poza membru
Regulament
Bloguri

Aer conditionat...?!?

De câteva săptămâni au apărut reclame cu o superofertă de aer condiționat, care este mult, mult mai avantajoasă decât instalațiile care consumă "enorm" și sunt monstruos de mari, spre deosebire de cele cărora li se face reclamă, cu un consum derizoriu, cu gabarit infim și, extraordinar, cu luminițe ale căror culoare se schimbă....
Dacă faceți un calcul (la care vă poate ajuta Emill), veți putea constata că temperatura unei camere ar putea scădea cu un grad în aproape o lună de funcționare non-stop. În schimb umiditatea aerului va crește destul de rapid, putând ajunge chiar la depășirea indicelui de confort.
Dacă testați aparatul, în imediata apropiere puteți sesiza o boare de răcoare, dar nici decum răcirea aerului din întreaga cameră.

Oare cei care au cercetat și realizat instalațiile de aer condiționat au gândit funcția de dezumidificare doar ca un moft, sau pentru a creea un disconfort utilizatorilor?
Hai să fim serioși... Cu cât umiditatea este mai scăzută, cu atât corpul uman rezistă la o temperatură mai ridicată.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Kay, dacă eu și mulți alții nu te înțelegem (sau ne prefacem că nu te înțelegem) se datorează faptului că ești extrem de subtil...
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emill, în orientul mijlociu aerul este uscat (cu umiditate redusă) și acolo sunt utilizabile metodele de răcire prin evaporare.

Pentru cei interesați de metode alternative de aer condiționat, le recomand utilizarea celulelor Peltier, pentru care se găsesc multe detalii tehnice pe net.
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pe tot litoralul nu se mai poartă sutien din motive de încălzire globală , oare !??? hypnotized