poza membru
Regulament
Bloguri

Subiectiv sau obiectiv?

Mi-a placut foarte mult cum a facut cineva diferenta dintre subiectiv si obiectiv:

"Oamenii ce alcatuiesc o multime au, fiecare, o parere subiectiva referitor la un subiect, obiect, persoana, fenomen, etc. Dar in momentul in care toti membrii acelei multimi (cu o consistenta semnificativa, sa zicem de cel putin 100 persoane) au aceeasi parere (despre ceva anume), atunci aceasta devine una obiectiva."

Ce mi se pare a fi o aberatie de la logica fireasca este faptul ca, pe net si respectiv pe acest site, sunt foarte multe persoane care considera ca pot avea o parere obiectiva despre alta persoana, fara sa o fi cunoscut in viata reala. Nu-ti poti forma o opinie obiectiva despre o persoana decat in mediul real si doar daca ati petrecut suficient timp impreuna.
Prin urmare, in afara de cazul celor care isi pierd timpul pe aici doar de dragul comunicarii virtuale, pentru cei care doresc o relatie trebuie sa fie convinsi ca nu-si pot gasi perechea (de lunga durata) dorita pe acest site, avand doar posibilitatea de a propune/primi invitatia unei (prime) intalniri in lumea reala.

Am cunoscut un psiholog foarte, foarte bun, care prin studierea unui text de cateva randuri scrise (olograf) de cineva, isi putea face o parere extrem de apropiata de realitate despre caracterul acelei persoane. Este un bun exemplu de parere obiectiva.
Acelasi psiholog a recunoscut ca, avand la dispozitie un text "mecanic" (batut la masina, editat pe calculator, etc) nu poate avea aceeasi obiectivitate, parerea sa fiind una subiectiva.

Din textele de pe acest site poti sa-ti creezi o parere obiectiva doar la nivelul de cultura al unei persoane. Este drept ca cineva poate stapani perfect limba romana, dar poate comite erori de scriere datorita tastarii (tastelor, cum spun multi). Dar cand aceeasi eroare se repeta cu obstinatie o poti interpreta deja ca greseala datorata unei culturi precare.

Acest site, ca si altele, este doar un mijloc de a "agata" pe cineva, avand avantajul ca aici se gasesc mai multe persoane decat ai gasi, in lumea reala, adunate intr-un loc impreuna. Al doilea avantaj este pentru cei timizi carora le este greu sa "agate" pe cineva in lumea reala.
Dar nu uitati ca in orice relatie urmatoare "agatatul" este doar un mic pas, urmatorul pas (uneori cel mai greu) fiind acela de a trece peste prima intalnire.
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ammo, chestia cu agatatul nu-i chiar de colea... Pe langa cele doua moduri de agatare (virtual si real) mai exista si agatatul imaginar, care e cunoscut catorva de pe aici. Cum vine asta? Simplu! Isi inchipuie doar cum ar fi, poate chiar viseaza si, de ce nu, ajunge sa creada ca-i adevarat...

Cu intrebarea ta e simplu: niciodata nu am agatat un tablou (in cui sau aiurea).
Daca e vorba de o intrebare malitioasa, raspunsul este: acum 6 luni.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Kay, paseaz o la mine pe duduia. Ca yo am 1,81.
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
olling on the floor...ssi convinsa si maritataolling on the floor
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda..cunosc profilul...eu am intrebat-o din prima daca nu face o derogare la varsta...A sta ce a stat..si mi a raspuns sec ca nu...deoarece nu mai vrea sa nu aiba satisfactiilaughing...no spune tu...sa n o trimiti pe un atol si s o uitii acolo?...fara telwfon ..fara bimic. Doar cu niste reviste xxxpirate*
poza adela1

adela1

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna dimineata!

Nu am inteles legatura dintre ...subiectiv, obiectiv si ....sfaturile de agatzament...
De fapt, fara a fi psihologi buni putem sti ca exista ...partinitori sau impartiali...dar, nu cred ca exista cazuri pure de impartialitate avand in vedere ca o parere se bazeaza pe experienta, pe imprimarile si pe coordonatele constiintei fiecaruia...asa ca....sunt nuante..., pe cand partialitatea este totdeauna ....partinitoare !
Cat despre ceea ce se gaseste pe aici...este treaba fiecaruia si fiecare judeca ce si cum si, sunt foarte multe intalniri in real...care se "leaga" sau nu.....dar sunt...si cum ...oamenii fiind extrem de diferiti..unii sunt mai inteligenti, mai intuitivi, mai experimentati si isi fac o parere....personala "obiectiva" foarte repede ....... altora le trebuie timp....sa "citeasca" o alta persoana....chestii personale, oameni si oameni....obiectivi sau subiectivi happy
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar...." ....si doar daca ati petrecut suficient timp impreuna. ".....cam căt de suficient , și cam căt de împreună !??? ....întreb pentru a ne face o părere căt mai obiectivă , desigur !!!happy