poza membru
Regulament
Bloguri

Reluare 3

"" Nu mă voi „cufunda” direct în subiect, începând cu o introducere care, sper, nu va fi greşit interpretată.
Ce înseamnă noţiunea „paranormal”?
În zilele noastre este acceptată definiţia ce este dată fenomenelor şi manifestărilor ce nu pot fi explicate sau înţelese de către oricine, care formează impresia unor manifestări ieşite din comun, deseori fiind asociate cu magia, vrăjitoria sau, pur şi simplu, cu „puteri” neobişnuite...
Din fericire, cu cât trece timpul, tot mai mulţi cercetători evidenţiază faptul că manifestările paranormale sunt de fapt ceva comun pentru tot ceea ce este definit a fi viu, începând cu plantele şi terminând, evident, cu oamenii. Dacă interacţiunea dintre mentalul a doi oameni a creat multe dispute, nu mai poate fi negată interacţiunea dintre mentalul uman şi plante, acestea din urmă reacţionând, prin mijloace verificabile ştiinţific în experimente repetate în condiţii de laborator, la gândurile oamenilor – mai exact la intenţiile acestora.

Un salt agresiv asupra cititorului acestor rânduri: reţeaua Hartman. Pentru cine nu ştie, este vorba de o reţea energetică, ca o grilă, detectabilă prin mijloace radiestezice, pe toată suprafaţa pământului, ca nişte dreptunghiuri cu laturile de 2 şi respectiv 2.5 m. Reţeaua în sine nu reprezintă o problemă, ci nodurile acesteia, în care radiază energie negativă care afectează tot ceea ce este viu dacă este poziţionat timp îndelungat în zona acestora. Interesant este că există o fiinţă care nu este afectată de această energie – dimpotrivă: pisica, poate tocmai datorită acestei însuşiri venerată de civilizaţiile vechi egiptene. Prezenţa acestor noduri poate fi detectată cu ajutorul pisicilor, care obişnuiesc să se cuibărească în aceste locuri. Am făcut această paranteză pentru a evidenţia faptul că există cazuri în care o fiinţă are capabilitatea de a absorbi energia negativă, malefică pentru alte vieţuitoare, fără consecinţe negative. Cei care au sau au avut pisici de companie, poate au remarcat că acestea se cuibăresc lângă o persoană suferindă şi, prin „extragerea” energiei negative (responsabilă de orice stare anormală, sau, mai pe şleau, o oricărei boli) reduce sau elimină complet suferinţa omului. „Extragerea” energiei negative se poate evidenţia şi la alte animale, iar cei care au avut sau au câini de companie, probabil că au remarcat şi la aceştia acelaşi comportament ca al pisicilor. Din păcate, in cazul câinilor (sau altor animale) preluarea de către aceştia a energiei negative poate avea efecte negative asupra sănătăţii lor, dacă nu avem grijă să-i reechilibrăm energetic.

Ultima divagaţie introductivă: amprenta energetică. Există triburi de oameni care, intuitiv (fiindcă nu au habar de tehnica fotografică), refuză să fie fotografiaţi sau filmaţi, susţinând că o parte din „sufletul” lor va fi purtat de fotografia făcută. Nu ştiu dacă numai intuiţia le dictează această credinţă, sau cunoştinţe ancestrale despre amprenta energetică, fapt fiind că ... au dreptate... Există, într-adevăr, un mare adevăr, devoalat de către persoane „paranormale” care reuşesc să se conecteze mental, sub diferite forme, cu persoanele dintr-o fotografie. Cert este faptul că, într-o formă sau alta, ne lăsăm o amprentă energetică asupra tuturor obiectelor atinse şi/sau locurilor pe unde colindăm. Evident, amprenta energetică este cu atât mai pregnantă cu cât suntem mai mult în preajma unui obiect, ajungând la cote maxime în cazul în care le modelăm creând un produs nou.

Şi acum... hai să intrăm în subiect: săpunul de casă. Nu ştiu exact de unde, dar sora mea, care suferea de cârcei, mai ales în timpul nopţii, a aflat că poate scăpa de acest „neajuns” ţinând în pat, sub aşternut, o bucată de săpun de casă, învelit într-o pânză nu prea groasă, pentru a-i permite acestuia să „respire”. A încercat şi experimentul a avut succes!
Fiind la munte, în această vară (2012), un vecin mi s-a văietat ca are şi el aceeaşi problemă. I-am dezvăluit „leacul”, iar după 3 zile m-am pomenit cu el cu „darul”: cateva kilograme de săpun de casă. Evident şi multe, multe mulţumiri. O bătrână din vecini a auzit şi ea, astfel că dupa câteva zile m-am pomenit si cu mulţumiri din partea ei, împreună cu 2 litri de lapte şi o bucată zdravănă de branză.
Culmea este că, după câteva săptămâni, am început să acuz şi eu acelaşi lucru, apelând la acelaşi leac, cu succes.
Fiind de profesie tehnică şi lucrând majoritatea timpului în domeniul cercetării, încerc mereu să găsesc explicaţii fenomenelor ce mă înconjoară. Studiind timp de foarte mulţi ani şi fenomenele paranormale, am ceva cunoştinţe şi (mai ales) ceva aptitudini. Suficient pentru a încerca să caut un răspuns la întrebarea CUM?
După mai multe încercări şi tatonări, mi-am luat inima în dinţi şi am reuşit să formulez corect întrebarea, adresată (nu râdeţi) săpunului: CUM? Iar acesta mi-a răspuns, evident nu prin limbaj articulat ci prin simţuri: atingând cu un picior bucata de săpun, am simţit cum acesta parcă se topeşte iar ambele gambe au inceput să-mi fie masate, foarte uşor, de nişte tentacule ce aminteau de palmele profesioniste ale unui excelent maseur. Apoi aceste „tentacule” s-au retras de pe gambele mele, fapt ce m-a făcut să ating, de această dată cu ambele picioare, săpunul, dar simţind de fapt o masă gelatinoasă care s-a întărit în câteva secunde reluându-şi forma şi consistenţa cunoscută a săpunului. Menţionez că eram treaz şi lucid, deşi uşor şocat de „răspunsul” primit. M-am ridicat chiar pentru a vedea cu ochii, ceea ce simţisem, din păcate însă abia în faza finală, astfel încât, când m-am dezvelit, nu am văzut doar ce simţeam în acel moment, adică bucata de săpun.
Am încercat să refac, de câteva ori, acest „dialog”, însă fără succes. Cam la a 10-a încercare, mentalul mi-a fost însă invadat de o întrebare: „dacă nu crezi ceea ce ţi-am transmis printr-un simţ, de ce ai crede mai mult apelând la un al doilea, sau al treilea simţ?”

Deoarece cunosc tendinţa de susceptibilitate a multora, precizez că am abilităţi ce-mi permit să diferenţiez exact starea de vis (coşmar ori pierdere temporară a conştiinţei) de cea de realitate. Deci, dacă doriţi să apelaţi la varianta „iluziei cognitive”, vă rog să renunţaţi.""
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata, Akbar, de acord cu tine, înainte de anumite experiențe, citisem extrem de mult din domeniu- într-un fel am fost preparată, în altul chiar luată prin surprindere până la groază. Țin minte ca la un moment dat începusem să mă îndoiesc de anumite fenomene, motiv ptr care am apelat la prezența prietenelor.

good luck
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar, multumesc pentru argumentul logic! good luck
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Galateea, o foarte mica parte din continutul blogurilor mele le am in memoria laptop-ului meu. Ele au aparut aici si au fost sterse, o data cu stergerea identitatii mele initiale de pe acest site.

Irina, tocmai ceea ce pare a fi fantastic, minune sau inexplicabil (stiintific) intra in domeniul paranormalului.
matrimoniale - membru fara poza
Moderator

Galateea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar, iti propun urmatoarea optimizare: Faci un blog in care, sub forma de lista, pui titlul(eventual schimbat, de impact) urmat de linkul catre continutul bogului scris in acea perioada. Si le pui pe toate, ca intr-un cuprins.
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sunt unele lucruri care par de domeniul fantasticului sau de ce nu, încadrate la secția nebunei de către altii, însă n-am nevoie de înțelegere de la nimeni, în special de la cei care doar au citit( sau nici macar)au citit despre...si doar atat...ce există dincolo de noi, nu tuturor li se arată, simplu, nu ?! fiecare crede ce vrea, sunt niște fenomene si mistere incredibile despre care s-au scris biblioteci întregi, care n-au explicatie obișnuită...am numeroase chestii ce țin de sfera asta, însă prefer să mă opresc happy
Noapte bună, Akbar ! good luck
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar, citisem multe înainte de anumite tragedii, repet, inițial am zis ca am halucinații, apoi mi-am adus o prietenă, crede-mă, mă luase in brate si tremura ca varga, tin minte ca mi se urcase părul in cap, după o perioadă stiu ca am descoperit oglinda, sa vad daca nu am albit ...o altă vecina mă cautase în ziua respectivă, eram plecată, si a așteptat să i se deschida usa: a auzit clar papucii tatălui meu cum veneau spre ușa ca sa o deschidă...
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce mi se pare a fi extrem in cele spuse de tine este faptul ca si o terta persoana a fost martora materializarii tatalui tau.
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar, ceea ce ai pățit cu săpunul, am pățit eu asemanator cu o persoană dragă ( tatăl meu) după ce nu a mai fost...imi doream extrem( ca si dupa mama dealtfel) să îl mai vad, sa il mai aud, si s-a întâmplat ...de mai multe ori...inițial am zis că este de la suferință, de la nemancat și nedormit, adica halucinații- însă, mi-am adus o prietenă să stea la mine, efectiv incepuse să tremure, nu spun mai multe...cine le trăiește pe propria-i piele, abia atunci crede si nu se mai îndoiește, ...un prieten bun de familie, acum vreo 30 de ani, reușea să intre într-un cristal si sa comunice sau sa vadă anumite chestii, care noi ceilalți nu le vedeam, inițial am crezut ca e sărit de pe axă, însă...nu a fost așa ...cand este abandonată calea rațională de acceptare, cauți conexiunile cauzale, iar credința iluzorie interferează cu dobândirea de cunoaștere pe baza dovezilor happy