poza membru
Regulament
Bloguri

Fericire

Fericirea este o chestiune de chimie, sau mai degrabă despre procesele chimice care au loc în corpul nostru. Până aici, nimic deosebit sau ciudat. Întrebarea este: putem controla aceste procese aparent întâmplătoare? Astfel, devenind maeştrii chimişti ai fericirii noastre?
Să începem cu elementele de bază. Există în esenţilă patru neurotransmiţători în corpul nostru, care provoacă fericirea. Este vorba despre: dopamină , serotonină , oxitocină şi endorfine . Ele sunt beneficul cvartet responsabil pentru fericirea noastră. Şi chiar când ziua nu începe cu piciorul drept, putem încerca să îndreptăm situaţia prin „piratarea“ acestor substanţe chimice care produc o varietate de efecte benefice asupra stării noastre de spirit. Cheia stă întotdeauna în exerciţiu.

I. Dopamina este un neurotransmiţător care este eliberat în corpul nostru atunci când atingem un obiectiv.Evident, ca acest lucru să se întâmple trebuie să se succeadă două lucruri: stabilirea obiectivelor și atingerea lor.
Este dovedit ştiinţific că procrastinarea (amânarea, întârzierea) ne face nefericiți, vinovaţi. Acest lucru se datorează faptului că procrastinarea elimină aportul zilnic de dopamină. Ar trebui să ne creem obiective chiar mai mici, să le scriem pe o foaie de hârtie, astfel încât să fim conştienţi de atingerea acestora, şi pentru a crea fericire instantanee în noi înşine. Este foarte important să nu avem doar obiective anuale, lunare sau săptămânale, ci şi de zi cu zi.
Dacă sunteţi antreprenori această tehnică trebuie să o implementezi şi echipei tale. Stabilirea de obiective şi recompensarea celor care le ating este esenţială pentru a crea fericire în grupul de lucru.

II. Apoi vom trece la Serotonină, adică agentul chimic care ne inundă atunci când ne simţim semnificativi şi importanţi. Este adesea domeniul în care acţionează produsele psihofarmaceutice, combătând singurătatea şi depresia, care nu sunt altceva decât simptomele absenţei serotoninei. Să spunem, totuşi, că pentru a fi fericit, putem alege metode mai evoluate, prin care să nu fim obligaţi să luăm medicamente.
Iată câteva metode de a elibera serotonina în corpul nostru:
1.Recunoștința. De multe ori nu reuşim să evidenţiem lucrurile bune care ni se întâmplă în fiecare zi, iar nivelul serotoninei este afectat. Deci, să încercăm în fiecare zi să identificăm trei lucruri pentru care ne simţim recunoscători. Vom vedea curând beneficiile.

2.Auto-felicitarea. Un exemplu vine de la Silvio Berlusconi, care (se pare că) în timpul banchetelor proiecta un video cu mulţimi care aplaudă. Sigur, poate părea o mişcare egoistă la niveluri stratosferice, dar este cu siguranţă o auto-felicitare care trebuie folosită în doze mici. Dar este, de asemenea, o dovadă a faptului că, creierului nostru îi este greu să facă distincţia între evenimente reale şi imaginare, şi că putem „pirata“ procesele chimice, oferindu-ne serotonină si fericire.

3.Visează cu ochii deschişi. Imaginaţi-vă un viitor mai frumos care vă face bine.

4.Fă dragoste (şi pe asta ţi-o poţi imagina - daca n-ai incotro...).

5.Expune-te cel puţin 20 de minute la soare în fiecare zi. Aceasta practică este foarte cunoscută po****ţiilor scandinave, care ştiu că lipsa luminii soarelui te face nefericit. Ca să nu mai vorbim de faptul că, printre alte beneficii cunoscute este aportul de vitamina D prin lumină.

III.Al treilea prieten al fericirii noastre este Oxitocina. Cine a avut un copil știe bine, deoarece este administrată femeilor pentru a ajuta la inducerea travaliului. Acest lucru se datorează faptului că oxitocina creează intimitate şi încredere, și promovează stabilirea de relaţii sănătoase. De fapt, este eliberată deja în mod natural de către mame în timpul naşterii şi alăptării, precum şi în timpul orgasmului şi îmbrăţişării. Dr. Paul Zak, neuroeconomist american spune că atingerea interpersonală reduce stresul cardiovascular şi îmbunătăţeşte sistemul imunitar.
Aşa că, vă sfătuiesc, deşi ar putea părea ciudat, dar va avea cu siguranţă beneficii: îmbrăţişaţi-vă, îmbrăţişaţi-vă când vă întâlniţi, aşa cum este cazul în India, unde îmbrăţişarea prietenilor este o practică obişnuită. Vă dau chiar o reţetă pe care să o urmaţi: 5 îmbrăţişări pe zi... şi stresul va lăsa spaţiu pentru încredere.

IV. Apoi, sunt Endorfinele, drogurile sportivilor. Ele sunt similare cu morfina i acţionează ca un analgezic şi sedativ. În practică scad percepţia noastră de durere şi să ne fac mai puţin supăraţi. Am putea spune că ne fac mai puţin vulnerabili la „valurile“ vieţii.
A face sport ajută la creşterea endorfinelor, aşa cum ne ajută secsul şi râsul . În acest sens, există yoga râsului, care este o practică încântătoare pe care te sfătuim să o descoperi. Şi unele parfumuri au fost legate de o creştere a endorfinelor, de exemplu cele de lavandă şi vanilie, precum şi consumul de cacao. De aceea un frumos baton de ciocolată neagră ar trebui să fie întotdeauna la îndemână pe birou.
Vom mai adăuga mai apoi la listă alte două molecule care sunt eliberate cu acţiuni opuse, și sunt, prin urmare, potrivite pentru oamenii complet diferiţi între ei.
Pe de o parte avem Epinefrina, mai bine cunoscută sub numele de Adrenalina. Ea se produce prin practicarea de sporturi extreme şi de fiecare dată când facem ceva care este dincolo de zona noastră de confort. Acţiunile neobişnuite în practică ne injectează adrenalina în organism, producând o frumoasă descărcare energizantă. Ce înseamnă? Că atunci când eşti obosit, este foarte important să alungi oboseala, prin a face ceva ciudat şi neaşteptat.
Ultimul prieten al fericirii noastre este Acidul y-aminobutiric, numit GABA, și care este într-un fel antiteza adrenalinei. Acesta este produs atunci când ajungem într-o stare meditativă, şi produce o fericire mult mai puţin adrenalinică şi energizantă, legată mai mult de calm şi seninătate.
Din cele expuse mai sus, este clar că Fericirea schimbă funcţionarea creierului nostru. De exemplu, te interesează mai mult să interacţionezi, să vorbeşti cu alţii (cine a avut vreodată succes şi a tăcut?), poţi rezolva problemele cu mai multă creativitate, tinzi să-i ajuţi pe alţii şi să fii mai înclinat să nu lupţi cu ceilalţi şi să rezolvi conflictele apărute.
Înţelegând dubla relaţie dintre Fericire şi Succes, nu ne mai rămâne altceva de făcut decât să ne “drogăm” cu fericire şi cu bine, să modificăm funcţionarea creierului nostru şi să îl exploatăm în avantajul nostru.

Mult succes în a găsi calea fericirii tale!
(Sursa: http://****.argumentpress.ro/cele-6-droguri-ale-fericirii-si-cum-sa-le-procuri-gratis/ )
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ania, daca a fost descoperit acest al 7-lea "ingredient" neurochimic, nu-i imposibil sa se mai descopere inca multe "entitati" chimice, energetice, etc, care sa contribuie la functionarea corpului, care este un mecanism mult mai complex decat se stia cu ceva timp in urma.
Din pacate, chiar daca multi afla care sunt "ingredientele" si modul de "stimulare" a acestora, foarte putini urmeaza calea spre efectele pozitive ale acestora.
matrimoniale - membru fara poza

marius_012

  • Publicat Acum peste 2 luni
Se iau oral...cu reteta de aia speciala happy Si daca le iei, nu te mai opresti worried
matrimoniale - membru fara poza

marius_012

  • Publicat Acum peste 2 luni
scurtatura fiind un fumat scurtlaughing
matrimoniale - membru fara poza

Ania_V

  • Publicat Acum peste 2 luni
exista si a saptea minune a fericirii.. endocanabinoidele (sunt mai multe tipuri).. sunt in fapt cannabisul produs de creierul nostru..
se obtin in starea de relaxarea profunda..stare la care se ajunge fie prin suprasolicitare fizica (dincolo de punctul critic, dincolo de limita putintei), fie prin tehnici de meditatie..
....sau pe scurtatura big grin tongue
matrimoniale - membru fara poza

marius_012

  • Publicat Acum peste 2 luni
Foarte misto blogul. Poate ar trebui sa detaliezi putin despre 'serotonina negativa'. Si pentru ca suntem pe Matri, aveti grija...e dovedit ca lipsa serotoninei scade libidoul. Watch outlaughing...Iar punctul 2/capitolul II - este doar pentru cunoscatori sper laughing
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
O inevitabila completare:
Sunt persoane care isi "produc" serotonina (fericirea) prin raul pe care il fac cuiva, fara sa realizeze, in mod constient, ca acest sublimat de fericire are efecte adverse ascunse, chiar asupra lor, prin acumularea de energie negativa care dezechilibreaza fatal sistemul imunitar si predispune, sau chiar declanseaza, boli greu vindecabile medical.

Am mai tratat corelatia dintre rau/bine si boala/sanatate. Am gresit insa, in mod fatal, oferind diverse sfaturi, deoarece aceia care sunt suferinzi (mental, cultural sau fizic) resping apriori sfaturile bune, dand mai degraba crezare celor neutre sau chiar rele. Prin sfaturi rele nu inteleg neaparat sfaturile date cu rea credinta ci si pe cele in necunostinta de cauza (si efect).
Un exemplu concludent este al multor doctori a caror credinta este axata strict pe medicamentatia farmaceutica, neavand cunostinte suficiente pentru prescrierea unor tratamente paleative sau energetice. Nu este vina intrinseca a acestora, fiindca asa au fost scoliti, insa au vina de a desconsidera si a nu studia formele alternative de tratament.