale personajelor. Gloria Swanson avea 51 de ani și chiar trecea de la filmul mut la cel sonor, așa cum încerca să facă personajul ei, iar William Holden avea 32 de ani.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
1. Cine nu a experimentat macar odata n viata sexul cu o femeie matura, a trait degeaba.
2. Cine nu a experimentat macar odata n viata sexul lipsit total de inhibitii, a trait degeaba.
3. Daca iti trece prin teasta sa ma contrazici, afla ca o faci degeaba.
4. Sayonara.
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oricum,viata bate filmul! Din experienta personala: Am petrecut o vacanta in Dominicana. Dar nu doar aici am intalnit “fenomenul”… Avion din Madrid direct Punta Cana,cursa specială pentru turiști. In avion multe cupluri dar si femei singure,cateva trecute bine de 50. Barbati singuri n-am prea vazut… Pe cateva dintre ele le-am remarcat,asa ca le-am recunoscut dupa cateva zile. Aveau deja parteneri,localnici tineri,vânjoși… Credeti ca erau nepoții lor? Mai ales ca “nepoțeii” erau mai colorați asea…ma rog,de la soarele local…Va spun doar asa ca fapt divers,eu nu sunt in masura sa le condamn,si nici nu le gasesc vreo vina! Cred ca am fost noi romanii mai catolici decat Papa prea mult timp de ne permitem sa judecam astfel de manifestări… Pentru alte culturi pare un lucru normal…
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
de alt gen si nu este film ... Copila si haiducul ...! ce ma surprinde la barbat ca vorbeste nefiresc de mult ,
in definitiv suntem martori la o simpla si nevinovata partida de amuzament coffee
https://youtu.be/WDWpb72-ggo?t=47
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
BlueIris, rasul este un fenomen complex, stimulii fiind aceeasi efectele pot fi diferite. Nu radem toti la aceleasi glume, tine de educatie, de traditii sau chiar de specific national. La filmele mentionate eu nu am ras, nici nu stiam ca sunt categorisite ca fiind comedii. Diferentele mari de varsta intr-un cuplu, intr-o relatie ocazionala sau de durata, in schimb, tin de cu totul alte zone ale intimitatii individuale, dobandite sau mostenite.
matrimoniale - membru fara poza

BlueIris

  • Publicat Acum peste 2 luni
N-am văzut filmele și nici nu știam de melodie. Poate e tendința de a desființa tabuuri, poate e altceva mai rău: campanie de a schimba/desființa total anumite principii morale. Dar să nu exagerez... Totuși, nu cred că epoca asta a inventat liberalizarea secsuală sau libertinajul. Se pare că existau din antichitate. Până la urmă, fiecare face ce vrea, dacă e vorba de doi adulți care înțeleg și acceptă consecințele posibile. Pe mine nu m-ar tenta experiența. Nu mă simt atrasă de nici un bărbat căruia, teoretic, i-aș fi putut fi mamă. Am văzut că filmele sunt comedii romantice. Poate nu au făcut artă din subiect, dar măcar se râde la ele?