Regulament
Bloguri

Sezon toamna-iarna.

La mine sezonul incepe cu Sfantul Dumitru. Au mai ramas de felicitat un fost coleg si un unchi de departe. Atunci incepe sa se racoreasca noaptea, imi caut in dulap haina sport captusita cu flits si fermoar pana sub barbie. De sfintii Mihail si Gavril am de felicitat mai multe persoane dar afara deja e mai rece. Imi caut si caciulita din lana pe care o tin in buzunar si o pun pe cap doar in caz de nevoie. Imi verific si instalatia de incalzire a casei, pornesc centrala doar noaptea. De Sfantul Andrei nu mai am de felicitat pe nimeni de cativa ani buni. Nu mai sting centrala ziua, dar fac focul mai mare doar seara. Imi scot haina cu mesada din dulap si manusile, ghetele imblanite le tin oricum impreuna cu restul incaltamintei si le gasesc usor. Ca in toti anii: postul Craciunului, Ziua Nationala, Sfantul Niculae, Craciunul, Revelionul, Sfantul Vasile. De Sfantul Ion va fi ger naprasnic, centrala va dudui zi si noapte, imi voi scoate din dulap caciula de blana naturala si toata tara va sarbatori marele Sfant deoarece majoritatea inca ii poarta numele. Apoi toate se termina si ramane doar gerul, zapada murdara si facturile de gaz si curent care nu mai sunt cele de estimare ci cele de regularizare, adica cele care ne aduc, de obicei, cu picioarele pe pamant. Nimic nou sub soarele cu dinti pe care totusi s-ar putea sa-l intrezarim printre nori si ceturi.
Dar nu peste tot e la fel. In emisfera sudica se apropie vara exact atunci cand eu imi caut in dulap haina captusita cu flits si caciulita de lana. Ai putea sa cauti pe internet o cursa dus-intors spre emisfera sudica. Tot acolo ai putea sa faci o rezervare la un hotel discret, pe malul unui ocean sau a unei mari calde. Chiar daca pleci de acasa imbracat in haina captusita cu flits si cu caciulita de lana pe cap, in valiza iti vei lua neaparat tricouri colorate cu maneca scurta, sandale si chilotii de baie, o palarie de soare. Nu vei gasi zbor direct, vei mai schimba avionul in alte tari sau chiar continente si dupa multe ore de zbor si asteptari vei ajunge in emisfera sudica si apoi la hotelul unde vei fi intampinat cu multa caldura. S-ar putea ca apa oceanului sau a marii care se agita la doar cativa metri de hotel sa fie inca rece. Asa se explica si pretul ceva mai mic pentru hotel si lume mai putina pe plaja si pe aleile de pe faleza. Atunci vei petrece zile intregi la piscina cu apa calda si pe sezlongurile asezate pe gazonul tuns ingrijit. In sfarsit vei avea timp sa privesti pe indelete cladirea veche a hotelului si curtea si gradina cu plante, exotice pentru tine. Cladirea aduce ca stil cu cel victorian tarziu, caramida rosie aparenta, ferestre cu ochiuri mici. Vei afla ceva mai tarziu ca initial aici a fost un club de canotaj, britanic, atunci cand inca, soarele nu apunea niciodata in marele imperiu colonial. Vei fi surprins de multitudinea de tablouri de pe holurile interminabile, tablouri infatisind viata in perioada interbelica a aristocratiei in teritoriile din emisfera sudica, tablouri realizate de o maniera figurativa, realista, in culori aprinse si umbre intense. Si mobilele vechi si grele din camera ta, gravurile cu bastinasi in munti si in jungla isi vor gasi explicatia in ceea ce tocmai ai aflat de la un receptioner.
S-ar putea sa mai fi usor confuz datorita schimbarii fusului orar. Dar seara te imbraci cu pantalonii de doc bej si pantofii de piele bine lustruiti si te duci la cina. In mod traditional vei fi servit cu o friptura de vita in sange si vin de Malbec. Mica orchestra va canta mai intai o milonga rapida, o melodie care ti se pare cunoscuta. Vei fi extrem de surprins cand o doamna imbracata elegant, desi putin demodat, sau poate retro, in ton cu ambientul, iti va cere permisiunea sa se aseze la masa ta. S-ar putea sa regreti ca nu ai studiat in profunzime engleza britanica si acum trebuie sa o intrerupi pe frumoasa doamna ca sa intelegi ce anume vrea sa-ti spuna, desi conversatia este strict formala, mai mult despre vreme caci de unde vii tu pe ea nu o intereseaza. Apoi, orchestra ataca un tango. Simti privirea ei atintita asupra ta. O inviti pe micul ring, desi nu esti un dansator foarte bun. Dar stii pasii, ai putina imaginatie, partenera danseaza cu pasiune, uneori simti ca te conduce ea. Incepi sa te implici tot mai mult, dansul si momentul in sine te pasioneaza. Dar dupa acest dans ramai din nou singur la masa si nu o mai vezi nicaieri.
Nu-ti poti explica cum de nu ai remarcat pana acum portretul mare, atarnat pe peretele de langa receptie. O reprezinta pe doamna de ieri, in aceeasi rochie de dantela alba, siraguri de perle, parul negru ondulat si parca lipit de fruntea delicata, sipca lunga cu tigareta in varf tinuta intre degetele lungi si inmanusate. Vei afla de la receptioner ca este sotia primului proprietar al clubului, asasinata acum foarte multi ani chiar de sotul ei, pe ringul de dans, in timp ce dansa cu amantul sau.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
O succesiune? o mostenire? domenii, castele? sau cash?
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, am primit un dar telefonic, din alt oraș- un act, mâine mă duc să-l ridic happy altceva nici nu-mi doream !

coffee
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
Doar un capucino cu multa spuma si scortisoara. In spuma era desenata o inima strapunsa care s-a dizolvat dupa primele inghitituri. La tine a venit? (mosul)
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Și nici simțul umorului n-ai winking esti ca un baton de scorțișoară tongue
Am zis eu bine cu cine te-ai fi potrivit, și n-am greșit deloc winking
Sper că ai primit cadouri frumoase, sau...măcar ti-ai cumpărat
good luck
matrimoniale - membru fara poza

simon01

  • Publicat Acum peste 2 luni
irina, nu am nici chelner, nici lacheu sau vizitiu, nici pensie speciala, nici macar vicii minore.
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/k2BMhyt-aJ0

tongue
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Păi protagoniștii neteatrali sunt alții , nu eu , … nu era vorba de mine aici . Chiar deloc .
Altcineva a făcut propunerea aia mișto , lui Simonache . Eu oricum sînt multisezonal , cumva ambiental ,
chiar foarte muzical , ba chiar senzațional , pe-alocuri … special . Cu iz de social ! Bineînțeles .
tongue
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Simon, spune-le tu la ăia de deasupra tavanului tău, că se mișcă lustra olling on the floor si că ai si chelner si lacheu, si asta ptr că o ai specială ( pensia) olling on the floor
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geagi, esti extra-sezon winking

P.S. fă rost de alt nas
Tras tot printr-un inel tongue
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Irino , nu miroase a bine , deloc … că prea ești aventuroasă .

Ființe cam imaginare
Din tablouri răscolite
Cu gînduri cam deșucheate
Și cu fețe viscolite
Ca un Shreck și o Fionă
Mutuali , fain înțeleși
Ea din neam de sînziene
El din gene de plăieși
Se ciocniră față spate
Colo pe ringul de dans
Presărînd fin printre useri
Sentimentul de balans
Un amant și o amantă
Și-o clipă nefericită
Ea-n pămînt , el pe la jail
Au mari sorți de reușită …

Pfiii , scriitorilor , mijlocelul ei tras ca prin inel , ciubotele lui a la Firicel … e tha best și e mai ceva ca la … iUmor !

https://youtu.be/e6wf9RH07F8
tongue