Regulament
Bloguri

Imobiliare

La noi, oricine stie sa faca o casa. Sau macar sa o renoveze, sa o repare. Este suficient sa spui ca ti s-a spart o teava la baie, sau ca a aparut o pata de igrasie in dormitor, ca nu se inchide usa sau ca nu se incalzeste caloriferul si imediat vei primi o multime de sfaturi, recomandari si indicatii despre ce anume ai de facut si cam cat te costa lucrarea. De cele mai multe ori sfaturile vin de la oameni care nu au batut in viata lor un cui in perete si au meserii si profesii fara nici o legatura cu constructiile. Daca discutia este colectiva, cu mai multi participanti, atunci exista mari sanse ca aceasta, adica discutia, inceputa doar cu o simpla intrebare nevinovata, sa degenereze intr-o disputa violenta si agresiva, intr-atat de virulenta poate deveni sustinerea unei anumite pozitii sau pareri. Nici nu mai sti ce ai de facut ca sa nu jignesti pe cineva urmand sfatul altcuiva atunci cand constati ce pasiuni ai dezlantuit fara sa vrei. Daca e vorba sa cumperi sau sa vinzi o locuinta, vei avea senzatia ca toata lumea din jurul tau doar de asta se ocupa deoarece vei fi bombardat cu inform.a.tii despre care nu aveai habar, vei afla preturi per locuinta sau la metrul patrat, in functie de zona in care se afla locuinta, de vechimea acesteia si de multi alti factori. Cei cu care discuti sunt oameni care au unde sa locuiasca, ei si copiii lor, poate si nepotii si totusi, pasiunile se dezlantuie din nou si iti dai seama ca subiectul ii preocupa. Si nu de ieri sau alaltaieri ci permanent, desi nu intelegi din ce cauza. In general sunt oameni practici care au argumente solide pentru ceea ce sustin. O locuinta are nenumarate functii si semnificatii, in afara de aceea de a-ti oferi un anumit confort mai apare si cea a valorii ei de vanzare-cumparare, poate fi o investitie pentru viitor si subiect de speculatii financiare, sau se poate inchiria pe termen lung sau in regim hotelier si cate si mai cate.
Ar fi trebuit sa ma duc cam o data pe saptamana sa ud florile. Nu am facut-o si majoritatea s-a uscat. Au mai ramas doi copacei micuti, un fel de palmieri cu frunze lungi si subtiri, poate papirusi care vad ca rezista la seceta cea mai cumplita. Din momentul in care rasucesc cheia in broasca si aud zgomotul atat de cunoscut de foarte multi ani al mecanismului, perceptiile se schimba, observ lucruri, aud sunete si simt arome pe care nu le sesizez in alte locuri. Intrand in hol, desi in apartament nu mai locuieste nimeni de multe luni de zile, simt un miros vag de vanilie, acelasi dintotdeauna, de cand intram si auzeam voci sau sunetul televizorului care mergea desi nimeni nu se uita la el. In cuier inca mai atarna cateva haine si o palarie veche. Intru in camera mea. Pe raftul cu carti vad manuale scolare si culegeri de probleme. Sunt atatia ani de cand nimeni nu le-a mai deschis si aproape sigur nu le va deschide vreodata. Patul ingust acoperit cu aceeasi cuvertura, imi aduc aminte de colega mea de liceu care venea uneori la mine dupa ore si ramaneam singuri. Nu mai stiu nimic despre ea.
Dupa ce ud cele doua plante ma asez in fotoliul din sufragerie si aud un fel de vajait, un zgomot interior nedefinit pe care uneori il auzi chiar in linistea cea mai profunda, ar putea fi zgomotul produs chiar de corpul meu, de milioanele de procese care se intampla in mine in fiecare secunda si datorita carora interactionez cu lumea exterioara. Aceleasi tablouri si fotografii pe care le stiu din copilarie, un buchet de flori uscate cu frunzele casante asezat intr-o vaza din care apa a disparut de mult. Ma intreb cat ar putea sa valoreze astazi toate acestea la pretul pietii.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
https://youtu.be/3-xVglD_dkk?t=10

coffee
poza Geagi

Geagi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu stiu ce să spun , dar e ca un fel de prețul pieții , prețul vieții … în lumina dimineții … ! Dar totuși vîjîitul ăla intern ,
zumzăitul ăla interior , ce crezi că a vrut să spună ? Vinde ? … De ce ?
Este bine , este necesar , … este poate cumva liniștitor … ? O fi prețul așa de important sau banii atît de necesari ,
încît ar putea prin valoarea monetară închipuită să bată amintirile de o viață ?
batting eyelashes