Regulament
Bloguri

Gandire pozitiva

Probabil că mulţi ştiţi sau aţi auzit de “efectul de piramidă”, recunoscut ştiinţific (prin eliberarea unui brevet), dar neexplicat ştiinţific, fiind lansate doar teorii care sugerează canalizarea energiilor în spaţiile delimitate de suprafeţe cu anumite forme.
Dacă forma piramidală concentrează energii benefice în zona centrului de greutate al acesteia, ce au ca efect păstrarea alimentelor foarte mult timp, fără a se strica (fără a fi atacate de bacterii), forma sferică are un efect contrariu, proliferând bacteriile, fapt pentru care se utilizează în industriile unde fermentaţia (acţiunea bacteriilor) este necesară producţiei.
Brevetul de care am amintit mai sus (probabil că, în timp, s-au eliberat mai multe) nu avea nici o legătură cu materiile organice, fiind înregistrat ca “metodă şi aparat pentru ascuţirea lamelor de ras”. Da, aţi citit bine, energia din centrul de greutate al unei piramide are efect şi asupra tăişului lamelor de oţel, în două sensuri: creşterea rezistenţei mecanice a oţelului şi refacerea structurii taişului care suferă microrupturi pe durata bărbieritului (fapt ce determină cunoscuta uzură a lamelor).

Nu am pomenit cele de mai sus pentru a ataca acest subiect, ci doar pentru a vă atrage atenţia asupra faptului că există fenomene care produc efecte palpabile şi măsurabile ce sunt recunoscute ştiinţific, fără ca ştiinţa (mă rog, oamenii de ştiinţă) să poată oferi explicaţii fondate asupra acestora.
Este trist însă faptul că fanomenele paranormale (numite aşa tocmai deoarece oamenii de ştiinţă nu le pot găsi explicaţii) sunt ponegrite de comunitatea ştiinţifică, ceea ce are un efect negativ major: neîncrederea majorităţii oamenilor insuficient informaţi. În plus, spaţiile media au reacţionat exagerat în cazurile excrocilor, mediatizând aceste practici negative, ceea ce conduce implicit la crearea unui climat de neîncredere în tot ceea ce este legat de fenomenele paranormale.

Nu voi intra nici în detalii referitoare la posibiitatea vindecării oricărei boli (foarte multe fiind monitorizate de către medici speciaişti), prin mijloace şi tehnici paranormale, multe din ele fiind catalogate ca fiind minuni…

Mă voi referi însă la energiile negative care sunt răspunzătoare de declanşarea bolilor.
Cea mai răspândită formă de energie negativă este stresul.
Cea mai dură formă de energie negativă este cea a gândurilor noastre negative.

Metoda cea mai bună de a ne proteja sănătatea este gândirea pozitivă, dar nu este şi suficientă. Este necesar să credem, necondiţionat, că avem capabilitatea de a gândi că ne putem proteja de boli, sau le putem “trata”, exclusiv prin voinţa noastră, prin gândurile noastre pozitive.
Dacă nu avem o voinţă suficient de puternică, pentru a ne însănătoşi singuri, putem apela la un ajutor calificat, dar cu condiţia să credem că acesta ne poate ajuta.
Credinţa rămâne, până la urmă, factorul decisiv. Acest aspect era cunoscut din vechi timpuri, iar religia şi-a canalizat acest deziderat în conceptele ei.
Acel arhicunoscut “crede şi nu cerceta” a fost preluat şi el de către religie, dar primordială a fost credinţa în energiile pozitive şi efectele benefice pentru sănătate. Care îşi produc efectele benefice indiferent dacă nu ştim (ştiinţific) cum şi în ce fel există sau manifestă. Altfel spus, chiar dacă îţi vei pierde timpul să cercetezi ce este energia pozitivă şi cum acţionează ea, o vei face degeaba. Deci, nu e cazul să cercetezi asta, ci doar să crezi care sunt beneficiile pe care ţi le oferă şi să profiţi de asta.

Am scris prea puţin, sau prea mult? Aş mai putea scrie, dar banuiesc că majoritatea se vor grăbi să ia în derâdere cele de mai sus, poate chiar să le critice. Nu contează, atâta timp cât cel puţin o persoană este interesată şi va şi învăţa ceva.
Dacă sunt persoane care cred că am scris prea puţin, le invit să-mi scrie un mesaj şi le pot continua “dizertaţia” în particular.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Tina, se poate si de unul singur, in varful ei (caci este singurul loc ce poate fi numit "pe-o piramida"...), cu ochii spre stele...
Nu-i strica omului placerea...
poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deceneu, daca privesti faraonul ca pe un sef (absolut), care nu are cunostinte tehnice, probabil ca a auzit el cate ceva si ("ajutat" probabil de niste binevoitori) a ajuns la concluzia ca efectul de piramida il poate ajuta sa devina nemuritor. Bani avea, putere de asemeni, de ce sa nu puna in practica "nemurirea"? Deci, este foarte posibil ca ceea ce noi consideram a fi fost un mormant, pentru el insemna o "masinarie" care sa-l scoale din morti, pentru o viata vesnica...

Leona, depinde de fiecare in parte. Daca reusim sa ne "construim" (mental, cu ajutorul vointei) o armura impotriva raului, il putem face sa nu ne atinga. Binele trebuie sa ni-l cream singuri si sa-l pastram neatins in noi si in jurul nostru.