Regulament
Bloguri

Nutritie

Sunt si vor mai fi contradictii si diferente de opinii intre vegetarieni si omnivori.
Sa nu uitam ca, din cele 3 tipuri nutritionale (vegetarieni, carnivori si omnivori), omul este definit a fi omnivor, nu dupa ce si-a ales a fi ci dupa nenumarate generatii care au condus la ceea ce suntem noi azi. Dupa unele teorii, chiar modul omnivor de hrana a fost factorul determinant al dezvoltarii speciei noastre in ceea ce suntem azi, atat fizic cat si (mai ales) mental.
Daca fiecare are dreptul de a-si alege stilul de hrana (vegetarian sau omnivor) si viata (homosecsual sau heterosecsual), nu inseamna sa-i punem la colt pe cei care nu sunt asemeni majoritatii, sau, altfel spus, care nu sunt asa cum am fost creati si dezvoltati ca specie. Nici nu voi transa pe replici arhicunoscute de genul: "cum procreaza homosecsualii?" sau "vegetarienii nu vor sfarsi prin a ajunge maimute?"

Insa voi cita cateva din spusele doctoritei Bilic (am vazut si replicile altor specialisti, dar exprimarea acesteia mi s-a parut mai la obiect).
Ca specie omnivora, in corpul oamenilor exista anumite enzime care extrag fierul din carne (cel mai mult fier se gaseste in ficat), astfel incat, puctual (in ceea ce priveste fierul, luat ca exemplu) acesta absorbit de corp in cantitati optime. Evident ca exista si in plante fier (de exemplu spanacul), dar acesta este extras si retinut in corp, din materiile vegetale, cu un randament mult mai mic, un vegetarian riscand sa sufere de insuficienta anumitor substante necesare corpului.
Daca persoanele mature se descurca cum pot, trecand mai usor peste lipsa elementelor necesare in cantitatea recomandata, copiilor le este grav afectata cresterea si dezvoltarea daca sunt indrumati de catre parinti la un regim vegetarian. Deci, atentie parinti vegetarieni, cum va indrumati copii in perioada lor de crestere!!! Chiar daca aparent copii hraniti cu hrana vegetala par aparent normali, acestia se vor maturiza cu grave sechele.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gica & Adela, sunt multi care spun ca o cura vegetariana ajuta la slabit, dar sunt doar vorbe goale. Daca este necesar sa slabesti si mai ales daca vrei asta, este suficient sa renunti la excese si sa faci efort fizic (pana curg apele pe tine).
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar....nu crezi că ar fi cazul să dai ceva kilograme jos !??? happy ...o dietă vegetariană te-ar ajuta din plin !!!silly