poza membru
Regulament
Bloguri

Guru

Deoarece, de-a lungul anilor, multi au folosit cuvantul Guru in mod peiorativ, in limita timpului liber m-am documentat si i-am gasit urmatoarea conotatie, definita in religia Sikh:
"Guru este cel care te ia din intuneric si iti da lumina cunoasterii."
Interesant este faptul ca religia Sith, aparuta in secolul XV, a fost intemeiata de Guru Nanak si continuata de alti 9 Guru, in prezent Guru fiind o carte (sa zicem asemanatoare Bibliei) care contine invatamintele celor 10 Guru, fiind "cinstita si adorata" asemeni unui Dumnezeu.

Cuvantul Guru nu a aparut de nicaieri ci a fost preluat din sanscrita.
Iar daca am ajuns la sanscrita, iata un material deosebit de interesant, pe care va rog sa-l cititi integral (va va lua 1/2 ora), avand meritul deosebit ca va poate face sa vedeti cu alti ochi multe din cele invatate pana in prezent:
https://anatolbasarab.ro/limba-sanscrita … mana/

Succes la lectura!
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Akbar

Akbar

  • Publicat Acum peste 2 luni
Gica, cam plapand, totusi... Daca rupi o crenguta, pentru a-ti agata de ciot o haina, te intitulezi tamplar sau constructor?

Midnight, daca vrei sa faci referire la etimologie, sapa in sanscrita. Ce ai "prezentat" tu nu-i decat o RFERIRE la acest cuvant, nici pe departe etimologie.
Media "inghite" multe... Cum ar fi, de exemplu: optisprezece... Oricum, nu este gresit a aprecia ca un practicant initiat este un guru.

Senzor, stiu foarte bine ca numarul falsilor initiati este coplesitor fata de cei reali. Partea proasta este ca "zgomotul" apartine tocmai celor falsi. Dar asta nu inseaamna deloc ca aprecierea ta "ioc" este adevarata. Daca "sapi" pe internet si elimini "zgomotele", vei descoperi multe fapte cu adevarat reale.

Elly, iti recomand sa-ti faci timp sa citesti materialul, integral. Din pacate un rezumat poate aparea fara sens.

Emill, nu se stie daca omenirea a aparut intr-un singur loc, dupa cum nimeni nu poate sa stie exact care din cele doua teorii este adevarata, oricand putand aparea alta, in urma unor descoperiri. Prin prisma cercetarilor actuale, existand cel putin 3 tipologii "primare", nu este exclus ca acestea sa fi aparut si dezvoltat intr-o anumita zona (nu neaparat in acelasi loc), de unde au migrat...
matrimoniale - membru fara poza

elly_anna

  • Publicat Acum peste 2 luni
Akbar, n-am o juma de ora disponibila in asta zi. Voiesti a fi Guru-ul meu si sa-mi faci un rezumat micut, asa pentru o devoratoare de timp, ca mine happy
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Frumoaso...se poate spune că ți-am dăruit lumina cunoașterii....silly
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Zilele trecute am reparat o instalație electrică la niște bătrăni !!happy...i-am luat din întuneric....sunt un Guru !!thumbs up